Najbolje tipkovnice

Pronađite tipkovnicu koja će vam odgovarati i dok radite, dok igrate video igre i koja će odgovarati vašem stolnom računalu ili tabletu.

Najbolje prodavane prodajne tipkovnice 2021

Pravi odabir tipkovnice za vaše prste

Vaša tipkovnica prestara je, možda je zapela zbog mrvica koje su upale u nju ili joj je otpalo dugme.

Možda ste prerasli tipkovnicu koja je došla uz vaše računalo i više ne odgovara vašim gaming navikama.

Neovisno o tome koji je razlog zašto vaša stara tipkovnica više nije dobra, zasigurno je vrijeme za novu.

 

Postoji više vrsta tipkovnica koje možete pronaći na tržištu, potražite onu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Moderni modeli donose niz dodatnih mogućnosti, postoje ergonomski dizajnirane vrste tipkovnica koje su izrađene kako ne bi stvarale pritisak na vaše zglobove i kako biste što jednostavnije radili i manje se umarali.

 

Mogućnosti spajanja: bežično i žično

Najjednostavniji način spajanja tipkovnice sa vašim računalom je putem žice sa standardnim USB ulazom.

Tipkovnice koje nisu za gaming obično se samo ukopčaju i možete početi pisati.

Gaming tipkovnice također obično rade čim se ukopčaju no imaju vlastite programe koji vam dopuštaju podešavanje RGB osvjetljenja i mogućnosti makro tipki.

 

Osim prijenosa podatka sa vaših tipki na računalo, USB veza napaja i tipkovnicu, tako da nema baterija o kojima biste trebali brinuti kada se radi o spajanju putem žice.

Nekoliko skupih modela tipkovnica za gaming dolazi sa puno prilagodljivih tipki i svjetla uz ove tipkovnice dolaze i dva USB kabela, jedan za isporuku napajanja (i za napajanje dodatnih USB priključaka na samoj tipkovnici) i jedan za podatkovnu vezu, što znači da će zauzeti dva dostupna USB ulaza na procesoru.

Obično to nije problem, jer ćete vjerojatno spojiti jednu od tih tipkovnica na ekran velikih dimenzija za igranje video igara koji ima nekoliko USB ulaza.

 

Želite li manje kablova koji se razvlače po sobi i korištenje tipkovnice čak i iz ugodnosti vašeg kreveta koji je dalje od radnog stola, ništa ne može nadmašiti bežičnu tipkovnicu.

Bežični modeli prenose podatke na vaše računalo putem jednog od dva osnovna načina: Infracrvenom vezom na maleni USB priključak ili putem Bluetooth veze bez dodatnih priključaka. Obadvije vrste tipkovnica imaju svoje prednosti i nedostatke.

Ali ako želite smanjiti broj kablova na stolu i steći fleksibilnost za upotrebu tipkovnice na daljinu bilo da je to u vašem krilu za stolom ili u cijeloj sobi bežična tipkovnica je rješenje.

 

Većina bežičnih tipkovnica koje koriste USB antenu prenose istu bežičnu frekvenciju 2,4 GHz koja se koristi za bežične telefone i Wi-Fi usmjerivače signala.

Sama USB antena obično je maleni pravokutnik dovoljno mali da se može uključiti i zaboraviti.

Ne samo da je antena neupadljiva, nego je i signal od 2,4 GHz koji pruža stabilniji za povezivanje od povezivanja putem Bluetooth veze.

Imajte na umu da u nekim situacijama ove USB antene mogu omogućiti povezivanje s više uređaja, što znači da možete koristiti jedan adapter za bežičnu tipkovnicu kao i bežični miš, pod pretpostavkom da su oba uređaja istog marke i da obje podržavaju istu shemu.

Logitech svoj set tipkovnice i miša sa istom USB antenom prodaje pod nazivom Logitech Unifying.

 

Bluetooth opcije dobar su odabir u pojedinim situacijama, ne zauzimaju USB ulaze i novije verzije Bluetooth načina povezivanja, posebno 5.0 verzija su veoma stabilne, jednostavne za upravljanje i daju vam mogućnost povezivanja više mobilnih uređaja kao što su pametni telefoni i tableti.

U uobičajenoj upotrebi Bluetooth veza ima raspon od 10 metara. Bežične tipkovnice koje se povezuju Bluetooth vezom nemaju jednako dugo izdržljivu bateriju kao tipkovnice koje se spajaju putem USB antene.

Nove inovacije, uključujući senzore poboljšavaju trajanje baterije u usporedbi sa Bluetooth uređajima koji uvijek moraju biti spojeni i imaju veliku potrošnju energije iz baterije. Neke bežične tipkovnice imaju pozadinsku svjetlost koja će vam omogućiti rad ili igranje video igara i u zamračenoj prostoriji bez problema sa svjetlošću.

Ako vaša bežična antena ima ugrađenu pozadinsku svjetlost morati ćete češće mijenjati bateriju ili ih puniti ukoliko su punjive.

 

Raspored tipki i ergonomija

Nisu sve tipkovnice izrađene jednako, nemaju čak sve ni isti QWERTY raspored slova.

Većina tipkovnica široke upotrebe i gaming tipkovnica nudi vam numerički dio sa deset tipki kojega na laptopima često nema no nedostaje osobama koje se koriste upisivanjem brojčanih podataka u poslu.

Modeli koji nemaju ovaj numerički dio u svojem rasporedu štede prostor između tipkovnice i miša kako bi vam uštedjeli vrijeme. Tražite li gaming tipkovnicu imajte na umu da će vrlo vjerovatno biti bez ovog numeričkog dijela.

 

Manje razlike nalaze se u tome kako su postavljene navigirajuće tipke, Page Up Down, Home, End key. Većina novih tipkovnica ima tipke za upravljanje glasnoćom zvuka, tipke za pokretanje i pauziranje te tipke za pomicanje sa jedne medijske datoteke na drugu, ove tipke nalaze se iznad numeričkog dijela tipki ili su ugrađene u nizu sa FN tipkom. Dodatne mogućnosti koje tipkovnice nude su kotačići za pokretanje koje imaju neke tipkovnice kao što su Corsair i Das Keyboard modeli.

 

Da bi se pomoglo korisnicima u smanjenju mogućnosti pojave sindroma karpalnog tunela i ponavljajućih ozljeda zglobova ruke, na tržištu se mogu pronaći mnoge tipkovnice ergonomskog dizajna koje vaše ruke postavljaju u neutralni položaj dok radite na njima.

Rezultat je ne samo veća udobnost, već i smanjen stres zglobovima i tetivama, što u konačnici pomaže u izbjegavanju bolne upale.

Ergonomske značajke mogu se kretati u rasponu od jednostavnog (obloženog naslona za ručne zglobove) do složenog (ključni izgled koji je oblikovan u obliku krivulje i nagiba, ili podijeljeni dizajn). Jedna od glavnih ergonomskih značajki tipkovnice je mogućnosti promjene kuta nagiba tipkovnice.

Ovo se najčešće postiže pomicanjem dvaju produžetaka koji se nalaze na pozadini tipkovnice koji se podignu i kada pokrenete tipkovnicu oma je pod kutem. Skoro sve tipkovnice na tržištu imaju ovu mogućnost nagiba.

 

Neovisno o tome kakve su vaše potrebe, jesu li one poslovne, privatne, gaming prirode ili samo za pretraživanje weba i zabavu ergonomski oblikovana tipkovnica je ono što vam je potrebno.

Kako biste uklonili svaku mogućnost stvaranja umora i stresa za vaše tijelo i um i tipkovnica mora biti prilagođena za vaše potrebe.

Odaberite namjensku ergonomsku tipkovnicu za neometan rad!

Pročitaj slijedeće  ACGAM AG-109R RGB Mehanička Gaming tipkovnica

 

Logitech K280e Pro Kabelgebundene Business Tastatur für Windows, Linux und Chrome, USB-Anschluss, Handballenauflage, Spritzwassergeschützt, PC/Laptop, Deutsches QWERTZ-Layout - Schwarz

24.99
19.99
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Roccat Magma - Membrane RGB Gaming Keyboard mit RGB-Beleuchtung (DE Layout), schwarz

59.99
44.99
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Logitech G213 Prodigy Gaming-Tastatur, RGB-Beleuchtung, Programmierbare G-Tasten, Multi-Media Bedienelemente, Integrierte Handballenauflage, Spritzwassergeschützt, Deutsches QWERTZ-Layout - Schwarz

79.99
51.90
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Logitech MK540 Advanced Kabelloses Tastatur-Maus-Set, 2.4 GHz Wireless Verbindung via Unifying USB-Empfänger, 3-Jahre Akkulaufzeit, Für Windows und ChromeOS PCs/Laptops, Deutsches QWERTZ-Layout

69.99
34.99
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Logitech MX Keys Kabellose Tastatur, Bluetooth & USB-Empfänger, USB-C Anschluss, 5-Monate Akkulaufzeit, Easy-Switch Feature, Tastenbeleuchtung, PC/Mac, Deutsches QWERTZ-Layout - Schwarz

129.99
79.00
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Razer™ BlackWidow V3 Mechanical Gaming Keyboard Green Switch German Layout

149.99
92.99
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

CHERRY TAS STREAM KEYBOARD schwarz deutsches Layout

30.00
20.99
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Razer Cynosa Lite - Membrane Gaming Keyboard (Tastatur mit weich gefederten Schaltern, voll programmierbar, RGB Chroma Beleuchtung) DE-Layout

25.99
22.29
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31

Rii RK907 Tastatur USB, Kabelgebundene Tastatur PC, Business Slim Tastatur mit Kabel für Mac/PC/Tablet/Windows/Android/Microsoft, QWERTZ Deutsches Layout

12.99
8.49
Amazon.de
as of 27/04/2022 19:31
0/5 (0 Reviews)