android tv box forum najbolji android tv box 2019 najbolji android tv box 2018 android tv box chipoteka android tv box preporuka 2018 android box koji android tv box kupiti 2018 android tv box

Android tip TV box-ova, odnosno kućnog multimedijalnog centra najrašireniji je tip koji se nalazi na tržištu, tržište je preplavljeno uređajima ovog tipa koje možete pronaći na svakoj stranici koja prodaje široki raspon robe.

Stoga je teško u moru ”istih” pronaći upravo onaj uređaj koji će odgovarati svim vašim potrebama ali i biti tehnički ispravan.

Best Android Tv box 2021

Android TV box-ovi su sve popularniji i mjenjaju naš pogled na kućna kina, dostupnost stream servisa, serija, filmova ali i glazbe, video igara kao i animiranih filmova za djecu.

Ovi android uređaji pružaju vam mogućnost da kroz nekoliko klikova dođete do svega što vas zanima, neki vam nude i više od same zabave, imaju mogućnost prikazivanja mailova, izradu raznih dokumenata te prikazivanje istih.

Osim što vam pružaju neograničene sate zabave i mogućnost rada, prenosivi su, jednostavni za postavljanje i instalaciju te malih dimenzija što ih čini idealnima za prenošenje gdje god da idete.

Teško je reći koji je android uređaj najbolji, postoji nekoliko opcija putem kojih ćete lakše pronaći onaj koji je idealan za vas. Pratite nekoliko pravila i olakšajte si odabir.

Operativni sustav uređaja

Kao što im i sam naziv kaže, riječ o uređajima koje pokreće sustav Android. Postoji nekoliko vrlo bitnih stvari na koje morate paziti, a vezano za značajke operativnog sustava koji se nalazi u uređaju.

Na tržištu još uvijek postoje uređaji koji u sebi imaju sustav stariji od 5.0. Kupac takvog uređaja odmah u startu korištenja naći će se u problemima kada dođe do pokušaja ažuriranja sustava sustavi stariji od Android 5.0. NE MOGU SE AŽURIRATI! 

NAPUTAK 1: Odabrite Android TV box koji se pokreće operativnim sustavom koji je viši od Android 5.0 Lollipop operativnog sustava. Svakako bi smo preporučili da kupite uređaj sa Android sustavom 7.1. ili novijim! 

Procesor

Odaberite pravi procesor RAM memorija procesora jedna je od važnijih specifikacija na koju treba obratiti pažnju. Svi želimo da naš uređaj radi ”glatko” bez prekidanja, zapinjanja, loše slike i dugog učitavanja.

Procesor je, naravno, jedan od najvažnijih komponenti svakog uređaja. Bitno je da kupite uređaj koji ima dovoljno jak i učinkovit procesor. RAM, pohrana podataka i sve ostale značajke biti će Vam potpuno nebitne ukoliko ih procesor samog uređaja ne može pravilo koordinirati/pokretati.

NAPUTAK 2 : Odaberite android TV box koji ima najmanje 1.5GHz quad core CPU snagu ili je snažniji.

Pohrana

Provjerite mogućnosti pohrane prostor za pohranu na Android TV box-u pokreće operativni sustav. Operativni sustav i prostor za pohranu podatkovnog sadržaja usko su povezani. Većina Android TV uređaja ima samo internu pohranu. To često nije dovoljno jer će sam sustav zauzeti veliki dio (ukoliko uređaj ima npr. 2 GB prostora izbjegavajte ga).

Odaberite Android TV box koji ima najmanje 4GB RAM memorije i prostor za pohranu od najmanje  32GB. Obratite pažnju da kupite TV box koji podržava dodavanje vanjske pohrane putem SD porta, memorijske kartice od najmanje 32 GB.

NAPUTAK 3: Kupite uređaj koji ima minimalno 4 GB interne memorije (RAM) 

Kvaliteta i rezolucija prikaza

Dolazimo do 3., a mnogi će reći i najvažnije značajke svakog Android TV uređaja. Kakva će biti kvaliteta prikaza koju će uređaj odašiljati na Vaš TV uređaj? Naravno, svi bi smo željeli što je moguće bolju, kvalitetniju i čišću sliku na svom ekranu.

Postoji nekoliko detalja na koje treba obratiti pažnju kod mogućnosti videa i prikaza slike:

 • HDMI HDMI 2.0 je uvjet za 4K stream
 • Dynamic Refresh Rate Switching automatski podešava refresh rate između izvora i TV poslužitelja za najbolji prikaz na ekranu.
 • 265 Hardware dekoder također se naziva i visoko učinkovito video kodiranje (HEVC) je standard kompresije videa što ih čini ”lakšima” za prenošenje putem mreže. H265 stvara učinkovitu kompresiju slika i videa koja omogućava prijenos do 8K rezolucije.

NAPUTAK 4: Odaberite Android TV box koji podržava stream 4K videa ili više (6-8k).

Povezivanje

Broj USB portova na sučelju Android TV box-a također je vrlo bitan segment.

Uređaj ćete često povezivati sa ostalim uređajima u krugu i bilo bi dobro da imate što više slobodnih USB port-ova.

 • Android TV box trebao bi imati najmanje dva USB ulaza, jedan za Bluetooth prijemnik i ostale periferne uređaje.

No, nije dovoljno da Vaš budući ima samo tek toliko nabacane USB ulaze.

Potrebno je da ti USB port-ovi budu kvalitetni kako bi mogli raditi što je moguće bolji prijenos podataka (brzinu)

 • Odaberite Android TV box koji podržava USB 3.0 jer će on postizati puno bolju brzinu od USB 2.0 porta.
 • USB 3.0 je esencijalan za one koji koriste vanjske hard diskove
 • Ukoliko koristite samo uobičajene vanjske priključke, USB 2.0 će vam biti dostatan.

Svakako provjerite mogućnosti spajanja na internet važno je odrediti mogućnosti spajanja na internet koje sadržava vaš Android TV box.

 • Wi-Fi morate imati najmanje 802.11ac kako biste imali odličan video prikaz. Nitko ne voli gledati film kojemu treba dugo da se učita, koji zapinje ili je slika nekvalitetna. Također odaberite dual band ruter i mrežni adapter koji vam omogućuje brzi signal.
 • Gigabit Ethernet ne morate brinuti o signalu ili sučelju, ovo vam omogućuje konstantan kvalitetan prijenos.

Odredite mogućnosti Bluetooth potpore bluetooth spajanje važno je za Android. Postoje Android TV Box koji ne podržavaju spajanje bluetooth vezom.

Ova mogućnost važna je za prijenos podataka sa vašeg pametnog mobilnog uređaja na vaš TV box ili spajanje drugih uređaja koji podržavaju bluetooth.

Važno je obratiti pažnju na preference Android TV box-a i mogućnosti spajanja sa drugim uređajima.

Provjerite podržava li uređaj Google Play servis odaberite Android TV box koji podržava Google Play kako biste si olakšali upravljanje i instaliranje GAPPS-a.

Postavljanje je jednako kao kod android pametnog telefona uz jedan dodatni korak u poboljšanju aplikacije kako biste ju mogli koristiti putem vašeg Android TV box uređaja.

android tv box forum

android tv box forum

 

Certifikati

Povoljniji Android uređaji često nemaju potrebne certifikate, odnosno Widevine certifikat, to je potreban dodatak vašem uređaju za stream 4K i HD sadržaja sa servisa kao što su Youtube i Netflix. Ovo je iznimno važno ukoliko ne želite pregledavati samo svoje vlastite materijale.

Povoljniji uređaji bez certifikata nemaju mogućnosti prikaza aplikacija kao što su Netflixa i Youtubea te imaju probleme sa prikazivanjem maksimalne dostupne rezolucije. Widevine L1 DRM omogućuje stream u visokoj kvaliteti slike, HD, Full HD i višim rezolucijama za Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Google Play movies i slične servise. Ukoliko imate uređaj bez certifikata, maksimalna rezolucija je 480p.

NAPUTAK 5: Obvezno odaberite uređaj koji posjeduje potrebni certifikat Widevine

Nepotrebni dodaci na koje će te baciti novce

Provjerite koje dodatne mogućnosti posjeduje uvijek je dobro imati dodatne mogućnosti, no neke od dodatnih opcija mogu biti bespotrebne i samo vam proizvod učiniti skupljim.

Evo nekoliko savjeta što bi ste trebali izbjegavati, kako ne bi ste nepotrebno “bacili novce”:

 • Preporučamo vam izbjegavanje nepotrebnih dodataka kada birate Android TV box 10 bitne boje široko rasprostranjeno mišljenje je kako je više varijacija boje odlično te čini prikaz slike boljim, no u stvarnosti, uređaj ne može podržati više od 1024 različite varijacije boja. Bilo bi bespotrebno i skupo kupiti nešto što vaš uređaj zapravo ne može prikazati.
 • Dual boot izbjegavajte Android TV box uređaje koji imaju dual boot mogućnosti, bespotrebno je imati dva operacijska sustava u jednom uređaju.

Nvidia Shield TV

 

ZAKLJUČAK

Ukoliko ne proučite mogućnosti koje vam uređaj nudi mogli biste imati manjka uređaj koji ne sadrži sve komponente vezane uz performase, firmware update, mogućnosti ažuriranja, forum za podršku i pomoć, pomoć i servis nakon kupnje.

 

 

Ovi dodaci vrlo su važni kako bi vaš uređaj radio što je bolje moguće i dobivao pravovremeno nova ažuriranja i mogućnosti.

Android TV box uređaji dolaze u nekoliko oblika, odnosno u nekoliko različitih mogućnosti.

Možete na tržištu pronaći uređaje koji se spajaju putem Wi-Fi kućne veze, uređaji koji se spajaju sa Bluetooth povezivanjem ali i uređaje koji sadrže žičano povezivanje.

Razlikuju se i u količini USB portova te njihovoj brzini, 2.0 USB portovi su sporiji dok su 3.0 portovi trenutno najbrži na tržištu i nude najbolji prijenos podataka.

Postoji i nekoliko različitih  dostupnih upravljača kojima možete upravljati Android TV box uređaja, osim standardnog daljinskog upravljača, koji ima samo osnovne funkcije za programe i volumen.

Postoje i napredniji upravljači koji imaju cijelu tipkovnicu, najčešće dolaze uz Android TV box uređaje koji imaju mogućnost prikazivanja mailova, prikazivanje dopisa te sadrže aplikacije za izradu istih.

Osim ovih osnovnih daljinskih upravljača postoje i dodatni gaming upravljači, neki Android TV uređaji imaju gaming mogućnosti te uz njih dolaze i gaming upravljači.

Neki Android koji imaju gaming sposobnosti imaju posebne mogućnosti te vam omogućuju spajanje vaših pametnih telefona sa Android TV box uređajem te vaš pametni telefon postaje gaming upravljač.

Obratite pažnju na nekoliko spomenutih činjenica te odaberite pametni Android TV box uređaj koji će odgovarati vašim potrebama te novčanom iznosu koji želite izdvojiti za uređaj.

Xiaomi Mi Box S

PREPORUKA

Na kraju Vam donosimo našu preporuku. Riječ je o 3 uređaja koja su po našem mišljenju najbolji svaki u svojoj konkurenciji.

 

Xiaomi Mi Box S, na kineskom tržištu poznat kao Mi Box 4, definitivno ima nedostataka raspolaže samo jednim USB portom te nema klasičnu, žičnu mrežnu karticu, stoga jako ovisi o performansama kućnog Wi-Fi-ja.

Međutim, od većine no-name Android boxova razlikuje se po tome što dolazi s kvalitetnim daljinskim upravljačem, integriranim Chromecastom (mala iritantnost da bismo mogli castati, Mi Box S prvo moramo uključiti pomoću daljinca), kao i punom podrškom za Widevine L1 DRM.

Nvidia Shield TV je hardverski uvjerljivo najmoćniji, cjelokupno najispoliraniji i generalno apsolutno najbolji Android box  kojeg novac može kupiti.

Ovaj uređaj ponaša se upravo onako kako biste se nadali: svi videoservisi funkcioniraju na najvišim dostupnim rezolucijama, umreživ je žično i bežično, dolazi s odličnim daljinskim upravljačem, redovito biva softverski nadograđivan, posjeduje dva USB 3.0 porta, a ima i integriran Chromecast, stoga mu se funkcionalnost proširuje i na sve ono što nam omogućava Googleov famozni gadget.

Read Next  4 razloga zašto se isplati uložiti u TV box

ČAROBNA KUTIJA ZA OBIČAN TV A95X F3 Android TV Box Recenzija

NVIDIA SHIELD TV Pro

219.00
199.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

NVIDIA Shield® TV

139.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi Mi Box S (EU Version) 4K Ultra HD Media Player mit Google Assistent Fernbedienung, Bluetooth,HDMI) 4K HDR, Dolby Audio, DTS HD,Android 8.1 Schwarz

60.53
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi Mi TV Box S - Streaming Player, Black

62.99
58.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi Mi TV Box S - Streaming Player, Black

68.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi Mi TV Box S - Streaming Player, Black

179.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi Mi TV Box S - Streaming Player, Black

69.89
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Xiaomi mi Tragbarer Bluetooth-Lautsprecher, drahtloser Lautsprecher, Bluetooth, 16 W, IPX7 im Freien Wasserdicht, TWS, 13 Stunden Spielzeit, Eingebautes Mikrofon, Staubdicht (blau)

46.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Android 10.0 TV Box D1 Pro 4 GB RAM 64 GB ROM / CPU RK3318 64 Bit / Dual WiFi 2.4 / 5G + 100 MB LAN Android Dolby TV-Box / H.265 3D 4K HD/USB 3.0/Bluetooth 4.0 Smart Android TV Box

69.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Fire TV Cube│Hands-free mit Alexa, 4K Ultra HD-Streaming-Mediaplayer

119.99
79.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Android TV Box 9.0, 2019 Latest Android Box 4GB RAM 32GB ROM H6 Quad Core Cortex-A53 Smart TV Box, Support 6K 3D Resolution 2.4GHz WiFi Ethernet USB 3.0 Media Player

49.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Android Tv Box 10.0, TV Box H616 4GB RAM 32GB ROM 2,4 G / 5,8 G Dualband WiFi mit Bluetooth 5.0 Konverter TV-Box Unterstützung 3D 4K 6K Ultra HD H.265 mit Mini-Tastatur Set

55.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Android 11.0 tv Box, 2G RAM+ 16G ROM Android TV Box RK 3318 mit Dual 2.4G/5.8G WiFi, BT 5.0 Quad-Core 64 Bits UHD H.265 Ethernet LAN 3D 4K TV Box mit hintergrundbeleuchtete Tastatur Set Top TV Box

46.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

Android TV Box 10.0 mit Minitastatur 【4G+64G】 QPLOVE Q6 Smart TV Box mit Quad-Core H616 BT 5.0 WiFi 2.4G/5G/ 100M LAN, 6K Set Top Box Andorid 10.0 [2021 Neueste]

68.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

A95X F3 Air RGB Light TV Box Amlogic S905X3 4GB 64GB 2.4G/5G WiFi LAN100M H.265 Android9.0 RGB Light TV Box 4K HD Media Server (4G+32G,UK Plug)

72.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 21:06

 

4/5 (4 Reviews)