android tv box forum najbolji android tv box 2019 najbolji android tv box 2018 android tv box chipoteka android tv box preporuka 2018 android box koji android tv box kupiti 2018 android tv box

Kako odabrati android TV box

Android tip TV box-ova, odnosno kućnog multimedijalnog centra najrašireniji je tip koji se nalazi na tržištu, tržište je preplavljeno uređajima ovog tipa koje možete pronaći na svakoj stranici koja prodaje široki raspon robe.

Stoga je teško u moru ”istih” pronaći upravo onaj uređaj koji će odgovarati svim vašim potrebama ali i biti tehnički ispravan. Android TV box-ovi su sve popularniji i mjenjaju naš pogled na kućna kina, dostupnost stream servisa, serija, filmova ali i glazbe, video igara kao i animiranih filmova za djecu.

Ovi android uređaji pružaju vam mogućnost da kroz nekoliko klikova dođete do svega što vas zanima, neki vam nude i više od same zabave, imaju mogućnost prikazivanja mailova, izradu raznih dokumenata te prikazivanje istih.

Osim što vam pružaju neograničene sate zabave i mogućnost rada, prenosivi su, jednostavni za postavljanje i instalaciju te malih dimenzija što ih čini idealnima za prenošenje gdje god da idete.

Teško je reći koji je android uređaj najbolji, postoji nekoliko opcija putem kojih ćete lakše pronaći onaj koji je idealan za vas. Pratite nekoliko pravila i olakšajte si odabir.

Odaberite pravi procesor – RAM memorija procesora jedna je od važnijih specifikacija na koju treba obratiti pažnju. Svi želimo da naš uređaj radi ”glatko” bez prekidanja, zapinjanja, loše slike i dugog učitavanja. Odaberite android TV box koji ima najmanje 1.5GHz quad core CPU snagu ili je snažniji.

Prednosti android uređaja: DynamIQ tehnologija – napredna verzija velikih procesora su oni malih dimenzija koji imaju octa core konfiguraciju zbog svog dual CPU core ARM-a. Tegra X1 procesor – ovaj procesor se najčešće koristi u gaming uređajima, iako nemaju konfiguraciju kao ARM sposobni su pokretati 4K sadržaje bez problema.

Provjerite mogućnosti pohrane – prostor za pohranu na Android TV box-u pokreće operativni sustav. Operativni sustav i prostor za pohranu podatkovnog sadržaja usko su povezani. Većina Android TV uređaja ima samo internu pohranu od 8 GB, operativni sustav zauzima veći postotak tog prostora.

Odaberite Android TV box koji ima najmanje 4GB RAM memorije i prostor za pohranu od najmanje  32GB. Obratite pažnju da kupite TV box koji podržava dodavanje vanjske pohrane putem SD porta, memorijske kartice od najmanje 64GB.

Broj USB portova na sučelju Android TV box-a – Android TV box trebao bi imati najmanje dva USB ulaza, jedan za Bluetooth prijemnik i ostale periferne uređaje.

Odaberite Android TV box koji podržava USB 3.0 jer će on postizati puno bolju brzinu od USB 2.0 porta. USB 3.0 je esencijalan za one koji koriste vanjske hard diskove. Ukoliko koristite samo uobičajene vanjske priključke, USB 2.0 će vam biti dostatan.

Pregledajte preference prikaza slike i videa

Postoji nekoliko detalja na koje treba obratiti pažnju kod mogućnosti videa i prikaza slike. HDMI – HDMI 2.0 je uvjet za 4K stream.

Dynamic Refresh Rate Switching – automatski podešava refresh rate između izvora i TV poslužitelja za najbolji prikaz na ekranu.

265 Hardware dekoder – također se naziva i visoko učinkovito video kodiranje (HEVC) je standard kompresije videa što ih čini ”lakšima” za prenošenje putem mreže. H265 stvara učinkovitu kompresiju slika i videa koja omogućava prijenos do 8K rezolucije.

Odaberite Android TV box koji podržava stream 4K videa i HD podataka, posebno ukoliko ste ljubitelj Netflix i Youtube servisa i kanala.

Odredite verziju operativnog sustava – Android TV box uređaji dolaze u nekoliko različitih varijanti Android operativnog sustava.

Morate odabrati Android TV box koji se pokreće operativnim sustavom koji je viši od Android 5.0 Lollipop operativnog sustava.

Nemojte kupovati uređaje koji se pokreću starijim operativnim sustavima jer nemaju mogućnosti ažuriranja. Preporučamo vam kupnju Android TV box uređaja koji podržavaju Android 6.0 operativni sustav ili novije.

Provjerite mogućnosti spajanja na internet – važno je odrediti mogućnosti spajanja na internet koje sadržava vaš Android TV box.

Wi-Fi – morate imati najmanje 802.11ac kako biste imali odličan video prikaz. Nitko ne voli gledati film kojemu treba dugo da se učita, koji zapinje ili je slika nekvalitetna. Također odaberite dual band ruter i mrežni adapter koji vam omogućuje brzi signal.

Gigabit Ethernet – ne morate brinuti o signalu ili sučelju, ovo vam omogućuje konstantan kvalitetan prijenos.

Odredite mogućnosti Bluetooth potpore – bluetooth spajanje važno je za Android. Postoje Android TV Box koji ne podržavaju spajanje bluetooth vezom.

Ova mogućnost važna je za prijenos podataka sa vašeg pametnog mobilnog uređaja na vaš TV box ili spajanje drugih uređaja koji podržavaju bluetooth. Važno je obratiti pažnju na preference Android TV box-a i mogućnosti spajanja sa drugim uređajima.

Provjerite podržava li uređaj Google Play servis – odaberite Android TV box koji podržava Google Play kako biste si olakšali upravljanje i instaliranje GAPPS-a. Postavljanje je jednako kao kod android pametnog telefona uz jedan dodatni korak u poboljšanju aplikacije kako biste ju mogli koristiti putem vašeg Android TV box uređaja.

android tv box forum najbolji android tv box 2019 najbolji android tv box 2018 android tv box

Provjerite koje dodatne mogućnosti posjeduje – uvijek je dobro imati dodatne mogućnosti, no neke od dodatnih opcija mogu biti bespotrebne i samo vam proizvod učiniti skupljim.

Preporučamo vam izbjegavanje nepotrebnih dodataka kada birate Android TV box – 10 bitne boje – široko rasprostranjeno mišljenje je kako je više varijacija boje odlično te čini prikaz slike boljim, no u stvarnosti, uređaj ne može podržati više od 1024 različite varijacije boja. Bilo bi bespotrebno i skupo kupiti nešto što vaš uređaj zapravo ne može prikazati.

Dual boot – izbjegavajte Android TV box uređaje koji imaju dual boot mogućnosti, bespotrebno je imati dva operacijska sustava u jednom uređaju.

Obratite pažnju na recenzije uređaja – recenzije vam mogu pomoći u odabiru uređaja, kroz tuđe primjere možda ćete se lakše orijentirati u izboru uređaja koji je svojim preferencama odgovarajući vašim potrebama. Obratite pažnju i istražite tržište.

Morate znati smjernice kako biste što bolje odabrali Android TV uređaj i kako biste znali što točno dobivate sa svojim uređajem.

Ukoliko ne proučite mogućnosti koje vam uređaj nudi mogli biste imati manjka uređaj koji ne sadrži sve komponente vezane uz performase, firmware update, mogućnosti ažuriranja, forum za podršku i pomoć, pomoć i servis nakon kupnje. Ovi dodaci vrlo su važni kako bi vaš uređaj radio što je bolje moguće i dobivao pravovremeno nova ažuriranja i mogućnosti. Dostupnost asistenta vrlo je važna kako biste moguće probleme ali i nedoumice mogli riješiti što efikasnije u što kraćem roku.

AmLogic jedan je od najpopularnijih proizvođača procesora i nalazi se u sučeljima brojnih Android TV box uređaja. Veliki proizvođači često sadrže ove procesore u Weteku, Minix uređajima i Vero uređajima. Pogledajte koji uređaji sadrže AmLogic S905 ili S912 baze u sučelju.

Povoljniji Android uređaji često nemaju potrebne certifikate, odnosno Widevine certifikat, to je potreban dodatak vašem uređaju za stream 4K i HD sadržaja sa servisa kao što su Youtube i Netflix. Ovo je iznimno važno ukoliko ne želite pregledavati samo svoje vlastite materijale.

Povoljniji uređaji bez certifikata nemaju mogućnosti prikaza aplikacija kao što su Netflixa i Youtubea te imaju probleme sa prikazivanjem maksimalne dostupne rezolucije. Widevine L1 DRM omogućuje stream u visokoj kvaliteti slike, HD, Full HD i višim rezolucijama za Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Google Play movies i slične servise. Ukoliko imate uređaj bez certifikata, maksimalna rezolucija je 480p.

Android TV box uređaji dolaze u nekoliko oblika, odnosno u nekoliko različitih mogućnosti. Možete na tržištu pronaći uređaje koji se spajaju putem Wi-Fi kućne veze, uređaji koji se spajaju sa Bluetooth povezivanjem ali i uređaje koji sadrže žičano povezivanje. Razlikuju se i u količini USB portova te njihovoj brzini, 2.0 USB portovi su sporiji dok su 3.0 portovi trenutno najbrži na tržištu i nude najbolji prijenos podataka.

Postoji i nekoliko različitih  dostupnih upravljača kojima možete upravljati Android TV box uređaja, osim standardnog daljinskog upravljača, koji ima samo osnovne funkcije za programe i volumen.

Postoje i napredniji upravljači koji imaju cijelu tipkovnicu, najčešće dolaze uz Android TV box uređaje koji imaju mogućnost prikazivanja mailova, prikazivanje dopisa te sadrže aplikacije za izradu istih.

Osim ovih osnovnih daljinskih upravljača postoje i dodatni gaming upravljači, neki Android TV uređaji imaju gaming mogućnosti te uz njih dolaze i gaming upravljači. Neki Android koji imaju gaming sposobnosti imaju posebne mogućnosti te vam omogućuju spajanje vaših pametnih telefona sa Android TV box uređajem te vaš pametni telefon postaje gaming upravljač.

Obratite pažnju na nekoliko spomenutih činjenica te odaberite pametni Android TV box uređaj koji će odgovarati vašim potrebama te novčanom iznosu koji želite izdvojiti za uređaj.

U nastavku pročitajte preference za jedan od favorita na tržištu

Tanix TX3 mini android tv box

Tanix TX3 mini dolazi uz AmLogic S905W te quad core ARM cortex A53, te sadrži Mali 450 penta jezgru uz mogućnost 750 MHz + DVFS, te RAM 2G DDRIII te ROM memoriju od 16GB uz DC ulaz od 5V i 2A.

Sadrži dva brza USB ulaza od 2.0, U disk i usb HDD ima mogućnost proširenja memorije i čitanja kartice uz TF čitač. Lan mogućnost spajanja uz RJ45 ethernet priključak, Wi-Fi mogućnost spajanja na kućnu mrežu uz ugrađeni Wi-Fi 802.1.1b/g/n i AV 3u1 priključak i optički SPDIF ulaz.

Sadrži 2 USB ulaza velike brzine te podršku za U disk i USB HDD te mogućnost proširenja memorije uz TF čitač kartice te AV i optički priključak. Uređaj Tanix TX3 mini dolazi uz daljinski upravljač, hdmi i mrežni priključak te adapter.

Rezime
product image
Ukupna ocjena
5 based on 6 votes
Naziv robne marke
Android TV box
Ime proizvoda
TANIX TX3 PRO
Cijena
kn 474
Dostupnost proizvoda
Available in Stock

Ostavite komentar