pametna kuća

Najbolji uređaji za pametni dom koje možete pokloniti nekome

Poklonite dar pametnog doma nekome. Bilo da tražite pametnu žarulju, sigurnosnu kameru ili termostat pročitajte što vam donosimo u nastavku.

Što je tehnologija pametnog doma?

Što kada bi svi uređaji koji vas okružuju mogli biti spojeni na internet? Ne samo računala i pametni telefoni već i satovi, zvučnici, žarulje, zvono na vratima. kamere, prozori i zastori, kuhala za vodu, kuhinjski uređaji, sve što vam padne na pamet. Što da svi ti uređaji mogu komunicirati, slati vam informacije i primati naredbe? Nije SF, to su IoT, internetske stvari, ključna komponenta za stvaranje pametnog doma.

Automatizacija doma je upravo to što smo rekli, automatiziranje mogućnosti kontrole svih uređaja u kući, od zastora do hranilica za kućne ljubimce jednostavnim pritiskom na gumb (ili glasovnom naredbom). Neke aktivnosti kao paljenje lampe ili gašenje na vašu želju su jednostavne i relativno skupe. Druge, kao napredne sigurnosne kamere mogu zahtjevati ozbiljnija investiranja vremena i novca kako bi se dogodile.

Postoji mnogo kategorija pametnih kućanskih proizvoda koji čine pametni dom, i možete kontorlirati sve, od žarulja do temperature u kući ali i ozbiljnih stvari kao što su brave i sigurnost doma. Pametni uređaji su i odličan poklon, bilo da kupujete prigodno, blagdanski ili dar za useljenje.

Echo je Bluetooth zvučnik koji pokreće Alexa, Amazonov zvučni asistent. Alexa radi direktno sa velikim brojem pametnih kućnih uređaja, ali i sa IFTTT (If This Then That) kako bi mogli kontrolirati putem postavki koje sami kreirate. Imati ćete posla ali moći ćete putem Alexe kontrolirati većinu gadgeta u svome domu samo svojim glasom. Imate li već omiljeni zvučnik, povoljni Echo Dot možete se spojiti na vaš zvučnik i dodati Alexa funkcije. Želite li ekran osjetljiv na dodir kako biste mogli pretraživati podatke i obavljati video pozive, potražite Echo Show ili Echo Spot.

Wink Hub 2

Wink Hub 2 smart home

Wink Hub 2 odličan je proizvod koji radi sa servisima kao što su Z-Wave, Zigbee, Lutron Clear connect, Kidde, Bluetooth i putem Wi-Fi mreže.

Ovaj proizvod uključuje gotovo sve uređaje koji se nalaze u spektru pametnog doma, od Philips Hue rasvjete do Netgear Arlo kamere i Google Home-a. Iznimno je pouzdran, ima široki raspon komuniciranja sa uređajima.

Logitech Harmony Elite

Logitech Harmony Elite univerzalni daljinski

Ne volite razgovarati i volite upravljati uređajima na starinski način stiskanjem gumba? Logitech Harmony Elite je ultimativni univerzalni daljinski upravljač koji upravlja sa više toga od Tv-a i radija.

Može upravljati Harmony Home Hub-om, Bluetoothom, Wi-Fi vezom, Zigbee, Z-Wave i svim uređajima koji sadržavaju infracrvene valove u sebi.

iHome iSP6X SmartPlug

iHome iSP6X SmartPlug

Još uvijek smo u potrazi za pametnim prekidačem koji će upravljati apsolutno svime a iHome iSP6X SmartPlug blizu je tome. Dopušta vam jednostavno upravljanje gadgetima i uređajima putem vašeg pametnog telefona.

Podupire Amazon Alexu i Google asistenta glasovno osjetljive upraviteljske servise, Apple Home Kit, Nest, Samsung Smart Things i Wink. Manjkav je za praćenje potrošnje energije ali mogućnošću rasporeda, personaliziranom aplikacijom i jednostavnom instalacijom pokriva nedostatke.

 

Pametne kućne sigurnosne kamere

iCamera Keep Pro

iCamera Keep Pro koja dolazi u liniji sa iSmart Alarmom je kućna sigurnosna kamera koja dolazi uz niz raznih mogućnosti. Ova kamera može raditi kao samostalan uređaj ili kao dio iSmart Alarm DIY sigurnosnog sustava. Kamera ima niz dodataka kao što su snažni 1080p slikovni senzor, detektori zvuka i pokreta, mehaničko kućište i pokretanje te mogućnost time lapsa  i pokretanja snimanja kada detektira pokrete uz detektor pokreta uz koji će kamera pratiti sobu u pokretu kroz cijelu prostoriju.

Dodajte uz to i besplatno cloud spremanje podataka, mogućnost dodatka SD kartice i podršku za IFTTT integraciju i imate odličnu sigurnosnu kameru.

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2 kamera pametni dom

Ova kamera je poboljšana verzija svog prethodnika. Novost su detektor pokreta, poboljšane audio sposobnosti i još snažniji CMOS senzor. To je najmanja kućna sigurnosna kamera na tržištu koju je moguće pronaći za povoljnu cijenu.

Sky Bell HD

Sky Bell HD pametni dom

Sky Bell HD je video portafon i zvono koji vam dopušta vidjeti i razgovarati s osobom ispred vaših kućnih vrata. Izgleda identično kao inačica i prethodna verzija iz 2015. godine no to je sve što im je zajedničko.

Ova verzija donosi visoko kvalitetni video uz 1080p noćnog snimanja u boji, vrlo detaljnu sliku i počinje snimati nekoliko sekundi materijala prije samog događaja. Integrirana je sa nizom kućnih uređaja te dolazi sa besplatnim cloud spremanjem materijala.

Wireless Doorbell Camera Laxihub B1, WiFi Security Outdoor Bell with Motion Detection, Rechargeable Battery Powered, 1080p HD Video with Indoor Chime, 2-Way Audio, Human Detection, 32G SD Card

£72.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Video Doorbell Camera, 1080P Wireless Doorbell with Chime, Smart Front Door Camera with PIR Motion Detection, Life-Time Free Cloud Storage, 2-Way Audio, IP65 Waterproof, Enhanced Night Vision

£59.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Pametne brave i sigurnosni kućanski sistemi

 

August Smart Lock Pro + Connect

August Smart Lock Pro + Connect

Smart Lock Pro + Connect posljednja je novost iz August Home tvrtke, te je bolji od prethodnika.

Ova treća generacija pametnih brava nudi sve što su imali prethodni Home Kit modeli uz nekoliko novina kao što su Augustus Door Sense tehnologija, Z-Wave kompatibilnost i Wi-Fi spajanje.

Jednostavno se instalira i može se kontrolirati uz Alexu, Google asistent ili Siri glasovne komande.

Cijena je nešto viša no dizajn i mogućnosti su fantastični.

ABUS HomeTec Pro Funk-Türschlossantrieb CFA3000 - Elektronisches Türschloss zum schlüssellosen Öffnen auf Knopfdruck oder per Codeeingabe - für bestehende Zylinder - Weiß - 10123

166.70
105.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

ABUS HomeTec Pro Bluetooth CFA3100 - Elektronisches Türschloss - Haustür per App auf dem Smartphone öffenen und verriegeln - mit Zugangskontrolle - Silber

195.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

August Home AUG-SL04-M01-S04 Silver August Smart Lock, 3rd Generation Technology, 1.5 V

£190.86
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

ADT Pulse

ADT Pulse sigurnosni sistem

Tražite li ozbiljnog ponuđača kada je riječ o malim sigurnosnim sustavima za kuće sigurno ste čuli za ADT. ADT Plus je puno skuplji od DIY sustava ali nudi mogućnosti koje DIY sustavi ne nude, 24/7 praćenje i korisničku podršku. To je najcjelovitiji sustav koji nudi sve mogućnosti za vaš dom te ima odličnu automatsku platformu za ostale pametne uređaje.

Sensormatic Adt Oc810adt Oc810 Indoor Outdoor Wifi Camera Adt Pulse Ready by Sensormatic

£197.03
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Yale IA-320 Sync Smart Home Security Alarm, 6 Piece Kit, Self Monitored, No Contract, Wireless, 200m Range, Featuring Window, Door And Movement PIR Sensors, External & Internal Siren, Works With Alexa

£269.99
£249.00
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Yale YES-ALARMKIT Essentials Alarm Kit, Battery Powered, 5 Piece Kit, Self Monitored, No Contract, Wireless, PIR Movement Sensors, Door / Window Sensor External Siren, Keypad No Monitoring Fee

£119.99
£114.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Read Next Kako da svoj dom učinite “pametnim”?

Simpli Safe Home sigurnosni sustav

Simpli Safe Home sigurnosni sustav

Preferirate li DIY pristup kućnim sigurnosnim sustavima, potražite Simpli Safe Home sigurnosni sustav. Simpli Safe sredina je između jednostavnih DIY sigurnosnih sustava koje pratite sami i profesionalno instaliranog sustava koji je pod stalnim nadzorom.

Ovaj sustav jednostavno je postaviti i koristiti, zaštititi će vaš dom od provalnika i prirodnih katastrofa kao što su požar ili poplava. Zvuči kao odlično riješenje koje je jednostavno i lako se postavlja te vam dopušta pratiti sve uz jednostavan plan i postavke.

Ring Alarm 5-teiliges Set (1. Generation) von Amazon – Alarmanlage mit optionaler unterstützter Überwachung – ohne langfristige Verpflichtungen – funktioniert mit Alexa

229.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

Blaupunkt Funk-Alarmanlage SA 2700 I Mit GSM-Modul I Sicherheitssystem mit Bewegungsmelder, Tür/Fenstersensor, Fernbedienung, App I Alarmierung über das Mobilfunknetz I Weiß

499.00
289.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

eufy Security eufyCam 2C Pro, Kabellose Überwachungskamera, Sicherheitssystem 180 Tage Akkuleistung, HomeKit Kompatibilität, 2K Auflösung, IP67 Wasserschutzklasse, Nachtsicht, 4-Cam-Set

519.99
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

SimpliSafe 5 Piece Wireless Home Alarm System (3rd Generation) with Entry Sensor, Motion Sensor and HD Security Camera - Home Security Systems with Optional Monitoring and No Contracts

£288.00
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Read Next  Najbolji kućni pametni uređaji za darivanje

Pametno grijanje i hlađenje

Ecobee 4 je snažan senzor koji pomaže pratiti visoke i niske temperature u svim sobama u kući. Ovaj uređaj sadrži sve mogućnosti kao i njegovi prethodnici uz dodatak Alexa Amazon sustav upravljanja.

Vaš termostat će upaliti grijanje ili hlađenje uz vašu glasovnu naredbu Amazon Echo sustavu.

Ecobee 4 termostat

Postoji još cijeli niz pametnih uređaja koje možemo podijeliti po sobama u kojima se nalaze ili po njihovim funkcijama kao što su sigurnost, zabava, posao…

ecobee 3 lite Smart-Thermostat, 2nd Gen, Schwarz

313.57
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

ecobee EB-STATE4-01, 1 V, Ecobee4 Smart Wi-Fi Thermostat

281.69
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

Ring Alarm 5-teiliges Set (1. Generation) von Amazon – Alarmanlage mit optionaler unterstützter Überwachung – ohne langfristige Verpflichtungen – funktioniert mit Alexa

229.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

Blaupunkt Funk-Alarmanlage SA 2700 I Mit GSM-Modul I Sicherheitssystem mit Bewegungsmelder, Tür/Fenstersensor, Fernbedienung, App I Alarmierung über das Mobilfunknetz I Weiß

499.00
289.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

eufy Security eufyCam 2C Pro, Kabellose Überwachungskamera, Sicherheitssystem 180 Tage Akkuleistung, HomeKit Kompatibilität, 2K Auflösung, IP67 Wasserschutzklasse, Nachtsicht, 4-Cam-Set

519.99
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

SimpliSafe 5 Piece Wireless Home Alarm System (3rd Generation) with Entry Sensor, Motion Sensor and HD Security Camera - Home Security Systems with Optional Monitoring and No Contracts

£288.00
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Sensormatic Adt Oc810adt Oc810 Indoor Outdoor Wifi Camera Adt Pulse Ready by Sensormatic

£197.03
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Yale IA-320 Sync Smart Home Security Alarm, 6 Piece Kit, Self Monitored, No Contract, Wireless, 200m Range, Featuring Window, Door And Movement PIR Sensors, External & Internal Siren, Works With Alexa

£269.99
£249.00
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Yale YES-ALARMKIT Essentials Alarm Kit, Battery Powered, 5 Piece Kit, Self Monitored, No Contract, Wireless, PIR Movement Sensors, Door / Window Sensor External Siren, Keypad No Monitoring Fee

£119.99
£114.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

ABUS HomeTec Pro Funk-Türschlossantrieb CFA3000 - Elektronisches Türschloss zum schlüssellosen Öffnen auf Knopfdruck oder per Codeeingabe - für bestehende Zylinder - Weiß - 10123

166.70
105.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

ABUS HomeTec Pro Bluetooth CFA3100 - Elektronisches Türschloss - Haustür per App auf dem Smartphone öffenen und verriegeln - mit Zugangskontrolle - Silber

195.00
Amazon.de
as of 23/05/2022 16:13

August Home AUG-SL04-M01-S04 Silver August Smart Lock, 3rd Generation Technology, 1.5 V

£190.86
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Wireless Doorbell Camera Laxihub B1, WiFi Security Outdoor Bell with Motion Detection, Rechargeable Battery Powered, 1080p HD Video with Indoor Chime, 2-Way Audio, Human Detection, 32G SD Card

£72.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Video Doorbell Camera, 1080P Wireless Doorbell with Chime, Smart Front Door Camera with PIR Motion Detection, Life-Time Free Cloud Storage, 2-Way Audio, IP65 Waterproof, Enhanced Night Vision

£59.99
Amazon.co.uk
as of 23/05/2022 16:13

Read Next 4 razloga zašto se isplati uložiti u TV box

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment