Najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu doma i imovine
Najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu doma i imovine

Najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu mogu pomoći u osiguravanju sigurnosti vašeg doma. Postoji mnogo različitih proizvođača i modela na tržištu, a svaki ima svoje jedinstvene značajke i prednosti. Odabir najboljeg sustava za vaš dom može biti izazov, ali s pravim informacijama i savjetima, možete pronaći sustav koji će odgovarati vašim potrebama.

Kućni alarmni sustavi su postali sve popularniji u Hrvatskoj zbog povećanja broja provala i krađa. Ti sustavi mogu pomoći u zaštiti vašeg doma od provalnika, a neki čak imaju i mogućnost praćenja putem mobilne aplikacije. Pri odabiru najboljeg kućnog alarmnog sustava, važno je razmotriti nekoliko čimbenika, uključujući vrstu senzora, vrstu povezivanja, cijenu i mogućnosti nadzora.

Kućni alarmni sustavi mogu biti žičani ili bežični, a neki čak imaju i mogućnost povezivanja s pametnim kućnim sustavima. Ovisno o vašim potrebama i proračunu, možete odabrati sustav koji će vam pružiti potrebnu razinu sigurnosti i zaštite. Slijedeći savjete stručnjaka i istražujući najbolje opcije na tržištu, možete pronaći najbolji kućni alarmni sustav za vaš dom.

Najbolji ožičeni kućni alarmni sustavi

Ožičeni kućni alarmni sustavi su jedan od najpopularnijih načina za zaštitu doma. Ovi sustavi su pouzdani i pružaju visoku razinu sigurnosti.

U ovom dijelu članka, bit će opisane značajke, troškovi i instalacija najboljih ožičenih kućnih alarmnih sustava.

Značajke

Ožičeni kućni alarmni sustavi su vrlo pouzdani i imaju visoku razinu sigurnosti. Oni su povezani s glavnom jedinicom koja je povezana s električnom mrežom.

Kada se alarm aktivira, sustav šalje signal na centralni nadzorni centar, a zatim se aktivira alarm.

Neki od najboljih ožičenih kućnih alarmnih sustava imaju sljedeće značajke:

 • Detektor pokreta
 • Detektor dima
 • Detektor ugljičnog monoksida
 • Vanjski senzori
 • Infracrvene kamere
 • Mogućnost povezivanja s pametnim telefonom

Troškovi

Troškovi ožičenih kućnih alarmnih sustava ovise o veličini kuće i broju senzora koji se koriste. Prosječni trošak instalacije ožičenog sustava za kuću je između 3.500 i 7.000 kuna. Troškovi se mogu razlikovati ovisno o proizvođaču i modelu sustava.

Instalacija

Instalacija ožičenog kućnog alarmnog sustava zahtijeva stručnjaka. Sustav se mora povezati s električnom mrežom, a senzori se moraju postaviti na pravim mjestima. Ugradnja ožičenog kućnog alarmnog sustava može potrajati nekoliko sati ili čak nekoliko dana, ovisno o veličini kuće i broju senzora.

Ukratko, ožičeni kućni alarmni sustavi su pouzdani i pružaju visoku razinu sigurnosti. Troškovi instalacije ovise o veličini kuće i broju senzora koji se koriste, a instalacija zahtijeva stručnjaka.

Najbolji bežični kućni alarmni sustavi

Bežični kućni alarmni sustavi su popularni zbog svoje jednostavne instalacije i pristupačnosti. Ovi sustavi koriste bežičnu tehnologiju za povezivanje senzora i nadzorne ploče, što olakšava njihovo postavljanje i održavanje.

U ovom odjeljku ćemo pogledati neke od najboljih bežičnih kućnih alarmnih sustava i njihove značajke, troškove i instalaciju.

Značajke

Najbolji bežični kućni alarmni sustavi imaju sljedeće značajke:

 • Senzori pokreta: senzori pokreta otkrivaju kretanje u vašem domu i aktiviraju alarm ako se detektira nešto neobično.
 • Senzori otvaranja vrata i prozora: senzori otvaranja vrata i prozora otkrivaju kada se nešto otvori i aktiviraju alarm ako se to dogodi.
 • Daljinski upravljači: daljinski upravljači omogućuju vam da aktivirate i deaktivirate alarm iz udobnosti svog kauča.
 • Mobilna aplikacija: neki bežični alarmni sustavi imaju mobilne aplikacije koje vam omogućuju nadzor nad vašim domom iz bilo kojeg mjesta.

Troškovi

Cijena bežičnih kućnih alarmnih sustava može varirati ovisno o značajkama i brandu. Prosječna cijena za bežični kućni alarmni sustav kreće se od 1000 do 5000 kuna.

Osim toga, postoje i mjesečne naknade za nadzor i održavanje sustava, koje se mogu kretati od 100 do 500 kuna mjesečno.

Instalacija

Jedna od prednosti bežičnih kućnih alarmnih sustava je jednostavna instalacija. Većina bežičnih kućnih alarmnih sustava dolazi s detaljnim uputama za instalaciju koje korak po korak objašnjavaju kako postaviti senzore i nadzornu ploču.

Međutim, ako niste sigurni u svoje vještine instalacije, uvijek možete potražiti pomoć profesionalnog instalatera.

Ukratko, bežični kućni alarmni sustavi su pristupačni, jednostavni za instalaciju i imaju mnoge korisne značajke. Prije kupnje bežičnog kućnog alarmnog sustava, važno je razmotriti vaše potrebe i budžet kako biste odabrali najbolju opciju za vaš dom.

Najbolji kućni alarmni sustavi s kamerama

Kućni alarmni sustavi s kamerama su sve popularniji u Hrvatskoj zbog svoje učinkovitosti u sprečavanju provala i krađa.

Ovi sustavi koriste kamere za video nadzor kao dio svojih značajki kako bi pružili dodatnu sigurnost za vaš dom. U ovom odlomku ćemo istražiti najbolje kućne alarmne sustave s kamerama, njihove značajke, troškove i instalaciju.

Značajke

Kućni alarmni sustavi s kamerama imaju brojne značajke koje ih čine učinkovitim u sprečavanju provala i krađa. Neki od njih su:

 • Kamere za video nadzor: Ove kamere su postavljene na ključnim mjestima u vašem domu kako bi pratile aktivnost i snimale sve što se događa.
 • Senzori pokreta: Senzori pokreta aktiviraju alarmni sustav kada detektiraju pokret u vašem domu.
 • Ožičeni ili bežični sustavi: Ožičeni sustavi su povezani s kabelima, dok su bežični sustavi povezani putem Wi-Fi mreže.
 • Mobilna aplikacija: Mnogi kućni alarmni sustavi s kamerama dolaze s mobilnom aplikacijom koja vam omogućuje praćenje vašeg doma iz bilo kojeg mjesta.

Troškovi

Cijena kućnih alarmnih sustava s kamerama varira ovisno o vrsti sustava, broju kamera i dodatnim značajkama. Prosječna cijena za ove sustave je između 470 i 950 eura. Međutim, cijena može biti i viša ako želite više kamera ili naprednije značajke.

Instalacija

Kućni alarmni sustavi s kamerama mogu biti instalirani ožičeno ili bežično. Ožičeni sustavi su složeniji za instalaciju jer zahtijevaju postavljanje kabela u vašem domu. Bežični sustavi su lakši za instalaciju jer se povezuju putem Wi-Fi mreže.

Ako niste stručnjak za instalaciju, preporučuje se da angažirate profesionalca za instalaciju vašeg kućnog alarmnog sustava s kamerama.

Ukratko, kućni alarmni sustavi s kamerama su učinkovit način za zaštitu vašeg doma od provala i krađa. Oni dolaze s brojnim značajkama, uključujući kamere za video nadzor, senzore pokreta, mobilne aplikacije i mnoge druge.

Cijena ovih sustava varira ovisno o vrsti sustava i broju kamera. Preporučuje se da angažirate profesionalca za instalaciju vašeg kućnog alarmnog sustava s kamerama.

Najbolji kućni alarmni sustavi s senzorima

Kućni alarmni sustavi s senzorima su učinkoviti u zaštiti domova od provala.

Ovdje ćemo predstaviti neke od najboljih kućnih alarmnih sustava s senzorima koji su dostupni na tržištu.

Značajke

Najbolji kućni alarmni sustavi s senzorima imaju sljedeće značajke:

 • Senzori pokreta: Ovi senzori su osjetljivi na pokret i aktiviraju alarm kada detektiraju neželjeno kretanje u kući.
 • Senzori otvaranja: Ovi senzori su postavljeni na vrata i prozore i aktiviraju alarm kada se otvore.
 • Kamere: Neki kućni alarmni sustavi imaju kamere koje omogućuju vlasnicima kuća da vide što se događa u njihovom domu čak i kada nisu kod kuće.
 • Daljinsko upravljanje: Neki sustavi omogućuju vlasnicima kuća da daljinski upravljaju alarmom putem mobilne aplikacije.

Troškovi

Cijena kućnog alarmnog sustava s senzorima ovisi o njegovim značajkama i kvaliteti.

Prosječan alarmni sustav, s glavnom jedinicom, senzorima i kamerom, košta oko 470-950 EUR. Međutim, cijena može biti i veća ovisno o broju senzora i kamera koje želite instalirati.

Instalacija

Većina kućnih alarmnih sustava s senzorima je bežična, što znači da ih je lako instalirati i održavati. Međutim, ako želite instalirati ožičeni sustav, potrebno je angažirati stručnjaka za instalaciju.

Ukratko, kućni alarmni sustavi s senzorima su učinkoviti u zaštiti domova od provala. Najbolji sustavi imaju senzore pokreta i otvaranja, kamere i daljinsko upravljanje te su dostupni po različitim cijenama ovisno o značajkama koje želite.

Instalacija je obično jednostavna, ali ako želite ožičeni sustav, potrebno je angažirati stručnjaka.

Najbolji kućni alarmni sustavi s sirenama

Kućni alarmni sustavi s sirenama su jedan od najboljih načina za zaštitu vašeg doma od provalnika.

Ovi sustavi uključuju senzore za vrata i prozore te sirene koje se aktiviraju kada se senzori aktiviraju. Ovaj članak će vam pružiti informacije o najboljim kućnim alarmnim sustavima s sirenama.

Značajke

Najbolji kućni alarmni sustavi s sirenama imaju sljedeće značajke:

 • Senzori za vrata i prozore
 • Sirene koje se aktiviraju kada se senzori aktiviraju
 • Mogućnost daljinskog upravljanja
 • Povezivanje s mobilnom aplikacijom
 • Mogućnost integracije s drugim sigurnosnim sustavima u kući

Troškovi

Troškovi za najbolje kućne alarmne sustave s sirenama mogu varirati ovisno o vrsti sustava i tvrtki koja ga nudi. Ožičeni sustavi su obično skuplji od bežičnih sustava. Cijene se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna.

Instalacija

Instalacija najboljih kućnih alarmnih sustava s sirenama može biti jednostavna ako se radi o bežičnom sustavu. Ožičeni sustavi zahtijevaju veću instalaciju. Najbolje je da se obratite stručnjaku za instalaciju kako biste osigurali da je vaš sustav pravilno instaliran i konfiguriran.

Ukratko, najbolji kućni alarmni sustavi s sirenama imaju senzore za vrata i prozore, sirene koje se aktiviraju kada se senzori aktiviraju, mogućnost daljinskog upravljanja, povezivanje s mobilnom aplikacijom i mogućnost integracije s drugim sigurnosnim sustavima u kući. Troškovi se mogu kretati od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna, ovisno o vrsti sustava i tvrtki koja ga nudi. Instalacija može biti jednostavna ako se radi o bežičnom sustavu, ali ožičeni sustavi zahtijevaju veću instalaciju.

Najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu od temperature

Kućni alarmni sustavi su neophodni zaštita od provala i krađa. Međutim, neki od najboljih kućnih alarmnih sustava su opremljeni i zaštitom od temperature. Ova značajka je posebno korisna za one koji žive u područjima s ekstremnim klimatskim uvjetima.

Značajke

Najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu od temperature imaju sljedeće značajke:

 • Senzori temperature koji mogu otkriti promjene u temperaturi u vašem domu
 • Automatsko obavještavanje u slučaju previsoke ili preniske temperature
 • Mogućnost daljinskog upravljanja pomoću mobilne aplikacije
 • Integracija s drugim sustavima za pametni dom

Troškovi

Cijena najboljih kućnih alarmnih sustava za zaštitu od temperature može varirati ovisno o vrsti sustava, veličini doma i pružatelju usluga. Ožičeni sustavi su obično skuplji od bežičnih sustava. Osnovni bežični modeli kućnih alarma kreću se od 1.500 do 3.000 kn, dok cijene za ožičene sustave mogu doseći vrijednost od 3.500 -7,000 kn. Također, u trošak nabave alarma potrebno je uključiti i ugradnju alarmnog sustava.

Instalacija

Instalacija kućnog alarmnog sustava za zaštitu od temperature može biti jednostavna ili složena, ovisno o vrsti sustava i veličini doma. Bežični sustavi su obično jednostavniji za instalaciju, jer ne zahtijevaju bušenje rupa u zidovima za provlačenje kabela. Ožičeni sustavi, s druge strane, zahtijevaju profesionalnu instalaciju.

Ukratko, najbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu od temperature su oni koji imaju senzore temperature, automatsko obavještavanje, mogućnost daljinskog upravljanja i integraciju s drugim sustavima za pametni dom. Troškovi se mogu razlikovati ovisno o vrsti sustava i veličini doma, a instalacija može biti jednostavna ili složena.

Pristupačni kućni alarmni sustavi

Kućni alarmni sustavi su postali sve popularniji u posljednjih nekoliko godina. Sve više ljudi želi osigurati svoj dom od krađe i provala. Postoje različite vrste kućnih alarmnih sustava na tržištu, a pristupačni su među najpopularnijima. U ovom odjeljku ćemo se usredotočiti na značajke, troškove i instalaciju pristupačnih kućnih alarmnih sustava.

Značajke

Pristupačni kućni alarmni sustavi su obično jednostavni za upotrebu i instalaciju. Oni uključuju osnovne značajke kao što su senzori pokreta, senzori otvaranja vrata i prozora, sirene i daljinski upravljači. Neki modeli također imaju mogućnost povezivanja s mobilnim uređajima putem aplikacija za upravljanje alarmom na daljinu.

Troškovi

Cijene pristupačnih kućnih alarmnih sustava variraju ovisno o broju senzora, kvaliteti i dodatnim značajkama. Prosječna cijena za ovu vrstu sustava kreće se od 1000 do 3000 kuna. Međutim, troškovi se mogu povećati ako se dodaju dodatne značajke ili ako se instalira sustav s više senzora.

Instalacija

Pristupačni kućni alarmni sustavi su obično jednostavni za instalaciju i ne zahtijevaju profesionalne instalatere. Većina modela dolazi s uputama za instalaciju koje su jednostavne za slijediti. Međutim, ako se osoba ne osjeća sigurno u instaliranju sustava, uvijek postoji mogućnost da se angažira profesionalni instalater.

Ukratko, pristupačni kućni alarmni sustavi su odličan način za osiguravanje doma bez prevelikog troška. Oni su jednostavni za upotrebu i instalaciju, a dolaze s osnovnim značajkama koje su potrebne za zaštitu doma. Troškovi se mogu povećati ako se dodaju dodatne značajke ili ako se instalira sustav s više senzora, ali u osnovi, pristupačni kućni alarmni sustavi su izvrsna vrijednost za novac.

Svakome od nas je bitno da zaštiti svoju kuću ili dom na najbolji mogući način te u nastavku preporučamo Najbolje kućne sisteme za zaštitu. Danas postoji dosta uređaja na tržištu koji su efikasni u tome, ali ako nemate iskustva i do sada niste koristili ove uređaje, teško je napraviti pravi izbor. Iz tog razloga za sve one koji žele da odaberu pravi proizvod.

U nastavku teksta možete da pročitate kratke recenzije pet najkvalitetnijih modela.

Ukoliko ne želite da koristite aplikaciju, moguće je da ugradite sigurnosnu kameru, bravu ili alarm sistem koji takođe funkcioniraju besprekorno. Pametna brava je jedan od alternativnih načina kako možete da zaštitite svoj dom.

Uz pametnu bravu možete da kontolirate osvjetljenje i termostate, laka je za instalaciju ali ipak nije potpuno rešenje kao smart kućni zaštitni sistem. Na tržištu postoji veliki broj brava koji odgovara svakom budžetu tako da možete svakako naći nešto za vas.

Smart kućni sistem za zaštitu

U nastavku teksta ćemo navesti neke od najpopularnijih smart kućnih sistema za zaštitu.

Neki od njih imaju svoje prednosti, neki imaju i nedostataka, ali su generalno svi kvalitetni i dobro rješenje za svakoga tko hoće da mu kuća bude sigurna.

ADT Pulse

ADT Pulse je uređaj koji je siguran za korišćenje. Sadrži dosta komponenti i podržava rad i nezavisnih aplikacija. Iako je malo skuplji nego drugi, isplati se zato što pruža sve što vam je potrebno da bi pod nadzorom držali cijelu kuću.

Vivint Smart Home

Vivint Smart Home je brza i efikasna aplikacija za zaštitu vašeg doma. Posjeduje i kućno zvono koje funkcionira besprekorno. Pored zvona, u sistemu su još i kamere, brava, termostati i senzori. Nije potreban ugovor, ali zahtjeva mesečnu pretplatu.

Ipak, uz Vivint kućni sistem vaš dom će uvek biti pod nadzorom i siguran.

SimpliSafe

SimpliSafe je sljedeći na listi, predstavlja ne toliko skup uređaj koji služi za zaštitu kuće na svim nivoima. Uz ne toliko visoku mjesečnu naknadu, ne morate potpisati ugovor da bi koristili uređaj ali je mana to što kamera radi samo unutra a ne i vani.

Ako želite siguran način da vaš dom bude siguran, SimpliSafe je dobar i jeftin izbor za to.

Ako živite u malom stanu, nema potrebe da investirate brdo novca u njegovu sigurnost. Za mnoge korisnike stanova dovoljno je nabaviti neku manju kameru koja se može postaviti i vani i iznutra kako bi bili sigurni da je vaš stan siguran.

Kamera se povezuje preko bežičnog internet WIFI i pruža vam uvid u stan non stop, dvadeset i četiri sata na dan, i uz senzore je više nego dovoljno za korisnike.

Sistemi za zaštitu predstavljaju moderan način da svoju kuću zaštitite i da uvijek imate osećaj da je sve u najboljem redu.

Uz korišćenje svog smart telefona, imat ćete uvid u svaki uređaj i znaćete da li je isključen ili ne.

Bez obzira gde idete, pametni sistemi za zaštitu su vam uvijek na dohvat ruke i udaljeni su samo jedan klik od vas. Kućni smart sistem za zaštitu funkcioniraju uz pomoć bežične internet mreže.

Preko određenih senzora možete kontrolirati uređaje preko mobilnog telefona i aplikacije. Najbolji kućni sistemi za zaštitu na tržisštu ima puno modela ovo su bili samo neki koji se nude.

Previous articleNajbolje bežične slušalice ili bluetooth slušalice
Next article6 koraka do najboljeg TV Box uređaja
Tomislav Radić
Moje ime je Tomislav Radić, i ja sam autor web stranice SmartMall.hr. SmartMall je web stranica o Gadget trgovini koja prodaje uređaje, pribor i potrošni materijal. Naš cilj je pružiti našim korisnicima pristup širokom izboru proizvoda, najboljim cijenama i najboljim uslugama. Svojim korisnicima nudimo širok izbor između elektronike, pribora, potrošnog materijala i opreme za igranje. Možete pronaći veliki izbor najnovijih proizvoda od najboljih proizvođača u industriji, uključujući Apple, Samsung, Microsoft, HP, Lenovo, Canon, Sony i mnoge druge.