6 koraka do najboljeg TV Box uređaja
6 koraka do najboljeg TV Box uređaja

Donijeli ste odluku – običan ćete televizor zamijeniti TV Box uređajem! Čeka vas neograničena zabava, ali prvo morate odabrati model koji ćete kupiti, a znate vrlo malo ili ništa o takvim proizvodima.

Kako do najboljeg TV Box uređaja

Nema razloga za očajavanje pošto u nastavku slijedi kratak, ali iscrpan vodič za kupnju TV Box uređaja.

Pogledajte recenzije

Prije nego što kupite bilo koji TV Box (a to se odnosi i na drugu elektroničku opremu), čitanje recenzija trebao bi biti vaš prvi korak u procesu odlučivanja.

Ako vam se čini da su recenzije na web stranicama koje čitate pristrane (ponekad i mogu biti), uvijek možete utrošiti nešto vremena u traženje tog konkretnog proizvoda na Amazonu ili eBayu da biste vidjeli što kupci zapravo govore.

To bi vam trebalo pomoći u donošenju informirane odluke.

Uzmite u obzir procesor i RAM

To se možda ne treba ni naglašavati, ali procesor i RAM jako su važni kad je riječ o izvedbi. Želite li izbjeći spore uređaje, morat ćete u obzir uzeti oba faktora. Nasreću, postoje vrlo konkretni kriteriji koji ne zahtijevaju razumijevanje specifikacija.

Kad je riječ o TV Box uređajima, nemojte ići ispod 2 GB RAM-a. Što se tiče procesora, trebali biste uzeti u obzir 1,5 GHz četverojezgrene (quad-core) procesore ili bolje.

Razmislite o opcijama pohranjivanja

Puno TV Box uređaja dolazi sa samo 8GB memorije, od kojih operativni sustav zauzima veliki komad. Ako želite na uređaju moći držati mnogo sadržaja, razmislite o modelu s većom količinom prostora za pohranu. Opet, osigurajte da je uređaj koji kupujete opremljen za eksterno pohranjivanje i provjerite da nije ograničen na 32 GB! Vaš novi TV Box uređaj bi trebao biti u mogućnosti podržati barem 64 GB microSD karticu.

Pogledajte verziju operativnog sustava

Ne kupujte TV Box koji još uvijek pokreće Android 5.0 Lollipop. Još ih ima na tržištu, ali ih se nikad neće ažurirati i možda ćete propustiti aplikacije koje zahtijevaju novije Android verzije.

Razmišljajte o novijim operativnim sustavima, ne starijima od Android 6.0 Lollipop verzije. Što više idete, to će vam uređaj bolje raditi i duže trajati.

5.Provjerite kako se uređaj povezuje s internetom

Ne želite doći doma s novim uređajem kojeg onda ne možete povezati s internetom. Da to izbjegnete, pobrinite se za to da vaš novi TV Box podržava WiFi i LAN. Povjerite specifikacije novog uređaja i usporedite ih sa specifikacijama TV prijemnika. Podrška za SIM karticu većini možda neće biti potrebna, ali ako bi vam dobro došla, razmislite o tomu da potražite model koji ima i tu opciju.

Osigurajte da uređaj podržava Google Play

Osim ako vam želja nije sami prolaziti kroz gnjavažu s instaliranjem GAPP-ova, provjerite podržava li TV Box koji kupujete Google Play aplikaciju. Ovo je korak koji se možda ne čini toliko važnim, ali bi vam mogao uštediti dosta vremena.

Postoje i drugi faktori koji određuju kvalitetu TV Box uređaja, ali gore navedene je ipak najvažnije uzeti u obzir ako želite iz njega izvući ono najbolje. Mnogo ih je već na tržištu, ali odabir pravog ne bi trebao biti prezahtjevan ako znate na što treba paziti.

Previous articleNajbolji kućni alarmni sustavi za zaštitu doma i imovine
Next articleNajbolji android tableti 2023: Top 5 izbora
Tomislav Radić
Moje ime je Tomislav Radić, i ja sam autor web stranice SmartMall.hr. SmartMall je web stranica o Gadget trgovini koja prodaje uređaje, pribor i potrošni materijal. Naš cilj je pružiti našim korisnicima pristup širokom izboru proizvoda, najboljim cijenama i najboljim uslugama. Svojim korisnicima nudimo širok izbor između elektronike, pribora, potrošnog materijala i opreme za igranje. Možete pronaći veliki izbor najnovijih proizvoda od najboljih proizvođača u industriji, uključujući Apple, Samsung, Microsoft, HP, Lenovo, Canon, Sony i mnoge druge.