Nest Cam IQ

Top 7 sigurnosnih kamera

Želite da zaštitite svoj dom na najbolji i najefikasniji mogući način? Kamera je pravi način za to. U posljednjih nekoliko godina ljudi sve više žele da se posvete svojoj sigurnosti, a nabavka dobre sigurnosne kamere je pravo rješenje za to. U ovom tekstu pisaćemo o najpopularnijim i najprodavanijim sigurnosnim kamerama sa svim njihovim prednostima i nedostacima.

Netgear Arlo Pro 2

blank

Netgear Arlo Pro 2 je profesionalna kamera sa odličnom rezolucijom od 1080 piksela. Baterija je punjiva i izdržljiva, što znači da nećete morati da je punite svakih nekoliko sati. Otporna je na kišu i na snjeg, neće vas iznevjeriti ni u zimskom periodu. Od nedostataka navode to što je malo skuplja od sličnih kamera u istom cjenovnom rangu, ali je generalno isplativa na duži rok. Kamera je bežična i uz nju dobijate opciju besplatnog povezivanja na cloud servis.

Wyze Cam Pan

Wyze Cam Pan

Wyze Cam Pan je kamera sa povoljnom cjenom i sa mogućnošću snimanja videa u vremenskom povezivanju. Ima mehanički stalak i maksimalnu rezoluciju od 1080 piksela koji pružaju idealan način da imate uvid u to tko vam dolazi u dom u svakom trenutku. Lokalno ima mogućnost da čuva podatke i da ih postavlja na internet, na sigurno mjesto. Pristupačna je za ljude koji nemaju veliki budžet i koristi se za unutrašnju upotrebu brzo i efikasno.

D-Link Full HD Camera

D-Link Full HD Camera

Ako želite kvalitetnu kameru sa visokom rezolucijom i oštrom slikom, D-Link je idealan izbor. Ima besplatno skladište za podatke i detekciju zvuka i pokreta koja radi besprekorno. Podržava glasovne komande i integraciju sa internet servisima u službi boljeg korišćenja kamere. Kamera ima bežičnu vezu sa internetom i ima relativno pristupačnu cjenu. Možete sa njom da snimate i gledate svoj dom iz sigurnosnog mjesta.

iSmartAlarm iCamera Keep Pro

iSmartAlarm iCamera Keep Pro

iSmartAlarm kamera je kamera koja slika slike i hvata video snimke i pokrete putem kamere. Ima mehaničku podršku i stalak i u direktnoj vezi je sa iSmartAlarm sigurnosnim sistemom. Cijena je malo viša od uobičajene, ali ako želite kameru za sigurnost vašeg doma, ponekad morate da investirate malo više novca.

Tend Secure Lynx

Tend Secure Lynx

Za unutrašnju upotrebu, Tend Secure Lynx je pravi izbor ne samo zato što je pristupačna cijena njen glavni favorit, već zato što je instalacija laka, video je oštar i vidljiv, i ima detekciju prepoznavanja lica. Pokrete hvata brzo i efikasno i ništa nije teško uhvatiti uz pomoć ove kamere. Jedina mana je to što lice mora da bude blizu da bi se prepoznalo, ali to nije tako veliki problem za većinu korisnika.

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2 kamera je prilagodljiva svim uređajima i fleksibilna kada je riječ o specifikacijama i načinima upotrebe. Video je oštar i kvalitetan, a pokreti i zvuk se hvataju vrlo lako. Problem sa ovom kamerom je što kamera ne može da se poveže direktno  sa drugim aplikacijama i uređajima vezanim za zaštitu kuće. Kamera je mala ali efikasna, i u tome je jedna od najboljih na tržištu.

Nest Cam IQ

Nest Cam IQ

Nest Cam IQ je kamera koja ima za cilj da obezbjedi vaš dom brzo i efektivno, nije skupa ali nije ni jeftina. Prepoznaje lica veoma dobro i ima dvosistemski audio zvuk uz video snimak koji je odličnog kvaliteta. Lako se instalira i brzo se povezuje sa drugim uređajima, ali je mana to što neke funkcije zahtjevaju da imate i skupu pretplatu na odgovarajuću aplikaciju.

Zaključak

Na tržištu postoji veliki broj kamera za kućnu unutrašnju i vanjsku upotrebu, a prije nego što se bacite u potragu za istom morate da odredite svoj budžet i šta želite tom kamerom da postignete. Ako želite da se osećate sigurno kada niste kod kuće, i ako želite da budete sigurni da je vaš dom zaštićen, sigurnosna kamera je pravi način da to priuštite. Kamera ima mnogo, neke su manje, neke su veće, neke zahtjevaju kompliciranu instalaciju, neke ne, a na vama je da donesete konačni izbor. Sa naše liste možete izabrati jednu kameru za početak koja će vam biti dovoljna za zaštitu.

Kamere za kućnu upotrebu imaju svoje prednosti i mane, i pre nego što nabavite sebi jednu potrebno je da naučite koje su pogodnosti, a koji su nedostaci ukoliko postanete  vlasnik jedne od ovih kamera. Bez obzira da li želite da imate uvid u sigurnost vaše djece ili kućnih ljubimaca, ili jednostavno želite da promatrate svoj dom i da vidite da je sigurna od uljeza, kamera za kućnu sigurnost je obavezna stvar koju morate imati.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment