Top 7 najboljih mobilnih telefona u 2018. godini

Top 7 najboljih mobilnih telefona u 2018. godini

 

Prethodna godina je bila veoma inovativna kada je riječ o mobilnim telefonima, bilo da se radi o smart telefonima ili telefonima sa preklopom,tastaturom ili bilo kojom dodatnom opremom. Najveći svjetski proizvođači su se utrkivali ko će izdati najbolji, najljepši ali i najoriginalniji proizvod, a ovih sedam telefona su se našli na listi najboljih, zato što korisnici to tako smatraju.

 

Prilikom izbora mobilnog telefona morate da imate jasnu viziju kakav telefon želite i za šta vam je potreban. Prije nego što donesete konačnu odluku, morate da odredite budžet. Ako nemate ograničeni budžet, naravno da ćete kupiti model koji potiče iz dobrog brenda, koji ima izdržljivu bateriju, sliku i odličnu kameru. Ako vam je ipak budžet limitiran, morate da uskladite svoje želje i mogućnosti .

 

 

Apple iPhone XS

Apple iPhone XS

Apple iPhone se zasluženo nalazi na top listi. Svi znaju koliko je iPhone popularan a Apple nastavlja sa uspješnim modelima iz godine u godinu. Ovaj model je veliki, ima ogroman ekran koji je dovoljno veliki čak i za one najzahtjevnije kupce. Procesor je brz i sve funkcije obavlja u kratkom roku. Kamera je fenomenalna a baterija traje duže od prosjeka. Ipak, njegova glavna mana je visoka cijena.

 

Google Pixel 3

Google Pixel 3

Google Pixel 3 je kompaktan model sa odličnim performansama i prelijepim ekranom koji je urađen uz pomoć OLED tehnologije. Slika je oštra i veoma jasnih boja, dok kamera funkcionira besprekorno. Ako vam nešto nije jasno, tu je Google asistent koji će vam dati odgovor na sva vaša pitanja. Softwar je optimiziran za vaše potrebe i redovno se nadograđuje. Mana je to što nema ulaza za slušalice i dodatnog mjesta za memorijsku karticu.

 

Samsung Galaxy Note 9

 

Samsung Galaxy Note 9

 

Iako je Samsung imao problema sa nekim modelima mobilnih telefona, ipak uspjeva da održi korak sa najvećima, i to zahvaljujući modelu Galaxy Note 9. Samsungova prednost u odnosu na konkurenciju je velika baterija, i veliki memorijski prostor gdje možete čuvati svoje snimke, slike i muziku. Procesor i modem su zaista vrhunski, a mana mu je jedino to što ima visoku cijenu i teži je od konkurencije.

 

Motorola Moto G6 Play

Motorola Moto G6 Play

 

Iako nije popularna kao ranije, Motorola je brend koji uporno pokušava ali i uspjeva da se probije na tržište mobilnih telefona sa svojim modelima, a Motorola Moto G6 je uspela da parira i mnogo skupljim modelima. Prednost ovog modela je što ima dosta nižu cijenu od konkurencije , ima vrlo dobre performance a baterija traje duže od prosjeka. Ipak, kamera nije baš zadovoljavajuća što će mnoge naterati da se odluče za neki drugi model.

 

OnePlus 6T

OnePlus 6T

 

OnePlus je telefon koji možda nije popularan u cijelom svjetu, ali uspjeva da odvoji dio kolača na tržištu i sve je veći broj korisnika koji se odlučuje da isproba upravo ovaj model. Za ove performanse, OnePlus ima zaista pristupačnu cijenu. Ima veliki ekran koji je dosta vidljiv i ima dobru rezoluciju. Procesor je brz i precizan. Kamera je sa druge strane lošija strana ovog modela, i nema ulaza za slušalice.

 

LG G6

LG G6

LG G6 se nalazi na listi ne samo zato što je LG brend koji opstaje na tržištu dugi niz godina već zato što LG stalno radi na usavršavanju svojih modela i to se vidi. Oni kupci koji su koristili ovaj model kažu da je izuzetan za rad sa jednom rukom, stabilan je i čvrst. Ima dvije kamere i jasan ekran sa oštrom slikom. Otporan je na vodu i posjeduje dodatni dio za karticu.

 

Kyocera Cadence LTE

Kyocera Cadence LTE

Kyocera Cadence je možda nepoznata marka na prvi pogled, ali ako kupite i isprobate ovaj telefon, nećete se pokajati. Ekran ima veoma bistre boje, baterija traje dugo i nikada vas neće izneveriti, naročito kada ste udaljeni od kuće i kada niste u stanju da punite mobilni telefon. Ipak, na kameri treba još dosta da porade, a nema ni mogućnosti za snimanje.

 

Zaključak

 

Tržište mobilnih telefona je oduvjek bilo veoma fleksibilno. Novi uređaji se javljaju često, skoro svakog mjeseca, i borba za nove korisnike je veća nego ikada ranije. Niko ne može da predvidi da li će neki model biti uspješan ili ne, ali ako mobilni telefon sadrži funkcije koje korisnici žele, zasigurno će naći svoje mjesto pod suncem.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment