blank

Top 5 najbržih laptopova

Brzina je bitna mnogim korisnicima, bez obzira da li se radi o automobilu, mobilnom telefonu ili računalu ili laptopu. Ako želite da kupite novi laptop, mora biti brz i da ima odlične performanse, a ako ste početnik, teško je da odaberete pravi model. Naučite da prepoznate brz laptop u odnosu na spor, a mi vam u ovom članku predstavljamo top sedam modela najbržih laptopova.

Sigurno se pitate koliko brz laptop treba da bude. Laptop ne mora da bude ultra brz, ne mora da se pali za pola sekunde, ali mora da bude sposoban da izvršava nekoliko zadataka odjednom a da pritom ne koči i ne usporava nijedan program. Sama brzina laptopa zavisi od toga šta vi želite da postignete sa njim. Najbitnije je da se nađe solidan laptop koji ima efikasan procesor, dobru grafičku karticu i solidne performanse, ovaj laptop bi bio pravi izbor za svakoga.

Apple MacBook

blank

Apple je uvek siguran izbor kada je riječ o laptopovima a Apple Mac uređaji su na vrhunskom glasu i veoma su popularni kod kupaca. Mana je to što je cijena previsoka za većinu potencijalnih kupaca, ali ako vam to nije problem, Apple MacBook bi trebalo da bude vaš prvi izbor. Glavna prednost ovog modela je baterija, traje zaista dugo, a ekran i tastatura su idealno konfigurirani. Apple je marka koja će na tržištu biti jako dugo, i ne namjerava da izbacuje proizvode niskog kvaliteta.

Alienware 17 R5

blank

Alienware 17 R5 je vrhunski laptop za igrice, ali je dobar i za bilo koju drugu aktivnost zato što je brz, efikasan i lijepo odgovara na sve zadane funkcije. Ima odličan dizajn sa modernim oblikom i perfektnim osvijetljenjem. Memorijski prostor je više nego dovoljan a portova ima dovoljno za sve dodatne uređaje i gadgete. Cijena je takođe malo viša nego inače u poređenju sa konkurencijom, ali je kompletna slika uređaja sasvim zadovoljavajuća.

Lenovo ThinkPad

blank

Lenovo ThinkPad je moderan, stilizirani laptop koji izgleda odlično i lagan je tako da ga možete nositi gde želite. Ima ekran sa rezolucijom od 4K a tastatura je već sada postala legendarna. Što se tiče portova, ima ih dva koji su brzi i vrlo brzo omogućavaju da prenese podatke sa nekog drugog uređaja. Cijena je visoka i to je glavna mana ovog modela, a baterija bi mogla da traje i nešto duže. Ako se dvoumite da li da uzmete Lenovo ili neki slabiji model, Lenovo je svakako bolja opcija. Laptop je brz naročito ako ne želite da se bavite nekom skupom produkcijom ili grafikom.

Dell Latitude 5591

Dell Latitude 5591

Dell Latitude 5591 je vrlo moćno prijenosno računalo iz grupe laptopova sa jakim procesorom sa osam dvanaest jezgara. Tastatura je udobna i omogućava vam da se ne zamarate dok radite, a sam laptop ima nekoliko ulaza za pomoćne uređaje. Cijena je malo viša , ekran može da bude bolji pošto ovaj ekran dosta oslikava vaše okruženje i skreće vam pažnju sa onoga što radite. Laptop je generalno težak i dosta glomazan, nije lako prenositi ga.

HP ZBook 15 G5

HP ZBook 15 G5

HP ZBook 15 G5 je laptop sa izuzetnom snagom ali i sa izuzetnom cijenom. Pošto ima odlične performanse i solidnu konfiguraciju i težina mu nije niska, preveliki je za neke korisnike i težak tako da nije preporučljiv za one koji nose laptop na posao. Ekran za privatnost je previše mračan tako da će vam predstavljati problem da čitate za njega ako ga koristite isključivo zbog toga. Tastatura ima brz odziv i dobre funkcije koje će vam olakšati rad, a konzola za nadogradnju sistema se koristi vrlo lako i precizno. Laptop ima tri ulaza za dodatne uređaje dok je audio oprema i više nego moćna, čak i za one najzahtevnije korisnike. Iako nije na nivou Apple laptopa i Dell laptopa, HP dobro prati konkurenciju u smislu performansi i izgleda tako da je dobar izbor ako tražite brz i kvalitetan laptop po optimalnoj cijeni.

Zaključak

Bez obzira da li ste đak ili student, odrasla osoba u penziji ili zaposlena osoba, bez obzira da li ste muško ili žensko, danas je teško zamisliti svakodnevni život bez laptopa. Nije lako naći pravi model po povoljnoj cijeni, ima dosta brendova od kojih svaki tvrdi da je najbolji i najbrži, ali u ovom članku možete da otkrijete koji su to top pet laptopova koji su se pokazali kao najbrži i najoptimalniji po učinku kada je riječ o stručnoj ocjeni ali kada je reč i o ocjeni korisnika.

 

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment