overstock

Refurbished uređaji sve su popularniji, bez obzira na dob i budžete kojima raspolažu njihovi kupci. Nije ni čudo, kad se u obzir uzme činjenica da Renew & Refurbish prakse omogućuju kupnju vrhunskih uređaja po znatno nižim cijenama. Što je točno Renew & Refurbish, kako do njega dolazi i kakvi su proizvodi koji prođu taj proces? Odgovore na sva ta pitanja (što je Overstock praksa?) saznajte u nastavku.

Što je overstock?

Overstock je pojava zbog koje se trgovine uopće odlučuju na Renew & Refurbish praksu. Zbog stalno rastuće ponude različitih modela elektroničkih uređaja, današnje trgovine moraju često naručivati nove zalihe od svojih dobavljača. Ono što se kojiput dogodi velik je broj neprodanih artikala u trenutku kad u skladište već stižu noviji modeli.

Da bi riješile problem, trgovine se odlučuju sniziti cijene neprodanih artikala umjesto da ih u potpunosti povuku iz prodaje. Često se radi o značajnim popustima, što refurbished proizvode čini mnogo privlačnijima široj javnosti.

Ali prije nego ih vrate na police, trgovine radi osiguranja kvalitete podvrgavaju svoje artikle Renew & Refurbish procesu.

Evo o čemu se točno radi.

Read Next  5 najboljih laptopa 2021. godine

Što podrazumijeva Renew & Refurbish?

  1. Ispitivanje uređaja

Prije nego se išta poduzme po pitanju vraćanja u prodaju, uređaje se detaljno pregleda u potrazi za mogućim oštećenjima. Taj dio procesa uključuje ispitivanje svakog dijela pojedinačno.

U isto se vrijeme, osim za kvarovima, traga i za bilo čime što bi usporavalo ili na bilo koji način pogoršavalo rad nekog od dijelova. Rezultat je detaljna dijagnostika uređaja koji je stigao na ispitivanje.

  1. Popravak i/ili čišćenje

Jednom kad je ustanovljeno u kakvom je uređaj stanju, odlučuje se koji će biti sljedeći korak. Ako postoje oštećenja ili kvarovi, šalje ga se na servis. Jednom kad je uređaj popravljen, podvrgava ga se još jednom ciklusu ispitivanja.

Ponovno se testiraju svi dijelovi da bi se utvrdilo postoji li neki problem koji usporava ili otežava rad. Tek kad se više nema što popravljati, može se prijeći na sljedeći korak. Rezultat je uređaj koji, što se tiče funkcionalnosti, ispunjava kriterije koje moraju ispuniti i potpuno novi uređaji.

Prije nego stigne na police, bile one fizičke ili virtualne, uređaj mora proći još jedan korak unutar Renew & Refurbish procesa.

Bez obzira na to je li ga se popravljalo ili ne, proizvod se mora počistiti. Radi se o temeljitom čišćenju svakog pojedinog dijela uređaja, i to profesionalnom opremom. Krajnji je proizvod po svim mjerilima potpuno nov.

Što očekivati od refurbished proizvoda?

Elektroničke se uređaje testira prije nego ih se pusti u prodaju. Refurbished proizvodi najčešće su oni koje se nije uopće koristilo, ali su zato dvaput prošli testiranje kvalitete. Čak i one greške koje se možda nije moglo uhvatiti prvi put bit će primijećene tijekom drugog testiranja. Zbog toga ih mnogi smatraju sigurnijim odabirom od ulaganja u potpuno nove proizvode.

Tek nakon što je prošao sve korake gore opisanog procesa, uređaj ponovno postaje dostupan potencijalnim kupcima.

Refurbished uređaje može se kupiti i u za to specijaliziranim fizičkim i online trgovinama, baš kao i nove mobitele.

Proces je jednako lagan i brz, samo što proizvod dolazi uz dvostruko jamstvo kvalitete.

Read Next  Refurbish prijenosna računala

Business Laptop Notebook 14 Zoll Full HD Intel Core [email protected] bis 2,9 GHz, 8 GB RAM 256 GB SSD mit Windows 10 Pro & GRATIS BullGuard, HDMI, Webcam, 12 Monate Garantie (Generalüberholt)

297.00
Amazon.de
as of 19/05/2022 02:26

Office UltraBook 14 Zoll Full HD Laptop / Notebook Intel Core [email protected] bis zu 3,4 GHz 8 GB 256 GB SSD mit Windows 10 Pro & GRATIS BullGuard HDMI Webcam inkl. 12 Monate Garantie (Generalüberholt)

477.00
437.00
Amazon.de
as of 19/05/2022 02:26

Premium Laptop Notebook 14 Zoll Full HD Intel Core [email protected] bis 2,9 GHz, 16 GB RAM 512 GB SSD mit Windows 10 Pro & GRATIS BullGuard, HDMI, Webcam, 12 Monate Garantie (Generalüberholt)

407.00
Amazon.de
as of 19/05/2022 02:26

HP Elitebook 840 G2 - Premium Business-Notebook - Intel Core i5 - 2,30GHz, 500GB SSD, 16 GB RAM, 14in Zoll 1600x900 HD+ Display, Windows 10 Pro - (Generalüberholt)

439.00
409.00
Amazon.de
as of 19/05/2022 02:26
0/5 (0 Reviews)

Leave a comment