Uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke SMART ponuda  i kupca.

Ulaskom na Internet stranicu (www.smartmall.hr) pristajete na ove Uvjete korištenja. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, ne biste trebali koristiti Internet stranicu.

 

OPĆI UVJETI

 


1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici www.smartmall.hr. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.smartmall.hr/ Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici www.smartmall.hr je poduzeće SMART ponuda .

Ulaskom na Internet stranicu pristajete na ove Uvjete korištenja. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, ne biste trebali koristiti Internet stranicu.

2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.smartmall.hr . Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.smartmall.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupnje upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.

3. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda. 

5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.  Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.smartmall.hr.

7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke SMART ponuda  te prihvaća da tvrtka SMART ponuda nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

8. Tvrtka DEMO d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.smartmall.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.smartmall.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.smartmall.hr.

9. Korištenje ove Internetske stranice www.smartmall.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.smartmall.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.smartmall.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.smartmall.hr.

10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na www.smartmall.hr  Internetskoj stranici. www.smartmall.hr zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača.  Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.

11. DEMO d.o.o. sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. DEMO d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

13. Informacije o trgovačkom društvu:

SMART ponuda
Sjedište:10 000 Zagreb
Email: [email protected]

SMART ponuda

Društvo upisano u Sudski registar: Trgovački sud u Zagrebu
OIB:18024111215161

DEMO d.o.o. vlasnik je web trgovine www.smartmall.hr (U daljnjem tekstu Internet stranica) te se kupnja u web trgovini odvija preko firme SMART ponuda

 

Predugovorna obavijest

Čim je izvršeno plaćanje sa strane kupca, smatra se da su Prodavatelj i Kupac zaključili ugovor o prodaji na daljinu, zajedno sa specifikacijama i cijenom/ma kupljenog proizvoda.

Kupnjom proizvoda,od strane kupca će se tražiti da prihvati/izjavi da je upoznat/suglasan sa uvijetima te će se nastaviti sa započetom narudžbom i biti dostavljeno Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje ugovor.

Prodavatelj ima pravo izmijeniti uvjete u svako vrijeme s tim da slijede nakon objave na internet stranicama. Isto tako može promijeniti uz sadržaj ovih općih uvijeta predugovornih obavijesti i asortiman proizvoda, cijene te ostale podatke koje su vezane uz internet trgovinu te su kupci dužni pregledati sadržaj prije kupovine,u suprotnom Prodavatelja se oslobađa od bilo kakve odgovornosti.

Od strane kupca se zahtjeva za potpunost te istinitost podataka koje su unesene prilikom registracije unosa za dostavu i slično.

Ukoliko niste suglasni sa uvjetima, nemojte koristiti ovu web stranicu niti putem te iste naručivati proizvode.

Kupnju i dostavu proizvoda moguće je trenutačno izvršiti samo na području Republike Hrvatske.

Prodavatelj se obvezuje osigurati spremanje ovih obavijesti zbog mogućeg ponovnog korištenja te se Kupac obvezuje čuvati prilikom dostave e-mailom.

Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici smartmall.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj.

Opisi artikla, cijene i dostupnost

Fotografije proizvoda na našoj web stranici ne moraju uvijek sa svim detaljima točno odgovarati proizvodima koji su dio narudžbe te Prodavatelj ne može jamčiti da se boja proizvoda slaže sa onim što korisnici vide na svojim uređajima/monitorima.

U slučaju prethodno navedenog sadržaja između proizvoda na fotografiji i naručenog te dostavljenog proizvoda, ne radi se o eventualnom nedostatku samog proizvoda te prodavatelj ne preuzima odgovornost.

Svaki proizvod ima zasebno zabilježeno svoj opis artikla uz odgovarajuću fotografiju skupa sa specifikacijom proizvoda te cijene.

 Cijene istaknute na web stranici izražene su u kunama (porezni obaveznik nije u sustavu PDV-a).  Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno.

Ukoliko iz razloga da proizvoda nema na zalihama ili ga od strane dobavljača nije više moguće naručiti i slično, Prodavatelj se obvezuje da pismeno obavijesti kupca koji u tom slučaju može ili otkazati narudžbu ili prihvatiti novi rok isporuke.

 Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti te je isto tako ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Prodavatelj ima ovlasti bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

U slučaju da dođe do otkazivanja narudžbe, Prodavatelj će Kupcu vratiti uplaćeni novac najkasnije u roku od 15 dana.

U slučaju nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici, podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

Trgovac i kupac imaju pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava, ukoliko je kupac uplatio. Ako trgovac iz nekog razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku sedam (7) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku sedam (7) radna dana.

Prodavatelj DEMO d.o.o. se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na smartmall hr. Internetskoj stranici. Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.

 

NARUČIVANJE ROBE


Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan. Roba se naručuje elektronskim obrascem .Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a kupac će o tom biti pravodobno obaviješten putem telefonskog poziva. Ukoliko Kupac nije u svojim podacima naveo telefonski kontakt broj, biti će obaviješten putem e-mail adrese koju je unio u korističko sučelje na Internet stranici.

Također, kupac je dužan odgovoriti na telefonski poziv ili poslanu E-mail poruku prije trenutka zaprimanja robe koju DEMO d.o.o., iz opravdanih razloga, nije uspjela poslati na vrijeme. Ukoliko Kupac ne odgovori na telefonski poziv ili E-mail poruku, smatra se da pristaje na primanje (i plaćanje) artikla kojeg SMART ponuda  nije uspio isporučiti u regularno predviđenom roku.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Prodavatelj jamči kvalitetu proizvoda koje jamči proizvođač proizvoda.

 

STANJE ZALIHA NA INTERNET STRANICI

 


Internet stranica (www.smartmall.hr) stanje zaliha proizvoda ponuđenih na web trgovini ažurira svakog dana u 09:00  (Koristeći srednjoeuropsko vrijeme  UTC+1).

Ukoliko Kupac naruči proizvod koji je u međuvremenu nestao sa zaliha Internet stranice, o tom će biti obaviješten nakon dnevnog ažuriranja zaliha te će, ukoliko je unaprijed platio proizvod, biti obeštećen u 100% iznosu.

Prodavatelj će napraviti sve što bude u našoj moći kako bi nadoknadili nastalu neugodnost te ćemo pokušati u što skorijem roku obnoviti zalihe traženog proizvoda.

 

NAČINI PLAĆANJA


Plaćanje na internetskoj stranici www.smartmall.hr vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama .  Iskazane redovne cijene na Internet stranici www.smartmall.hr važe za gotovinsko i transkacijski račun. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.

SMART PONUDA  DEMO d.o.o. nije u sustavu PDV-a, temeljem članka 90, stavka 2 zakona o PDV-u!

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

 • Putem virmana ili opće uplatnice
 • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača (zavisi od artikla molim prvo kontaktirati nas)
 • Paypall
  blank    blank    blank

1. Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na Vašu e-mail adresu biti će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici Internet trgovine www.smartmall.hr kontaktirat će Vas po potrebi.

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice ili virmana, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na IBAN račun SMART ponuda:

Poziv na broj: upisati broj narudžbe

Primatelj: SMART ponuda, 10 000 Zagreb

Po zaprimljenoj uplati poslati ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom (max. iznos kod plaćanja kod preuzimanja je 500kn i usluga se naplaćuje 50kn) . Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini u kunama, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

3. Paypall

Ako ste odabrali plaćanje Paypall, na sigurnoj stranici Paypall odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (MasterCard, Visa) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.

 • Jednokratno plaćanje Visa, MasterCard i Maestro karticama

POTVRDA NARUDŽBE


Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Ukoliko Kupac zapazi da bilo kakvu grešku u svojoj narudžbi, o tome može obavijestiti Internet stranicu putem E-mail adrese [email protected]

 

OTPREMA ROBE


Otprema robe vrši se dostavnim službama (najčešće GLS) te u nekim situacijama vlastitom dostavom firme SMART ponuda DEMO d.o.o. .

Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe (elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 15 dana.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 15 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku kod dostavne službe u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

TROŠAK DOSTAVE


Trošak dostave se plaća za narudžbe manje od 500,00 kn, sam trošak iznosi 30,00 kn neovisno o vrsti plaćanja (osim plaćanja kod preuzimanja koji se naplaćuje 50kn ) i mjestu isporuke. Pošiljke se isporučuju samo na teritoriju Republike Hrvatske.

U slučaju da narudžba iznosi 500,00 ili više kuna, Kupac ima pravo na besplatnu dostavu.

IZDAVANJE RAČUNA


Prodavatelj će dostaviti račun Kupcu pri dostavljanju naručenih proizvoda ili poslati u .pdf obliku na e-mail Kupca.

Na računu su vidljivi svi troškovi vezani uz kupovinu.

POVRAT i REKLAMACIJE


Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu tvrtke SMART ponuda DEMO d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i tvrtke DEMO d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

 

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem stranice www.smartmall.hr uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu tvrtke DEMO d.o.o. na jedan od sljedećih načina:
– odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik internet stranice www.smartmall.hr,
– odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik internet stranice www.smartmall.hr,
– odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije 091/xxx xxxxx

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Rok za jednostrani raskid Ugovora počinje teći od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom. DEMO d.o.o. utvrđuje uvjete povrata postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Potrošač snosi trošak povrata robe.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
– ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti tvrtku DEMO d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na adresu DEMO d.o.o., 10 000 Zagreb) ili elektroničkom poštom na [email protected], u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju tvrtka DEMO d.o.o.. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada tvrtka DEMO d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca tvrtka DEMO d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu na adresu DEMO d.o.o., 10 000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka roka pošalje robu ili je preda Prodavatelju, odnosno osobi koju je Prodavatelj ovlastio da primi robu.

Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je Prodavatelj pristao snositi te troškove ili ako je Prodavatelj propustio obavijestiti Kupca o tome da je dužan snositi te troškove.

Prodavatelj snosi izravne troškove povrata robe ako istu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 091/xxx -xxx ili se javi na [email protected] u slučaju dodatnih pitanja.

Kupac snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni.

Iznimno, ako Prodavatelj nije obavijestio Kupca o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora, Kupac ne odgovara za umanjenje vrijednosti robe, bez obzira na uzrok umanjenja vrijednosti robe.

Obavijest o pravu na jednostrani raskid ugovora dio je politike o Kupnji i Povratu robe firme DEMO d.o.o., stoga se smatra kako je kupac pristankom na “Uvjete korištenja” obaviješten o pravu na jednostrani raskid ugovora!

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA


Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti OVDJE.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

IZJAVA O JAMSTVU I SERVISNI UVJETI


Za sve proizvode za koje Prodavatelj daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. Kupac je dužan čuvati račun i jamstveni list za cijelo vrijeme jamstvenog perioda.

Prodavatelj jamči da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu, u jamstvenom roku pravilno funkcionirati.

U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka Prodavatelj se obvezuje da će izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom roku sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.

Jamstveni list smatra se punovažnim uz predočenje računa, bez obzira na to da li je spomenuti jamstveni list ovjeren ili nije ovjeren od strane Prodavatelja.

Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom.

Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

REGISTRACIJA KORISNIKA


U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, tvrtka DEMO d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

PRIVATNOST I SIGURNOST


Zaštita osobnih podataka

 • Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
 • Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
 • DEMO d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Digistore za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
 • Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite T-Com Pay Way.  T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

blank ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

blank   blank

T-Com sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost T-Com sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Upute za sigurnu internetsku kupovinu potražite ovdje (3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu).

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA


Posjećivanjem Internet stranice www.smartmall.hr komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

MATERIJALI NA WEB SHOPU I OGRANIČENJA


Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati s vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web Shopa, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda.

DEMO  d.o.o. u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE


Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. Materijalni nedostatak postoji:

 • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata
 • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane
 • kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti
 • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)
 • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji
 • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

IZMJENE UVJETA KUPOVINE I POVRATA ROBE


DEMO d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine bit će objavljena na ovoj Internet stranici.

NAČIN NA KOJI POTROŠAČI MOGU PODNIJETI PRIGOVOR


Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: DEMO d.o.o., 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu: [email protected]

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

ZA VIŠE INFORMACIJA, OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

E-mail: [email protected]

 

0/5 (0 Reviews)