fbpx

O web stranici i primjeni ovih uvjeta

Na internet stranicama SmartMall nudimo Vam mogućnost kupnje različitih proizvoda. Pored toga nudimo i korisne informacije o proizvodima i uslugama, savjete za uporabu i primjenu nekih od proizvoda iz našeg asortimana, informacije o promocijama i novostima u ponudi.

Davatelj usluga i prodavatelj proizvoda i usluga u elektroničkoj trgovini na internet stranicama SmartMall je:

Pametna ponuda d.o.o. za trgovinu i usluge

Banka: Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR22 2360000 1102722067

SWIFT CODE (BIC): ZABAHR2X

Nadležni sud: Trgovački sud u Zagrebu

MBS: 04968905

OIB: 80241121516

MB: 04968905

Temeljni kapital: 20.00,00 kuna

Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću

Radno vrijeme: Pon – Pet 09 – 16 h

Pametna ponuda društvo s ograničenom odgovornošću za usluge i trgovinu upisano je kod Trgovačkog suda u Zagrebu

U daljnjem tekstu Pametna ponuda d.o.o. označava davatelja usluge, a internet trgovina SmartMall odnosi se na web mjesto i internet trgovinu.

Za sve narudžbe i kupnje u SmartMall Internet trgovini vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.

Osnovni pojmovi i obveze

Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi usluge ovog web mjesta. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke.

Kupac

Kupac i ugovorni partner tvrtke Pametna ponuda d.o.o. kao prodavatelju kod sklapanja kupoprodajnog ugovora u internet trgovini SmartMall za pojedinačnu narudžbu je osoba koju korisnik navede u blagajni Internet trgovine u rubrici “Podaci za plaćanje”. Korisnik koji kupuje za pravnu ili drugu fizičku osobu obavezan je imati pristanak i potrebna ovlaštenja od te osobe.

Osnovne obveze prodavatelja

Pametna ponuda d.o.o. kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske.

Pametna ponuda d.o.o. je odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima, članci 400 do 422.

Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora

Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku.

Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 1.000,00kn.

Naručivanje i potvrda narudžbe i plaćanja

Nakon što je odabrao proizvode i spremio ih u svoju košaricu korisnik na blagajni Internet trgovine daje potrebne podatke o kupcu, adresi isporuke i plaćanju. Nedostajući ili neispravni unosi tijekom ovog procesa označeni su crvenom bojom s pratećim porukama o greškama.

Klikom na gumb “Naruči” korisnik potvrđuje naručivanje i plaćanje i time daje ponudu za kupnju tj. za sklapanje kupoprodajnog ugovora s prodavateljem. Potvrdom narudžbe korisnik pristaje da, ako dođe do zaključenja kupoprodajnog ugovora s prodavateljem, prihvati račun u elektroničkom obliku. Korisnik dobiva potvrdu zaprimanja svoje narudžbe od strane internet trgovine SmartMall na svoju e-mail adresu.

Ako ste izabrali bankovnu uplatu, ponudu s pozivom na broj i podacima o uplati dobit ćete e-poštom na e-adresu kupca nakon što potvrdite narudžbu. Ponuda vrijedi tri dana.

Ako ste izabrali plaćanje i preuzimanje u našoj trgovini, nakon što obradimo vašu narudžbu i provjerimo raspoloživost proizvoda, poslat ćemo vam potvrdu o rezervaciji e-poštom. Rezervacija vrijedi pet dana.

Nakon što smo zaprimili narudžbu i potvrdu plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena u webshopu ili bankovnom uplatom, i pripreme pošiljke, internet trgovina SmartMall izdaje račun kupcu i šalje ga korisniku e-poštom. Pametna ponuda d.o.o. zadržava pravo odustajanja od zaključenja kupoprodajnog ugovora u slučaju neraspoloživosti proizvoda ili drugih teškoća o čemu će informirati korisnika.

Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izdavanja računa. Potvrda zaključenja ugovora za narudžbe plaćene u webshopu ili bankovnom uplatom je e-poruka s priloženim računom, kojeg korisnik može spremiti za svoju evidenciju.

Isporuka

Ako je korisnik izabrao dostavu kao način isporuke, naručeni proizvodi isporučuju se kupcu na adresu navedenu kod potvrđivanja narudžbe. Isporuka je moguća samo na adrese u Republici Hrvatskoj. Korisnik može sam organizirati dostavu i prikup paketa te njegovu otpremu u inozemstvo, isključivo ako je platio po predračunu, paypalom ili kreditnom karticom.

Ako je korisnik izabrao osobno preuzimanje, korisnik se obvezuje naručene proizvode preuzeti u našoj trgovini na adresi Pametna ponuda d.o.o., Svetoivanska 16, 10000 ZAGREB.

Ako dostavna služba i Pametna ponuda d.o.o. zbog netočnosti kontaktnih i adresnih podataka ili iz drugog razloga ne uspiju kontaktirati kupca i isporučiti pošiljku u razumnom roku i iz minimalno tri pokušaja, kupoprodajni ugovor se raskida i Pametna ponuda d.o.o. će obustaviti isporuku i izvršiti povrat novca kupcu u točnom iznosu kojeg je uplatio za proizvode i dostavu po toj narudžbi.

Kupac je obavezan oštećenja nastala pri transportu i isporuci prijaviti najkasnije u roku pet dana od dana primitka pošiljke slanjem e-mail poruke s brojem narudžbe, kratkim opisom i slikom oštećenja na adresu e-pošte info@smartmall.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete.

Zadržavamo pravo višestrukih isporuka po pojedinačnoj narudžbi, ako je to prikladno iz logističkih ili drugih razloga za naručenu robu, o čemu ćemo Vas mi ili poslovni partneri informirati.

Uputa o pravu potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupci potrošači imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora sklopljenog za proizvode i usluge iz internet trgovina SmartMall kako slijedi.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu:

Pametna ponuda d.o.o.

Svetoivanska 16

10000 Zagreb

ili elektroničkom poštom na adresu: info@smartmall.hr

U obavijesti navedite svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete skinuti ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Robu vratite tako da ju dostavite na adresi: Pametna ponuda d.o.o., Svetoivanska 16, 10000 ZAGREB.

Molimo učinite to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno službi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.