kupiti smartphone

Odabrati smartphone: Kako do najboljeg pametnog telefona?

Kupovanje pametnih telefona otprilike je jednako komplicirano kao i biranje bilo kojeg drugog uređaja. Odabrati smartphone može biti znatno lakše, ako pametno birate. Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu želite li završiti s proizvodom koji vam zbilja odgovara. Ali kako znati na što točno pripaziti? Vrlo jednostavno, kao što ćete i vidjeti u nastavku.

Odabrati smartphone po osobnim potrebama

Pročitajte malo na temu odabira smartphone uređaja. Olakšajte si kupovinu, da budete zadovoljni kupljenim.

  1. Gledajte broj modela ili datum izlaska na tržište

Nakon što ste našli trgovinu kojom ste zadovoljni, možete prijeći na traženje svog novog pametnog telefona. Ali što gledati – cijenu, specifikacije, komentare? Prvo što biste trebali saznati broj je modela ili datum izlaska na tržište uređaja koji uzimate u obzir. Tu je zapravo važan datum, koji je općenito lako saznati, ali kojiput ga morate potražiti uz pomoć broja modela. Informacija o vremenu izlaska na tržište reći će vam koliko je pametni telefon o kojem je riječ star, a samim time i koliko je konkurentan na trenutnom tržištu.

  1. Provjerite je li pametni telefon otključan za vašu mrežu

Nikako ne želite da vam se dogodi da kupite uređaj u koji ne možete staviti svoju SIM karticu. Nasreću, mnogo je pametnih telefona otključano za sve mreže, a i za one koji nisu piše s kojim su mrežama kompatibilni. Izbjegnite kasnije probleme time da ne zaboravite provjeriti i tu informaciju.

  1. Razmislite koliki vam zaslon treba

Mnogi ne uzmu u obzir koliko je zapravo važna veličina pametnih telefona. Želite li svoj novi uređaj moći staviti i u džep, sigurno vam neće odgovarati modeli koji su veliki skoro kao tableti. S druge strane, koristite li svoj pametni telefon za gledanje video sadržaja, bit ćete razočarani odlučite li se za neki od manjih modela.

  1. Informirajte se o kvaliteti baterije

Baterije pametnih telefona poznate su po nižoj kvaliteti kad je riječ o trajanju. Sve to ima svoje razloge – ipak se radi o kompleksnim uređajima koji crpe mnogo energije. Ali i među njima postoje oni čije baterije traju značajno dulje nego prosjeku. Potražite recnezije ili se raspitajte kod prodavača, koji će vam možda znati reći koliko bi trajala baterija pametnog telefona za kojeg ste zainteresirani.

  1. Imajte na umu samo specifikacije koje su važne

Ne zamarajte se ni procesorima ni brojem megapiksela. Kad je riječ o radu samog pametnog telefona, najvažniji su RAM i količina prostora za pohranu. Što se tiče potonjeg, ne biste trebali u obzir uzimati uređaje s manje od 32 GB. Kad je riječ o kvaliteti kamere, gledajte aperturu umjesto megapiksela. Što manji broj, to veća kvaliteta fotografija.

  1. Osigurajte kompatibilnost opreme s pametnim telefonom

Možda imate slušalice koje želite moći koristiti sa svojim novim pametnim telefonom. Ili tražite opremu baš za taj uređaj. U svakom slučaju, pogledajte je li ono što imate ili ono što planirate kupiti kompatibilno sa samim pametnim telefonom. I to vam možda uštedi i vremena i novca.

Pobrinete li se za to da pripazite na sve gore navedeno, značajno ćete smanjiti mogućnost da kupite uređaj koji vam zapravo ne odgovara ili koji nije vrijedan novca koji biste za njega izdvojili. Pametni telefon za koji se na kraju odlučite bit će dobar odabir za vaše potrebe. Možda je to neki Xiaomi model, ili pak Huawei.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment