Najbolji Wi-Fi mrežni sistemi 2019

Najbolji Wi-Fi mrežni sistemi 2019

 

Imate veliki stambeni prostor u kojemu ima mjesta na kojima nema internet signala? Postoje sistemi koji su bolja rješenja od uobičajenih bežičnih rutera i pojačivača signala.

 

Bežična veza svugdje

Povećanjem popularnosti pametnih kućanskih uređaja i brojnih usluživača kao što su Hulu, Netflix i Spotify postalo je nezamislivo biti u kući koja nije cijela pokrivena Wi-Fi vezom. Najmoderniji ruteri za bežični internet imaju jaku pokrivnu moć te se signal može uhvatiti u cijeloj kući srednje veličine, no veći domovi sa nekoliko etaža i razni materijali koji se koriste u izgradnji mogu ometati signal. Pojačivači signala odrađuju dobar posao na mjestima, ”rupama” koje su ostale bez signala, najčešće prenose polovicu od brzine koju ima glavni ruter. Najčešće ovakva rješenja stvaraju novu SSID vezu te se vaš uređaj mora logirati ovisno o mjestu u kući na kojemu se nalazite.

 

Mrežni Wi-Fi sustav

Wi-Fi sistemi često u sebi sadrže nekoliko različitih mrežnih komponenti kako bi pokrili cijeli vaš dom bežičnom mrežom. Glavni ruter spaja se direktno na vaš modem i niz modula ili čvorova koji se provlače kroz vašu kuću. Svi ovi djelovi dio su jedne bežične mreže i dijele isti SSID i lozinku za razliku od pojačivača koji se spajaju sa ruterom preko 2.4GHz ili 5GHz radio veza i međusobno. Sve točke koje primaju signal prenose signal na slijedeći uređaj koji ga prima, ovakav način prijenosa omogućuje prijenos jakog signala svim uređajima.

 

Lako postavljanje i upravljanje mrežom putem aplikacije

 

Postavljanje i upravljanje uobičajenom bežičnom mrežom može biti zamorno ukoliko to nije nešto što vas zanima. No bežične mreže su jednostavno složene kako bi ih mogli postaviti svi koji imaju barem minimalno predznanje u nekoliko minuta. Obično uz instalaciju dolazi i jednostavna mobilna aplikacija koja vas vodi jednostavnim uputama i ilustracijama kroz proces.Aplikacija vam govorigdje postaviti koji uređaj kako biste postigli maksimalnu pokrivenost i kako biste odabrali najbolji kanal prijenosa za signal i najbolje performanse kako biste imali snažan signal u svim djelovima kuće. Wi-Fi sisteme lako je proširiti novim prijenosnicima signala i upravljati njima putem mobitela koji vam omogućuju uključivanje i isključivanje pojedinih uređaja putem pritiska na gumb bez logiranja u mrežne konzole.

 

Dizajn i mogućnosti

 

Wi-Fi sistemi ne izgledaju kao uobičajeni ruteri i pojačivači signala. Ruteri i prijenosnici koriste ugrađene antene i najčešće su vrlo moderno dizajnirani te ih možete postaviti bilo gdje u kući bez da narušavaju estetiku vašeg doma. Ovi uređaji obično imaju jedan LAN ulaz kojim se može spojiti na TV ili igraće konzole dok su USB portovi rijetki na njima.

Wi-Fi sistemi su mrežni uređaji koji rade na 2.4GHz ili 5GHz radio vezama i koriste 802.11acc bežičnu tehnologiju. Neki modeli podržavaju više korisničku Input Output tehnologiju, MU-MIMO koja prenosi podatke na više kompatibilnih bežičnih klijenata simultano. Većina Wi-Fi sistema koristi se upravljanjem i automatskim navođenjem na najmanje zauzetu vezu koja će pružiti najbolju izvedbu i najjednostavnije korištenje i kontrolu, vanjsko povremeno korištenje mreže. Iako su dizajnirani za lako korištenje omogućiti će vam potpunu personalizaciju i uređenje opcija od zaštite, bežičnog prijenosa i postavki koje dobijete uz uobičajene rutere.

 

Bežični mrežni sustavi ili pojačivači signala: koji su bolja opcija za kućni Wi-Fi?

 

Wi-Fi sustavi se kreću od 130 dolara za one sa jednim ulazom do 500 dolara za one sa tri ulaza, Linksys Velop koji pokriva 1800 kvadratnih metara. U većini slučajeva to će koštati puno više nego što bi platili za ruter i pojačivač signala slične jačine ali zapamtite da su Wi-Fi sistemi puno jednostavniji za korištenje. Njih možete posložiti u trenu, postaviti ulaze po kući i povezati ih u trenutku. Želite li potpunu kontrolu i ako želite omogućiti najbolje performanse i mrežne mogućnosti koristite se klasičnim ruterom. Ako se ne želite mučiti vezama za prijenos signala i spajanjem u kući na različite rutere Wi-Fi sistemi su za vas.

 

Najbolji Wi-Fi mrežni sustavi

 

 

Linksys Velop

Linksys Velop

 

Pozitivno: moderan dizajn. Jednostavna instalacija i upravljanje. Jednostavna aplikacija. Višekorisnička, MU-MIMO omogućeno.

 

Negativno: Cijena. Nedostatak USB ulaza. Ne podržava kontrolu veza za prijenos.

 

Mišljenje: Linksys Velop pruža Wi-Fi pokrivenost cijelom domu i neograničen roaming preko jedne mreže. Moderan je, jednostavan za instalaciju i brzog prijenosa te je najbolji birate li Wi-Fi mrežni sustav.

 

TP-Link Deco M9 Mesh Wi-Fi system

 

TP-Link Deco M9 Mesh Wi-Fi

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Ugrađeni malware i zaštita od virusa, dobra roditeljska zaštita. Kontrola kućnih pametnih uređaja, Alexa i IFTTT  kompatibilnost.

 

Negativno: Cijena. Manjak Z Wave podrške. Nema razdvojene veze za prijenos.

 

Mišljenje. Tp-Link Deco M9 Mesh Wi-Fi system ima odlične performanse i pruža odličnu listu dodataka te se može koristiti kao kućni hub koji kontrolira pametne uređaje u kući.

Netgear Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band Wi-Fi system RBK50

 

Netgear Orbi High-Performance AC3000

 

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Brzi prijenos. MU-MIMO mogućnosti. Visoko konfigurabilan.

 

Negativno: Cijena. Izgled. Limitirana USB funkcionalnost.

 

Mišljenje: Predviđeno za veće prostore, prenosi brzu bežičnu vezu u sve djelove vašeg doma. Brzo se instalira pruža veliki broj Lan ulaza i ima MU-MIMO mogućnosti.

Amped Wireless Ally Plus Whole Home Smart Wi-Fi system

 

Amped Wireless Ally Plus Whole

Pozitivno: Vrlo dobar na testiranju 2.4GHz i 5GHz. MU-MIMO mogućnosti. Jednostavna instalacija. Snažna roditeljska zaštita. Ugrađena malware zaštita.

 

Negativno: srednja kvaliteta MU-MIMO performansi. Samo jedan LAN ulaz na vanjske ulaze.

 

Mišljenje: prenosi signal na području od oko 1500 kvadratnih metara preko dvije veze. Brzo se instalira i ima snažnu roditeljsku zaštitu.

 

Asus Lyra Home Wi-Fi system

Asus Lyra Home Wi-Fi system

Pozitivno: MU-MIMO mogućnost. Besplatna trajna malware zaštita. Snažna roditeljska zaštita. Jednostavna instalacija.

 

Negativno: Manjak individualnog pristupa prijenosnicima. Nema USB ulaza.

 

Mišljenje: Prijenos signala je srednje kvalitete. Sadrži mnogo mogućnosti no ne može razdvojiti prjenosnike veze niti ima USB ulaze.

 

Google Wi-FI

Google Wi-FI

Pozitivno: Jednostavna instalacija i korištenje. Solidan prijenos brzine. Minimalistički dizajn. Odlična aplikacija.

 

Negativno: Manjak mogućnosti na prjenosnicima. Nema USB povezivanje.

 

Mišljenje: Tražite li super jednostavan prjenosnik za vaš dom ovo je odlično rješenje. Odično povezuje uređaje, jednostavno se instalira i postavlja. Prjenosnici izgledaju odlično.

 

Gryphon Smart Wi-Fi Mesh System

Gryphon Smart Wi-Fi Mesh System

Pozitivno: Jednostavna instalacija. MU-MIMO omogućeno. Odlične roditeljske kontrole. Ugrađena malware zaštita. Jednostavna aplikacija.

 

Negativno: Cijena. Ne može razdvojiti prjenosnike veze. Nema žičanu podršku.

 

Mišljenje: Prjenosnik srednje kvalitete koji pruža široke mogućnosti roditeljske zaštite sa ugrađenom malware zaštitom i mobilnom aplikacijom.

 

 

 

Samsung Connect Home AC1300 Smart Wi-Fi

Samsung Connect Home AC1300

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Eliminira potrebu za posebnim nositeljem pametnih uređaja. SU-MIMO srednje kvalitete i MU-MIMO podrška.

 

Negativno: Limitirana roditeljska zaštita i QoS postavke. Nema malware i virus zaštitu. MU-MIMO je slabije kvalitete.

 

Mišljenje: Ovaj uređaj radi kao više bazni Wi-Fi sustav i kao nositelj, hub kućnih pametnih uređaja koji ti omogućuje postavljati postavke bežičnom mrežom za sve pametne uređaje u kući putem jedne aplikacije.

 

TP-Link Deco M5 Wi-Fi system

TP-Link Deco M5 Wi-Fi system

Pozitivno: Solidne performanse. Snažna roditeljska zaštita. Ugrađena zaštita od virusa i malwarea. Jednostavna instalacija. Dobra mobilna aplikacija.

 

Negativno: Nema internetsko sučelje. Ne podržava mogućnost podešavanja prijenosnika.

 

Mišljenje: Stilski sustav koji ima solidne performanse. Brzo se instalira.

 

D-Link Covr AC3900 Whole Home Wi-FiSystem (Covr-3902)

D-Link Covr AC3900 Whole Home Wi-FiSys

Pozitivno: Dobre MU-MIMO performanse. Mnogo web baziranih opcija. Jednostavna instalacija.

 

Negativno: SU-MIMO srednje kvalitete. Limitirane opcije mobilne aplikacije. Loš dizajn.

 

Mišljenje: nije tipičan uređaj, tradicionalni ruter spojen sa nekoliko pojačivača signala kako bi dostavio solidan MU-MIMO signal u cijelom prostoru.

 

 

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment