Najbolji uređaji za prijenos Kodi servisa

Ako tražite način gledanja streaminga videozapisa na vašem televizoru, možda ste čuli za Kodi box uređaje.

Ali što su Kodi box uređaji? Koji su Kodi box uređaji najbolji? Ovaj članak će objasniti što Kodi kutije rade i pregledat će najpopularnije Kodi box za 2019. godinu.

Što je Kodi?

kodi servis

Najbolji uređaji za prijenos Kodi servisa

Kodi je open-source media player. Omogućuje korisnicima reprodukciju glazbe, videozapisa i drugih multimedijskih sadržaja iz datoteka pohranjenih na uređaju ili prijenosa s interneta.

Zbog svoje sposobnosti lakog pristupa streaming sadržajima preko brojnih uređaja, Kodi je postao popularan “cut-cutter” pokretom.

Kodi je također postao popularan zahvaljujući dodatnim proizvodima trećih strana koji korisnicima omogućuju protok nelicenciranog sadržaja što mu je dalo loš ugled u medijima. Međutim, Zaklada Kodi zauzela je snažno stajalište protiv nelicenciranog prijenosa.

Aplikacija je zamišljena da blokira instalaciju dodataka treće strane bez promjene postavki aplikacije.

Korisnici mogu lako pronaći legitimne streaming addone dostupne u službenom Kodi addon repozitoriju.

Kodi se može instalirati na streaming kutije te na osobna računala, uređaje kao što su Mac i Android pametni mobilni telefoni, tableti, te Apple uređaji kao što su iPhone ili iPad.

Kodi se smije koristiti samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa.

Uvijek koristite VPN sa Kodi multimedijalnim servisom

VPN sa Kodi

Kad god koristite Kodi multimedijalni servis ili bilo koji softver za streaming videozapisa s interneta, uvijek se izlažete rizicima sa kršenjem privatnosti. Vaš ISP može prijaviti informacije o tome koje emisije gledate i gdje ih reproducirate.

Zatim može prodati te informacije oglašivačima ako vam to unaprijed priopći.

Mnogi davatelji internetskih usluga prigušuju prijenos videozapisa kako bi pomogli u čišćenju zagušenja na mreži.

Iako definitivno ne preporučamo tako nešto…

Najbolji način za rješavanje ovih problema je korištenje VPN-a u bilo kojem trenutku kad reproducirate videozapis ili ste povezani s internetom.

VPN će kriptirati komunikaciju između vas i web-lokacija koje posjećujete, pomažući da vaše aktivnosti budu skrivene od vašeg ISP-a, hakera i drugih neovlaštenih osoba.

Nisu svi VPN servisi dobri za korisnike Kodi multimedijalnog servisa. Neki od njih su prespori za usmjeravanje, prijenos i reprodukciju videozapisa visoke definicije. Drugi vode evidenciju o aktivnostima korisnika, zamjenjujući stare probleme privatnosti novim.

Većinu VPN servisa je teško instalirati na Kodi multimedijalne servise i box-ove.

IPVanish dobar je izbor servisa za Kodi korisnike. IPVanish jedan od najbržih VPN servisa koji će vam omogućiti kvalitetnu sliku bez grešaka u prijenosu.

Također, ima strogu politiku protiv vođenja analitike gledanosti putem vaših uređaja.

IPVanish je dostupan te se može preuzeti i za Android ili Amazon Fire TV uređaje putem app store-a, što olakšava instalaciju na većinu uređaja koji koriste Kodi multimedijalni servis, uključujući Amazon Fire TV i Nvidia Shield.

Što je Kodi streaming box uređaj (TV box)?

tv box

Što je Kodi streaming box uređaj (TV box)?

Kodi streaming box je mali uređaj koji se povezuje s televizorom i može pokrenuti Kodi multimedijalni servis.

Većina Kodi streaming box multimedijalnih uređaja pokreće se putem Android OS operacijskog sustava, iako neki umjesto njega koriste Linux.

Neki iOS uređaji, kao što je Apple TV, također su dobar odabir za pokretanje Kodi multimedijalnog servisa, iako je Apple uređaj potrebno dodatno prilagoditi prije korištenja ovog servisa.

Svrha Kodi okvira je omogućiti osobi da gleda TV emisije i filmove, sluša glazbu i uživa u drugom sadržaju na televiziji.

Bez Kodi streaming box uređaja, Kodi korisnici mogli bi gledati TV samo na svojim računalima ili mobilnim uređajima, umjesto na velikom ekranu.

Na tržištu se mogu pronaći prodavači koji će nuditi nešto pod nazivom kao “potpuno učitan i spreman za korištenje Kodi streaming box uređaj”.

Ne preporučujemo vam da ih kupite ili koristite. Kodi streaming box uređaji koje su unaprijed učitani i podešeni s Kodi aplikacijom i dodacima često su zastarjeli i uključuju velik broj dodataka koji ne rade, zastrajeli su i nemaju nemogućnost ažuriranje i potencijalno zlonamjernih dodataka za Kodi multimedijalni servis.

Kodi vam nudi samo aplikaciju, nigdje ne prodaju Kodi uređaje.

Amazon Fire TV sa 4K UHD

Amazon Fire TV sa 4K UHD

Amazon Fire TV sa 4K UHD

Amazon Fire TV je jedan od najpopularnijih uređaja za prijenos Kodi multimedijalnog servisa. Ima 4K mogućnosti, brzi procesor, 8 GB prostora za pohranu i 2 GB RAM-a. Povezuje se s internetom putem Wi-Fi veze, ali ima i ethernet adapter ako želite umjesto toga koristiti žičani način povezivanja.

Amazon Fire TV dolazi s predinstaliranim Amazon Fire TV app storeom, koji sadrži niz TV i filmskih aplikacija.

Ove aplikacije dobar su backup u slučaju da ne postoji Kodi multimedijalni Add-on za određeni streaming servis koji želite koristiti.

App Store također sadrži mnogo igara koje su dizajnirane za rad s daljinskim upravljačem.

Amazon Firestick (Fire TV USB)

Amazon Firestick (Fire TV USB)

Amazon Firestick (Fire TV USB)

Nešto je niže cijene od prethodno spomenutog Amazon prijemnika. Ova niža cijena se očituje u sporijem procesoru, manje RAM-a i bez mogućnosti 4K.

No Amazon Firestick obično može podnijeti 1080p videozapis s minimalnim baferima ili pauzama.

Isto tako, on ima isti pristup Amazonovoj trgovini aplikacijama kao i standardni Amazon Fire TV.

Još jedna velika prednost Amazon Firestick USB-a, njegova dimenzija, jer se sastoji samo od standardnog USB-a koji se izravno priključuje na televizor.

Ako imate 4K televiziju, starija verzija Firesticka vjerojatno nije dobra opcija. Ali ako vaš TV pruža samo 1080p videozapis ili niži, onda je dovoljno dobar za prijenos Kodi multimedijalnog servisa i svega onoga što on pruža.

 

Nvidia Shield

Nvidia Shield

Nvidia Shield

Nvidia Shield ima podršku za 4K i radi na Android OS operacijskom sustavu koji je najrašireniji među pametnim uređajima.

Na njemu je dostupna trgovina Google Play, što olakšava instaliranje Kodi multimedijalnog servisa na Nvidia Shield box uređaj.

To je jedan od najmoćnijih prijenosnika za Kodi multimedijalni servis, sa 1.9Ghz Quad-core Tegra X1 procesorom.

Mnogi korisnici Kodi multimedijalnog servisa kažu da su funkcije izbornika na Nvidia Shield-u izuzetne, a HD i 4K video reprodukcija bez prekida, kašnjenja u prijenosu ili loše kvalitete slike.

Nvidia Shield se također može koristiti za prijenos PC igara s Nvidia grafičke kartice na obližnje računalo ili na platformu Steam.

Ako želite moći reproducirati najnovije 3D igre, kao i stream video, Nvidia Shield može biti pravi odabir za prijenos i prikaz Kodi multimedijalnog servisa.

Nvidia Shield nešto je skuplji no ovaj prijemnik za Kodi multimedijalni servis najbolji je za korisnike koji su spremni platiti više kako bi dobili visoke performanse.

 

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi je uređaj iznimno malih dimenzija, to je računalo koje je razvila Raspberry Pi zaklada.

Izvorno je stvoren da bi studente naučio kako računala rade, ali je, između ostalog, sada i uređaj za razne DIY projekte i ljubitelje ovakvog pristupa elektronskim uređaja. Raspberry Pi 3 je najnovija verzija ovog uređaja.

Većina ljudi koji koriste Raspberry Pi za streaming videa pokreću verziju Linuxa posebno napravljenu za korištenje Kodi multimedijalnog servisa. Dvije najpopularnije od njih su OSMC i LibreELEC.

Uređaj može obraditi 1080p videozapis, ali neće reproducirati 4K. Ima 802.11n Wi-Fi antenu koja je nešto slabija od Amazon Fire TV-a ili Nvidia Shield-a.

Ako vaša kućna Wi-Fi veza nije dovoljno jak, ima ethernet priključak koji možete koristiti za povezivanje sa vašim ruterom kako biste postigli željenu jačinu interneta.

 

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4 je streaming-box uređaj baziran na Android operacijskom sustavu.

Može se povezati s Google Play Trgovinom i preuzeti Kodi multimedijalni servis kroz nekoliko klikova ili druge TV i filmske aplikacije. Ima mogućnost prijenosa i prikaza 4K video materijala te je opremljen 5GHz Wi-Fi adapterom.

Također ima ethernet port za žičani pristup internetskoj vezi.

Jedna velika mana Seguro Trongle je da ne podržava pretvorbu aplikacija preuzetih iz Google Play Store trgovine za korištenje s daljinskim upravljačem.

Kao rezultat, navigacija aplikacija kao što su Netflix i Hulu može biti teška.

Ali budući da je Android verzija Kodi multimedijalnog servisa već formatirana za daljinske upravljače, to nije problem kada se Kodi koristi na Trongleu.

 

WeTek Hub

WeTek Hub

WeTek Hub

WeTek Hub je  uređaj koji pokreće Android operacijski sustav koji također može biti postavljen za pokretanje sustava LibreELEC.

Dolazi s već unaprijed instaliranim Android TV i filmskim aplikacijama, te omogućuje pristup trgovini Google Play.

Ima AMLogic S905-H Revision C procesor, koji mu omogućuje kvalitetno reproduciranje 4K videozapisa bez kašnjenja, dugog učitavanja ili slabe kvalitete.

WeTek Hub nudi dobar mix LibreELEC i Android operacijskog sustava što ih čini idealnima za prijenos i korištenje Kodi multimedijalnog servisa.

EmTech GEM Box

EmTech GEM Box

EmTech GEM Box

EmTech GEM Box je streaming media player koji također služi kao Android gaming sustav.

Dolazi s daljinskim upravljačem za igru koji ima četiri gumba u boji, usmjerivač, dva analogna štapića i gumb za početak i odabir.

Vrlo je sličan daljinskim upravljačima za Xbox 360.

GEM box prijemnik nudi pristup Google Playu, što olakšava preuzimanje i instaliranje Kodi multimedijalnog servisa.

GEM Box je također kompatibilan s GameFly servisom, popularnom uslugom unajmljivanja video igara.

EmTech GEM box prijemnik povoljna je i korisna opcija za sve Kodi korisnike koji također žele igrati igre.

 

GooBang Doo ABOX

GooBang Doo ABOX

GooBang Doo ABOX

GooBang Doo ABOX je streaming-media player uređaj sa Android operacijskim sustavom.

Ima S905W Quad Core A53 procesor i 2GB RAM-a. Može podržati do 4K video materijale visoke kvalitete.

GooBang Doo pruža izvrstan izbor za Kodi multimedijalne servise i njihove korisnike koji se ne žele dodatno mučiti sa prijenosom i preuzimanjem kao što su to problemi kod Amazona.

Svi ovi prijemnici dobar su odabir uređaja koji bez ikakvih problema mogu podržati korištenje Kodi multimedijalnih servisa.

 

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment