najbolji uređaji za stremanje

Najbolji stream uređaji

Tko treba kablove? Želimo najbolje streaming stickove i prijenosnike koji će nam omogućiti gledanje emisija i filmova na vašem televizoru.

Riješite se žice

Postoji puno mogućnosti za praćenje TV programa online. Vaš televizor ima svoje mogućnosti, aplikacije i servis, možda imate Blu-ray uređaj ili igraću konzolu koji imaju ugrađenu mogućnost streaminga u sebi.

Ukoliko ništa od ovoga nije slučaj te niti jedan od navedenih uređaja nema točno određene mogućnosti koje želite potreban vam je streaming media hub.

Većina medijskih prijenosnika dopušta vam gledanje TV-a online ili putem lokalnih prenositelja.

Uz sve media prenositelje, postoji pet snažnih platformi, Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Google Cast te Roku.

Sve ove platforme osim Google Cast-a imaju on screen mogućnosti te vlastiti daljinski upravljač te možete gledati što god želite iz udobnosti svog kauča ili na mobilnom uređaju kada ste u pokretu. Google Cast je malo drugačiji, on je više orijentiran na prikazivanje i mogućnosti praćenja media na računalima, pametnim mobilnim uređajima ili tabletima uz Cast compatible aplikacije za prikazivanje sadržaja.

Neovisno o tome što odaberete, svaki od njih ponuditi će vam pristup najpopularnijoj glazbi i video servisima koji su dostupni.

Rezolucija je također veliki faktor koji treba uzeti u obzir.

Sve spomenute platforme imaju opciju ultra visoke definicije 4K i HDR sadržaj. U nastavku ćete pronaći najbolje uređaje za stream koje smo pronašli.

blank

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV platforma je izgrađena na FireOS bazi, modificirana verzija Androida dizajnirana upravo za Amazonove sadržaje. Fire TV uređaji fokusirani su na Amazone Prime medie, uz Amazon Instant Video i Amazon Prime Music ugrađene u menu sistema. Postoji niz drugih servisa sa sadržajima dostupnih putem Fire TV-a koji su zasebne aplikacije kao što su Hulu, Netflix i Youtube. Velika prednost korištenja Fire TV-a je lakoća korištenja svih Prime sadržaja na tek jedan klik dalje. Fire TV ima Alexu, glasovnog asistenta.

Opremljen je stickom koji podržava 4K streaming sa HDR10 i Dolby Vision mogućnostima prijenosa. Želite li uz nove mogućnosti ipak i dalje pratiti i nacionalne TV programe, Fire TV ima i DVR OTA tuner koji vam omogućuje praćenje i snimanje lokalnih programa. Omogućuje vam praćenje TV programa i DVR snimki na bilo kojem Fire TV-u ili mobilnom uređaju u kući. Ovo nije zamjena za Fire TV, nema on screen podršku niti vlastiti daljinski. Spojite ga na svoju kućnu mrežu i pristupite mu putem Fire TV-a kako biste upravljali snimljenim materijalom i kabelskom.

 

Google Cast

Google Cast je uređaj najmanje nametljivog izgleda te je najjednostavnija stream platforma, uzmite Chromecast ili Chromecast Audio i spojite ga u izvor električne energije, TV ili sound sistem zvučnika i kontrolirajte sve zajedno putem vašeg mobilnog uređaja. Nema daljinskih uređaja niti on screen podršku, niti mogućnosti za kupnju aplikacija kojom se može posebno upravljati.

Spojite svoj Chromecast na kužnu mrežu i prenosite sve što gledate na svoj tablet ili mobilni uređaj. Omogućava 4K kvalitetu slike uz Chrome Cast Ultru sa Google asistentom u Google Home zvučnicima. Možete koristiti glasovne komande za upravljanje aplikacijom Google Casta.

Roku

Roku svoje servise i aplikacije dostupne na uređaju naziva Channels, programima te je u Roku aplikaciji dostupno tisuće mogućnosti.

Svi veliki streaming servisi dostupni su putem Roku-a, uključujući Amazon Instant Video, Hulu Plus, Netflix, Sling TV te Twitch, uz manje aplikacije i servise za filmove, sport, vrijeme, vijesti i internacionalne sadržaje.

Roku trenutno ima najširu paletu streaming materijala. Roku TV platforma ne nudi televizore ali omogućuje tehnologiju proizvođačima koju mogu ugraditi u svoje ekrane. Ovo je omogućilo mnogim televizijama koje imaju ograničeni budžet da uključe mogućnosti spajanja koje im zbog cijene nisu bile dostupne.

Roku TV kao što je TCL 55R617 rade upravo kao Roku media prijenosnici ali su ugrađeni već u uređaje. Sada većina Roku TV-a sama po sebi sadrži 4K kvalitetu slike.

blank

Android TV

Android TV je Googleov prijenosnik koji koristi Nvidia Shield TV i nudi Netflix 4K sadržaj te sadrži Google asistenta čime se nalazi uz bok Amazon Fire TV-u  i Alexi te Appleovom tv-u koji ima Siri. Android TV uređaji kompatibilni su za Google Cast što vam omogućuje korištenje mobitela ili tableta za stream.

 

Apple TV

Apple TV

Appleov TV streaming uređaj podržava 4K kvalitetu te HDR10 i Dolby Vision te omogućuje app store putem tv-a, u usporedbi s Rukuom, odabir je manji no polako se širi. Upravljati možete putem Siri i kontrolirati pametne kućne uređaje uz HomeKit.

Amazon Fire TV Cube

Amazon Fire TV Cube

Pozitivno: hands-free upravljanje. Brojne spojene aplikacije i servisi. Kvalitetno prepoznavanje glasa. Upravljati je moguće pametnim kućnim uređajima i kućnim kinom.

Negativno: ne sadrži Google Play sadržaje. Ne podržava Dolby Vision.

Mišljenje: Cube kombinira najbolje od streaming uređaja i glasovnih upravljačkih mogućnosti.

 

Roku Premiere+

Roku Premiere+

Pozitivno: Cijena. Brze performanse. Glasovno upravljanje iznimno jako. Sadrži HDR10.

Negativno: Smanjene mogućnosti pretrage glasovnim upravljanjem.

Mišljenje: Dostupno i kvalitetno.

 

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Pozitivno: 4K i HDR mogućnosti za HDR10 i Dolby Vision. Snažna Wi-Fi veza.

Negativno: cijena. Apple streaming raspon aplikacija.

Mišljenje: odličan odabir za one koji koriste isključivo iOS sustav.

Google Chromecast Ultra

Pozitivno: Ethernet port za 4K prijenos. Cijena.

Negativno: zahtjeva pametni mobitel, tablet ili računalo.

Mišljenje: Google 4K Chromecast Ultra je povoljan UHD prijenosnik ali trebate popratni uređaj uz njega.

 

Nvidia Shield TV

Nvidia Shield TV

Pozitivno: Streaming igara radi dobro. Podržava 4K i HDR medie. Mogućnost korištenja glasovnog Google asistenta.

Negativno: cijena. Prijenos igara zahtjeva brzu i kvalitetnu kućnu mrežu.

Mišljenje: snažan Android TV streamer, mikrokonzola odlična za gamere i kvalitetan glasovni Google asistent.

 

Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick

Pozitivno: Dostupan cjenovno. Podržava 4K, HDR10 i Dolby Vision. Alexa upravljanje. Brzi Wi-Fi stream i menu navigaciju.

Negativno: Nema Google Play aplikacije. Ethernet adapter nije uključen.

Mišljenje: uz sve mogućnosti, ovo je najbolji media prijenosnik

 

Roku Premiere 2018

Roku Premiere 2018

Pozitivno: Povoljno. Brze performanse. Podržava HDR10.

Negativno: IT upravljač osjetljiv, mora biti uperen direktno u prijenosnik.

Mišljenje: najpovoljniji 4K prijenosnik koji se nalazi na tržištu ukoliko ne obraćate pažnju na osjetljivi daljinski upravljač.

 

Google Chromecast 2018

Google Chromecast 2018

Pozitivno: povoljan. Brzo reagira. Niz popratnih aplikacija. Može prenositi ekran mobilnog uređaja i Chrome tabove.

Negativno: 1080p je maksimalna rezolucija. Nema on screen ekran ili upravljač.

Mišljenje: Nema veliku razliku niti poboljšanja od svog prethodnika.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment