Najbolji sigurnosni sustavi za dom

Trebate sigurnosni sustav za dom no ne znate gdje početi?

Testirali smo nekoliko profesionalnih i nekoliko DIY sigurnosnih sustava kako bismo vam pomogli odlučiti.

Koji je najbolji sigurnosni sustav za zaštitu doma?

Najbolji sigurnosni sustavi za dom 2020

Najbolji sigurnosni sustavi za dom 2020

Internet i pametni uređaji omogućili su još jednostavnije postavljanje pametnih kuća u kojima možete daljinskim upravljanjem zaključavati brave, kontrolirati vrata, svjetla, termostate, usisavanje, košenje pa čak i hranilice za kućne ljubimce i sve to pritiskom na vaš pametni mobilni uređaj i aplikaciju.

Također je postalo jednostavno i prilično povoljno pratiti vaš dom sa bilo kojeg mjesta.

Pametni sigurnosni sustavi imaju visok stupanj personalizacije i dostupne uradi sam setove koji vam omogućuju praćenje.

Ovisno o vašim potrebama možete sustav pratiti sami ili platiti nekome tko će motriti vaš dom u svakom trenutku i kontaktirati po potrebi vatrogasce ili policiju kada se oglasi alarm.

Možete koristiti usluge i po potrebi kada ste na godišnjem odmoru. Naravno, što je veća usluga, veće su i cijene.

Ukoliko niste spremni na dugoročni profesonalni sigurnosni sustav, postoji niz dostupnih uređaja koji vam omogućuju motrenje doma koristeći vaš pametni telefon ili tablet i uključuju unutarnju i vanjsku kameru, video portafon, senzore pokreta i pametne brave.

Evo na što je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira sigurnosnih postavki za vaš dom.

Automatizacija doma i povećanje sigurnosti

Sigurnosni sustav svoje pametne kuće spajate na vašu Wi-Fi mrežu kako biste mogli pratiti i kontrolirati svoje sigurnosne uređaje putem pametnog mobitela i aplikacije.

Ulazni sustavi obično uključuju senzore pokreta na vratima i prozorima i hub koji komunicira sa tim uređajima ili više bežičnih protokola kao što su Wi-Fi, Z Wave, Zigbee ili mesh mrežu.

Možete dodati dodatna vrata, senzore pokreta ili senzoe prozora i vrata kako biste proširili pokrivenost svoje kuće i stvorili učinkoviti sustav zaštite koji uključuje brave, upravljač garažnih vrata, unutarnje i vanjske nadzorne kamere, svjetla, alarme, detektore dima i senzore za prskalice…

Automatizacija doma i povećanje sigurnosti

Automatizacija doma i povećanje sigurnosti

U savršenom svijetu sigurnosni sustavi u domu bi svi koristili isti bežični protokol za komunikaciju na glavnom hubu ali nemoguće ih je sve spojiti na isti zbog jačine, dosega signala, cijene i veličine.

Naprimjer male komponente kao što su senzori za prozore i vrata obično koriste Z-Wave ili Zigbee tehnologiju zato što nemaju potrebu za velikom količinom energije i pokreću ih male baterije.

Oni rade preko mesha i mogu proširiti domet uređajima.

Ni jedan protokol ne pruža propusnost signala koju vam pruža bežična veza zato se ona obično koristi kada su u pitanju sigurnosne kamere za čistu sliku u prijenosu i u drugim uređajima koji rade na sličnom principu.

Z-Wave i Zigbee uređaji su spojeni i kontroliraju se preko huba, dok su Wi-Fi uređaji spojeni direktno na kućnu mrežu i kontroliraju se preko aplikacije.

Z-Wave i Zigbee uređaji koriste AES 128 enkripciju i spojeni su preko huba te su puno sigurniji od uređaja na bežičnoj vezi.

Bilo koji malo bolji sigurnosni sustav nudi komponente koje mogu sinkronizirano funkcionirati i biti korištene personaliziranim pravilima.

Naprimjer, možete namjestiti postavke da se rasvjeta u kući pali kada detektor pokreta osjeti promjene u prostoru, da se vrata otključaju kada se oglasi detektor za dim ili da kamera počme snimati kada se senzor pokreta upali.

Neki sustavi snimaju na SD kartice ili na disk dok drugi koriste cloud pohranu.

Spremanje snimki sa kamere na SD je odličan za one koji su na budžetu, potrebno je paziti na kapacitet kako se snimka nebi izbrisala kada se memorija napuni i krene snimanje ispočetka.

Cloud spremanje snimki jednostavnije je za pohranu i pristup snimljenom materijalu no može koštati puno.

Neki sistemi nude i lokalno spremanje i cloud dok neki koriste time lapse snimanje i DVR mogućnosti, što pojednostavljuje pretraživanje za točno određenim vremenom.

Svi testirani sistemi sadrže aplikaciju koju možete instalirati na vaš pametni mobitel te paliti ili gasiti sigurnosni sustav, dodavati ili uklanjati komponente te isto tako primati obavjesti ukoliko se nešto dogodi u vašem domu.

Većina aplikacija dopušta vam live prijenos slike iz vašeg doma, snimanje videa, zaključavanje i otključavanje vrata, izmjenu postavki na termostatu i smanjivanje alarma.

Neke aplikacije će koristiti lokacijske postavke vašeg uređaja kako bi upalili ili ugasili alarm ovisno o vašoj poziciji.

Prošireniji sustavi obično dolae sa panelom koji služi kao komunikacijski hub, ekran osjetljiv na dodir koji vam prikazuje i omogućava upravljanje svega onoga što vaš sustav sadrži u sebi te komunikaciju sa službama koje će reagirati kada se određeni alarm u vašem domu oglasi.

DIY (napravi sam) sigurnosni sustavi su idealni za vlasnike stanova ili kuća koji imaju ograničeni budžet jer se može uštedjeti puno na instalaciji. Većina DIY sistema je jednostavna za instalaciju i poprilično su dobri kao setovi koje možete postaviti da odgovaraju vašim potrebama.

Kako vaše potrebe rastu tako možete naručivati dodatne senzore i ostale komponente koje vam odgovaraju i upariti ih sa svojim sustavom u nekoliko minuta.

Vaš jednostavni ulazni sigurnosni sustav može podržavati jedan ili dva bežična protokola i obično vam nudi limitirane opcije ili dodatne komponente, kompliciraniji DIY sustavi mogu podržavati više bežičnih protokola i imati desetke dodatnih komponenti.

Neki DIY sustavi služe samo u svrhu praćenja aktivnosti što znači da će vam dojaviti kada se alarm oglasi no na vama je da nazovete lokalne vlasti, policiju, vatrogasce ili treće autoritete koji su vam potrebni.

DIY ponuđači svoju ponudu sve više usmjeravaju ka nuđenju i profesionalnih sustava, uz neke je potreban ugovor a neke možete platiti samo onda kada je sigurnosno praćenje potrebno, prema potrebi na primjer kada ste na godišnjem odmoru.

Nekoliko stvari je potrebno uzeti u obzir kada se odlučujete za DIY sustave. Za početak potrebno je odlučiti kakve i koliko senzora vam je potrebno. Idealno je postaviti senzore za vrata kod svih vrata u kući.

Najbolji sigurnosni sustavi za dom 2020

Najbolji sigurnosni sustavi za dom 2020

Također, potrebno je postaviti senzore za prozore na sve prozore koje posjedujete ili barem svaki koji je dovoljno velik da se kroz njega uđe u kuću. Ne morate postaviti senzore pokreta u svaku prostoriju, ali bilo bi potrebno u glavne hodnike, ulaze, stepenice ili mjesta po kojima bi se uljez mogao kretati dok ulazi ili izlazi iz kuće.

Postoji nekoliko tipova senzora pokreta, najčešći su PIR (pasivni infracrveni) senzori koji otkrivaju tjelesnu toplinu. Ovi senzori idealni su za osiguravanje kuće, cjenovno su pristupačni te će odlično raditi u kući ali i u okolišu oko nje.

Aktivni senzori pokreta emitiraju mikrovalove koji će detektirati pokrete i odlični su za dvorišta i prometnija mjesta, negativno je što ih može aktivirati kretanje uzrokovano vjetrom. Dvostruki senzor pokreta kombinira aktivnu i pasivnu tehnologiju kako bi reducirao lažne dojave ali i dodati dozu povjerljivosti.

Osim tehničkih detalja potrebno je pronaći i idealna mjesta za postavljanje huba i sigurnosnih kamera. Glavni hub najčešće zahtjeva žičanu vezu sa ruterom iako postoje i bežični sustavi. Kako bilo, morao bi biti blizu glavnog rutera za optimalnu vezu.

Ako instalirate sustav koji ima ekran osjetljiv na dodir, osigurajte mu izvor energije u blizini. Većina unutarnjih i vanjskih sigurnosnih kamera pokreće se na AC baterije i zahtjevaju vanjski izlaz. Iako ovo nije toliki problem sa unutarnjim kamerama, sa vanjskima je to glavni problem. Ako u blizini nemate GFCI izlaz, morati ćete instalirati jedan.

Profesionalni sustavi za osiguranje kuća

Dok mnogi sistemi imaju bežične komponente koje se jednostavno instaliraju, neki napredni sustavi imaju komponente koje zahtijevaju profesionalnu instalaciju.

Ovakvi sustavi često su puno skuplji od ovih DIY sustava no oni vam nude profesionalno praćenje 24/7 no vjerovatno ćete se morati obavezati ugovorom i platiti penale ukoliko ga raskinete.

Profesionalni sustavi za osiguranje kuća

Profesionalni sustavi za osiguranje kuća

Obično se koriste hubovi osjetljivi na dodir koji sadrže RF, Wi-Fi, Zigbee i Z-Wave, koji im omogućuju komuniciranje i kontrolu kroz skup svih komponenti, senzora vrata i prozora, brave, detektore loma stakla, vanjske i unutarnje kamere, prekidače svjetla, senzore pokreta i vode, detektore dima, termostate, video portafone i druge kuće automatizirane uređaje.

Sa profesionalno praćenim sustavom, kada se neki od alarma aktivira agent će prvo pokušati kontaktirati vas.

Ukoliko ne odgovorite pozvati će 112, odnosno centar za hitne slučajeve i pozvati jednu od određenih službi na vašu adresu. Nakon toga službenici dolaze na vašu adresu i ovisno o situaciji rješavaju problem.

Većina DIY i profesionalnih sustava za sigurnost nude glasovno upravljanje preko Amazon Alexe, Google Assistenta i u nekim slučajevima Apple Siri, koji vam omogućuju otključavanje vrata, postavljanje termostata, otvaranje garažnih vrata i paljenje ili gašenje sigurnosnog sustava uređajima kao što je Amazon Echo. ili Google Home.

Mnogi također nude IFTTT aplikacije koje su kompatibilne sa uređajima i aktivnostima te će činiti određenu, popratnu aktivnost, naprimjer ako otvarate vrata od garaže popratna aplikacija će paliti svjetlo u vašoj garaži.

Bez obzira odlučujete li se na profesionalni sustav ili ćete ga sami instalirati, uslugu ćete morati plaćati mjesečno ili u samo određenim periodima. Ukoliko sami instalirate sustav za sigurnost, platiti ćete puni iznos opreme ali ćete sami pratiti kretanja i zvati autoritete i potrebne službe ukoliko se nešto dogodi.

Ukoliko potpišete ugovor sa osiguravajućom kućom plaćati ćete određeni iznos za uslugu svaki mjesec i platiti ćete opremu, instalaciju, ugradnju i održavanje te praćenje.

Možete li samo koristiti sigurnosnu kameru?

Živite li u malom stanu i želite biti sigurni da je sve u redu kada vas nema kod kuće, sigurnosna kamera će odraditi posao i uštedjeti vam novac. Skoro sve samostalne sigurnosne kamere spajaju se na kućnu Wi-Fi mrežu i možete ih spojiti na mobitel i tablet.

Senzori će vam slati mailove i poruke ukoliko se aktiviraju. Kameru možete postaviti tako da nije preosjetljiva ukoliko se nalazi blizu prozora da ne bi reagirala na aute koji prolaze. Također možete postaviti timer ovisno o vremenu kada se nalazite kod kuće ili ste vani.

Neke od najskupljih kamera opremljene su sa senzorima osjetljivim na temperaturu i interaktivni su sa ostalim uređajima u kući kao što su termostati i pametni sustavi rasvjete.

Želite li uštedjeti nešto novca, potražite kameru koja snimljeni materijal sprema na SD memoriju koja će snimati kada detektira pokrete no morate paziti da snimke spremate budući da će se na kartici nakon što se napuni novi materijali spremati preko starih.

Vanjske makere su idealne za praćenje svega što se događa oko vašeg doma. Ovi uređaji su vodootporni i potreban im je GFCI pristup električnoj energiji kako bi se mogli puniti.

Možete li samo koristiti sigurnosnu kameru?

Možete li samo koristiti sigurnosnu kameru?

Kao i uređaji u interijeru i ovi vanjski se spajaju na vašu Wi-Fi mrežu i događanja možete pratiti preko vašeg mobitela ili tableta. Jednostavni su za instalaciju, no ukoliko trebate dodatne električne instalacije pozovite ovlaštenog servisera.

Većina vanjskih kamera kao što su Netgear Arlo Pro nude detektora pokreta sa email obavjestima, noćnim snimkama i cloud pohranom snimki dok neki kao Ring Floodlight Cam mogu poslužiti i kao rasvjeta u eksterijerima.

Neki modeli mogu prepoznati razliku između automobila, životinje ili osobe u pokretu. Potražite vanjsku kameru koja je integrirana sa ostalim kućnim pametnim uređajima kao što su garažna vrata, pametni satovi i ostali uređaji.

Što sa video portafonom?

Video portafoni nude jednostavan način da vidite tko vam je pred vratima bez da ste u njihovoj blizini. Ovi uređaji spojeni su na vašu Wi-Fi mrežu i poslati će vam obavjest kada se netko približi vašim ulaznim vratima.

Snimiti će video kada se aktivira zvono na vratima ili ako se aktivira senzor pokreta kraj njih, obično nude i dvosmjernu audio komunikaciju koja vam omogućuje razgovor sa posjetiteljem pred vratima sa bilo kojeg mjesta preko vašeg mobitela.

Što sa video portafonom?

Što sa video portafonom?

Većina video portafona, kao što je SkyBell HD koriste postojeće instalacije, dvije nisko voltažne žice i jednostavni su za instalaciju, ali postoje i modeli koji su na punjive baterije kao što je Ringo VIdeo Doorbell 2 koji se instalira u minuti.

Neki rade u skladu sa drugim pametnim uređajima kao što je brava, alarm i podržavaju IFTTT i glasovno upravljanje.

Potražite model sa visokom rezolucijom 1080p i širokokutnim lećama 140 do 180 stupnjeva i mogućnošću noćnog snimanja te pristupačnim cloud načinom pohrane za snimljene materijale.

Dobro je imati mogućnost pogledati što se dogodilo netom prije nekog događaja ili nakon njega, zato bi bilo dobro imati kameru koje se pokreću čim detektiraju pokrete u blizini vrata.

Koja je najbolja pametna brava?

Pametne brave obično su dio snažnih sigurnosnih sustava za osiguranje kuća, ali ne morate investirati u veliki sustav kako biste mogli koristiti jednu.

Ukoliko koristite hub za kontroliranje termostata i rasvjete, možete na listu dodati i Z-Wave ili Zigbee pametnu bravu svom sustavu bez puno problema.

Ukoliko nemate kućni automatizirani hub, potražite Wi-Fi ili Bluetooth bravu koja dolazi uz pripadajuću mobilnu aplikaciju. Pametne brave koriste standardne prethodno bušene rupe i jednostavne su za instalaciju.

Koja je najbolja pametna brava

Koja je najbolja pametna brava

Neki modeli koriste postojeće cilindre u bravama i dodaju se u vaša vrata dok druge zahtjevaju izmjenu cijelih vrata i njihovih nosača.

Pametne brave mogu se otključavati i zaključavati putem mobilne aplikacije i poslati će obavjest kada netko otključa ili zaključa vrata i dopustiti vam kreirati stalni i povremeni pristup i raspored za obiteljske članove i prijatelje prema vremenu u danu ili tjednu.

Postavke brave mogu povlačiti podatke iz vašeg mobilnog uređaja i otključavati i zaključavati vrata ovisno o vašem položaju.

Možete koristiti i glasovne mogućnosti za upravljanje kao što su Siri, Google asistent, Amazon Alexa te imaju podršku za IFTTT kao i mogućnost integracije sa ostalim pametnim uređajima u kući.

Postoje razne brave od brava osjetljivih na dodir, do brava koje sadrže i ekran, klasičnih brava sa ključem pa do kombiniranih brava koje koriste i klasični ključ i ekran osjetljiv na dodir te brave koje se otključavaju na otisak prsta. Naš najbolji odabir je August Smart Lock Pro + Connect.

Može li se sigurnosni sustav u domu hakirati?

Kao i svaki uređaj koji se spaja na internet putem bežične mreže i kućni sigurnosni sustavi su osjetljivi i moguće ih je hakirati, posebno one sa manjkom enkripcije. Hakeri mogu sjediti ispred vaše kuće sa laptopom i omesti vam signal te onesposobiti osiguranje i senzore.

Drugi uređaji omogućuju hakerima generirati valove koji će smetati u vezi između senzora i huba.

Uređaji koji se spajaju na Wi-Fi, kao što su sigurnosne kamere i pametne brave mogu se hakirati i omogućiti ulaz na vašu kućnu mrežu. Sposobni haker može koristiti vaše Wi-Fi uređaje i druge mrežne resurse kako bi koristio DDos i napao druge mreže.

Još je više uznemirujuća činjenica da netko izvana prati vaša kretanja sa vaših kućnih kamera.

Može li se sigurnosni sustav u domu hakirati

Može li se sigurnosni sustav u domu hakirati

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste bili sigurni od cyber napadača. Za početak, promijenite sve lozinke jedinstvenom mješavinom slova, brojeva i simbola. Ukoliko je moguće, promijenite lozinku svako toliko.

Pobrinite se i da je vaša kućna mreža sigurna, provjerite postavke sigurnosti na ruteru i dodajte mu ukoliko je moguće dodatnu programsku zaštitu, kao što je Bitdefender Box 2.

Neki sigurnosni sustavi koriste posebne frekvencije kako bi izbjegli ometanja signala dok drugi koriste posebne ugrađene enkripcije ali to nisu standardni dodaci te je potrebno vidjeti kod ponuđača usluge kakvu dodatnu zaštitu nudi.

Pratite kada su se događala logiranja na kameru kako biste vidjeli da li je bilo dodatnih ulaženja i praćenja uređaja.

Ukoliko vidite ulaske u vrijeme kada niste bili kod kuće, svakako provjerite zaštitne postavke.

 

Najbolji kućni sigurnosni sustavi

ADT Pulse

ADT Pulse

ADT Pulse

Pozitivno: Brz i poznat uređaj. Dostupno mnogo komponenti. Podrška za treće korisnike. Dobra mobilna i web aplikacija.

Negativno: Cijena.

Mišljenje: Dobar sustav koji sadrži mnogo raznih komponenti.

 

Vivint Smart Home

Vivint Smart Home

Vivint Smart Home

Pozitivno: Brza reakcija. Odličan video portafon. Nudi daljinski upravljač za brave, kamere, termostate i senzore. Ekran osjetljiv na dodir.

Negativno: Nemogućnost personalizacije alarma.

Mišljenje: Najbolja video rezolucija.

 

SimpliSafe Home sigurnosni sustav

SimpliSafe Home sigurnosni sustav

SimpliSafe Home sigurnosni sustav

Pozitivno: Pristupačna oprema. Brza, jednostavna instalacija. Wi-Fi povezivanje.

Negativno: Jednostavnost. Rade samo u kući. Kvaliteta slike do 720p.

Mišljenje: Želite li pristupačan i kvalitetan sustav za vaš dom ovo je jedan od boljih DIY sustava.

 

Frontpoint Home

Frontpoint Home

Frontpoint Home

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Osjetljivi senzori. Veliki broj dodataka.

Negativno: Cijena.

Mišljenje: Jednostavan DIY sustav koji ima niz mogućnosti.

 

Honeywell Smart Home

Honeywell Smart Home

Honeywell Smart Home

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Glasovno upravljanje. Prepoznavanje lica.

Negativno: Nema servisne podrške. Limitirane mogućnosti kod prepoznavanja lica.

Mišljenje: Sadrži glasovno navođenje. Ugrađena 1080p kamera. Senzor pokreta. Prepoznavanje lica.

Wink Lookout

Wink Lookout

Wink Lookout

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Dobro funkcionira sa drugim uređajima. Podržava bežične protokole.

Negativno: Nema profesionalno praćenje. Nema dodatnu bateriju. Nemože prikazati snimke kamere.

Mišljenje: Donosi vam sve za početak gradnje sigurnosti vašeg doma i praćenje putem mobilnog uređaja.

 

LiveWatch Plug & Protect

LiveWatch Plug & Protect

LiveWatch Plug & Protect

Pozitivno: Ekran osjetljiv na dodir sa kamerom. Sadrži 24/7 snimanje. Radi u skladu sa drugim uređajima. Jednostavno sučelje i instalacija.

Negativno: Cijena. Problematična instalacija kamere.

Mišljenje: DIY sustav koji vam može stvoriti probleme prilikom instalacije.

 

Nest Secure

Nest Secure

Nest Secure

Pozitivno: Moderan. Jednostavna instalacija. Višenamjenski senzori.

Negativno: Cijena. Ne sadrži IFTTT podršku.

Mišljenje: Moderan DIY sustav koji je jednostavno instalirati ali je veoma skupa i ima nedostatke u integraciji.

 

Ring Alarm

Ring Alarm

Ring Alarm

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Pristupačan cijenom. Podržava Wi-Fi platforme. Glasna sirena.

Negativno: Nedostatak integracije sa drugim uređajima kao što su kamere i brave. Ne podržava glasovno navođenje i IFTTT. Senori su slabi.

Mišljenje: Jednostavna instalacija ali nedovoljna razvijenost sustava.

 

Abode Home

Abode Home sigurnost doma

Abode Home sigurnost doma

Pozitivno: Jednostavna instalacija. Radi sa drugim uređajima. Podržava glasovno navođenje. Pristup mobitelom i webom.

Negativno: Slabi senzori. Ne može se upravljati obavjestima putem mobilne aplikacije. Nema korisničko sučelje.

Mišljenje: Dobar DIY sustav. Velike mogućnosti za proširenje dodacima.

Read Next  Najbolje tipkovnice 2021

Honeywell Home evohome Heizkörperregler zur Heizungssteuerung per App und WLAN, Paket 4x HR92RT, THR0924HRT

226.88
195.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home HR30 Programmierbarer Heizkörperregler Rondostat Comfort+, Weiß

39.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home Y6R910WF6042 Lyric T6 Wi-Fi Raumthermostat und verdrahtete Empfängerbox, Wandmontage, Schwarz

151.25
125.70
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home C2 Wi-Fi Sicherheitskamera mit Bewegungsmelder, Mikrofon und Ton, Geräuscherkennung, 1080P HD, 145 Grad Weitwinkel, Nachtsicht, 240V,weiß, HAWCIC2S

159.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home DW915S Serie 9 Tragbar, verdrahteter oder Funk-LED-Gong (weiß)

49.99
39.50
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home Wi-Fi/WLAN Wasser- und Frostmelder mit Kabelsensor, weiß, W1KS

67.22
49.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Honeywell Home evohome Wi-Fi Starter Paket Honeywell Home per App und WLAN, THR99C3102

329.99
186.00
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Bosch Smart Home Heizkörper Thermostat (mit App Steuerung, kompatibel mit Apple Homekit, Amazon Alexa und Google Assistant - Variante Deutschland)

59.95
37.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

TP-Link Tapo Smart WLAN Steckdose,Alexa Steckdose 4er Pack, Smart Home WiFi Steckdose, Alexa Zubehör,funktioniert mit Alexa,Google Home,Tapo App, Sprachsteuerung, Fernzugriff,Kein Hub notwendig, Mini

44.90
34.84
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Panamalar Smart Sternenhimmel Projektor, WLAN LED Projektor Galaxy Sternenlicht Kinder Nachtlicht mit Timer/Sprachsteuerung von Alexa & Google, Sternenhimmel LED Lampe für Party Kinder Geschenk

49.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Bosch Smart Home Rauchmelder mit App-Funktion (Variante für Deutschland und Österreich - kompatibel mit Apple Homekit)

79.94
55.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Smart Home mit openHAB 2: Heimautomation mit der Open-Source-Lösung. Die Anleitung für Ihr ganz individuelles Smart Home

39.90
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

TP-Link Tapo C310 Überwachungskamera Außen, WLAN IP Kamera, 3MP Hochauflösung, 30m Nachtsicht, Bewegungserkennung, IP66 wasserdicht,Alarmmeldung, Zwei Wege Audio,unterstützt Alexa & Google Assistant

44.90
42.90
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Google Nest Cam Outdoor Smart Sicherheitskamera weiß

188.27
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

AVM FRITZ!DECT 301 (Intelligenter Heizkörperregler für das Heimnetz, für alle gängigen Heizkörperventile und FRITZ!Box mit DECT-Basis, FRITZ!OS ab Version 6.83)

59.00
54.99
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56

Tür-Controller, Remote-Türöffnungs-Zugangs-Controller, bequem zu verwendendes unabhängiges Passwort für TUYA APP für Heimsicherheitssysteme

76.89
Amazon.de
as of 02/07/2022 03:56
0/5 (0 Reviews)

Leave a comment