Vrijede li zaista robotski usisavači?

Želite li održavati svoje podove čistima bez da mrdnete prstom? Pustite robota da učini posao umjesto vas.

Povoljniji su i sposobniji nego ikad, donosimo vam najbolje robotske usisavače kako bismo vam pomogli odabrati onog pravog za vaš dom.

Koji je najbolji automatski usisavač?

Koji je najbolji automatski usisavač?

Koji je najbolji automatski usisavač?

Usisavači su jako napredovali. Više se ne morate mučiti povlačeći ga po kući, plastično crijevo spojeno na plastični kanister koji je veličine kornjače sa Galapagosa.

Zapravo, ne morate se ni dignuti sa kauča. Iako se ovo čini kao još uvijek relativno novi uređaj, postoji nekoliko odličnih robotskih usisavača dostupnih koji vam mogu olakšati čišćenje prašine, dlaka kućnih ljubimaca i drugih onečišćenja u vašem domu bez da mrdnete prstom.

Koji je najbolji za vas? Donijeli smo vam popis najbolje ocijenjenih robotskih usisavača i nekoliko savjeta kako odabrati onog koji je baš za vas.

Zašto odabrati robota?

Zašto odabrati robota

Koji je najbolji automatski usisavač?

Za razliku od mnogih štapnih ručnih ili klasičnih usisavača, robotski usisavači su autonomni i većim dijelom inteligentni.

Opremljeni su laserima, matičnim pločama, senzorima pa čak i Wi-Fi navigacijom u vašem domu bez potrebe za dodatnom asistencijom.

Svega nekoliko opcija zahtjeva vašu interakciju sa uređajem.

Većina robotskih usisavača dolazi uz punjive stalke i mogu se sami puniti, samo odaberite mjesto koje je robotu dostupno te na njega postavite punjivi stalak i on će se sam puniti ili micati sa punjača kada se napuni.

Također možete postaviti rasporede kada da se uređaj ”budi” i krene na posao, kako bi radio kada niste kod kuće.

Ovime možete svoj usisavač izbjegavati u potpunosti osim kada ga bude potrebno isprazniti, ovo još uvijek ne možete izbjeći.

Za razliku od tradicionalnih usisavača, većina spomenutih robotskih usisavača ne koristi vreću u koju se skuplja prašina, dlake, mucice i ostalo smeće.

Ovi robotski usisavači dizajnirani su tako da u sebi sadrže ”kutiju” koju je jednostavno izvaditi i isprazniti te vratiti natrag u uređaj.

Robotski usisavači su opremljeni sa HEPA filterima koji preveniraju alergene koji se šire zrakom.

Vrijede li zaista robotski usisavači?

Vrijede li zaista robotski usisavači?

Vrijede li zaista robotski usisavači?

Robotski usisavači cjenovno su skuplji od tradicionalnih usisavača, iako niti to nije uvijek točno.

Vrijede li zaista robotski usisavači? Robotski usisavači cjenovno su skuplji od tradicionalnih usisavača, iako niti to nije uvijek točno.

Ukoliko uzmete u obzir koliko vam toga nude, dobra su investicija i kada uzmemo cijenu u obzir.

Osim ako jako volite usisavati, zadatak je sam po sebi prilično dosadan.

Ovisno o veličini vaše kuće, robotski usisavač može vam uštediti od nekoliko minuta do nekoliko sati vremena svakog tjedna koje trošite na ovaj prilično nezahvalan zadatak.

To je dovoljan razlog zašto odabrati ovaj usisavač.

Također, robotski usisavači došli su do točke kada su jednako snažni i učinkoviti kao i tradicionalni usisavači.

Roboti sada sadrže i filtere, četke na svim stranama, četke koje se okreću te čine još bolji posao čisteći vaš dom jednako dobro kao i oni uobičajeni.

Također su i prilično kompaktni, tako da ne zauzimaju puno prostora u spremištu. Također su i dovoljno tanki da mogu proći ispod većine kauča i stolova tako da ne morate pomicati namještaj.

Poboljšaniji roboti sadrže i memoriju u koju pohranjuju tlocrt vašeg doma i raspored namještaja tako da se neće zabijati u namještaj i zidove često.

Povezivi robotski usisavači su također sve povoljniji. Koje su beneficije povezivanja?

Većina Wi-Fi usisavača mogu biti programirani i kontrolirani putem vašeg pametnog telefona.

Neki mogu biti aktivirani putem Amazona Alex-e ili Google Asistenta koji se pokreću glasovnim naredbama.

Napredno povezivački bootovi omogućuju generiranje statističkih podataka i mapiranje područja koja je robot usisavač već očistio.

Neki Neato Botvacs čak kreiraju personalizirane tlocrte koji eliminiraju potrebu da vi odredite prostore u kojima se nalaze zidovi i prepreke.

Samsung Powerbot R7070 jednostavno se integrira sa postojećim rasporedima drugih pametnih uređaja u vašem domu ukoliko koristite Smart Things Hub.

Iako su bootovi koji se mogu povezivati nešto skuplji, dolaze uz odlične mogućnosti ukoliko imate pametan dom.

Samsung Powerbot R7070

Samsung Powerbot R7070

Read Next Xiaomi Roborock Xiaowa Lite usisavač APP bijeli

Koji je usisavač najbolji za dlake kućnih ljubimaca? Drvene podove?

Generalno gledajući, svi robotski usisavači mogu održavati drvene podove i nositi se sa dlakom kućnih ljubimaca bez problema.

Roboti koji su specijalizirani za čišćenje podova poput iRobot Braava Jet može čak i pomesti te prebrisati pod. Oni ne usisavaju prašinu i nečistoće već samo ”glancaju” podove.

iRobot Braava Jet

iRobot Braava Jet

Neki robotski usisavači poput Bobsweep PetHair Plus i Bobi Pet dolaze uz nastavcima za metenje.

Bobsweep PetHair Plus

Bobsweep PetHair Plus

Životni vijek baterije robotskog usisavača također je važan za uzeti u obzir posebno u odnosu na veličinu vašeg doma.

Većina robotskih usisavača može raditi 60 do 70 minuta, što bi trebalo biti dovoljno za mnoge stanove ili domove koji imaju samo jednu etažu.

Imate li veći životni prostor, željeti ćete pogledati uređaje koji imaju prosjek rada od oko 90 minuta kako bi mogao proći kroz svaku prostoriju prije nego što bude trebao punjenje.

Većina robotskih usisavača dobro se nosi sa uobičajenom nečistoćom u domu stoga nećete morati brinuti o tome hoće li ostaviti mucice, smeće ili dlake.

Read Next  Xiaomi Mi Robot Usisavač Robot s laserskim sustavom za navođenje

€644.98
as of 01/07/2022 10:01
Amazon.de
Last updated on 01/07/2022 10:01
0/5 (0 Reviews)

Leave a comment