Najbolji pametni ekrani za 2019. godinu

(UPDATE 2020) Najbolji pametni ekrani za 2020. godinu

Želite li kontrolnu ploču koja će vam stajati na radnom stolu, budilicu sa više mogućnosti za noćni ormarić ili pametni ekran koji će odgovarati na vaše glasovne naredbe i prikazati vam odgovore na ekranu.

U nastavku pronađite najbolje pametne ekrane.

Pametni ekran ili pametni zvučnici

Pametni ekran ili pametni zvučnici

Pametni ekran ili pametni zvučnici

Pametni zvučnici su jako popularni iz jednog dobrog razloga, osim što puštaju glazbu, možete im uputiti glasovne naredbe i pitati ih pitanja.

Zvučnici vam mogu odgovoriti ali vam odgovor ne mogu nigdje prikazati.

Koncept, pokaži ali nemoj reći jedno je od glavnih pravila za pisce, također je važno pravilo za tehnologiju.

Želite li glasovnog asistenta koji će vam pokazati stvari umjesto da vam glasovno odgovara, morati ćete odabrati pametni ekran umjesto pametnog zvučnika.

Pametni ekrani su učinkoviti pametni zvučnici sa dodatkom ekrana osjetljivog na dodir uz njih.

Oni nude glasovnog asistenta kao i pametni zvučnici koji radi uz Amazon Echo i Google Home te vam dopušta slušanje glazbe, pregledavanje vremenske prognoze, upravljanje pametnim kućnim uređajima samo putem glasovnih naredbi.

Ekran osjetljivi na dodir dodaje posve novi nivo informacija i mogućnosti upravljanja uz sve navedeno.

Kada želite pustiti glazbu, možete pogledati izgled albuma ili pogledati video.

Kada želite pogledati vremensku prognozu, možete pogledati i temperaturu i vremenske uvjete za tjedan dana unaprijed.

Kada želite kontrolirati svoju pametnu kućnu rasvjetu možete dodirom prsta prigušiti svjetla ili ih pojačati na određeni nivo.

Od kada je Amazon predstavio koncept pametnog zvučnika sa prvim Echo uređaje, logično je da će napraviti isto sa pametnim ekranima u obliku Echo Show ekrana.

Tvrtka je poboljšala i proširila liniju sa novim Echo Show uređajem i manjim Echo Spot ekranom.

Na tržištu se nalazi nekoliko pametnih ekrana u raznim dimenzijama koji se mogu pokretati uz dva glasovna asistenta.

Amazon Alexa

Amazon Alexa

Amazon Alexa

Echo pametni ekrani

Amazon Alexa glasovni asistent dostupan je za Echo i Echo Spot pametne uređaje i to je samo početak.

Facebook je napravio Portal i Portal+, sva četiri uređaja koriste Alexa glasovni asistent ali njihov rad ovisi od uređaja do uređaja.

Echo Show daje vam potpuni pristup svim Alexa mogućnostima. Može vam pokazati ili reći sve što želite znati (ono na što vam Alexa može odgovoriti).

Također može prikazivati videe sa Amazon Video platforme i niz servisa koji ih streamaju i funkcionalni web pretraživač.

Nudi vam ekran osjetljiv na dodir za upravljanje pametnim kućnim uređajima i prikazuje vam podatke sa sigurnosnih sustava u kući.

Možete uspostavljati telefonske pozive, no ne možete ih primati, u budućnosti će postojati i mogućnost poziva putem Skype aplikacije.

Echo Spot je smanjena verzija Echo Show uređaja što znači da su morali učiniti i neke kompromise.

Puno je manji i ima ekran manje rezolucije što znači da ne možete koristiti web pretraživanje ili streaming videa.

Nije glasan onoliko koliko je veći i snažniji Echo Show. S druge strane, manje dimenzije i niža cijena čine ga idealnom pametnom budilicom.

Facebook Portal

Facebook Portal

Facebook Portal

Facebook Portal i Portal+ su komunikacijski uređaji, komunikacija im je glavna funkcija sa drugim mogućnostima pametnog ekrana koje sadrži.

Video chat se pokreće putem vašeg Facebook profila, tako da jednostavno možete koristiti komunikaciju putem Facebookovog Messengera.

Putem Facebook Portala i Portala+ ne možete uspostavljati telefonske pozive ili koristiti Amazon Drop In dopisivanje.

Portal i Portal+ podržavaju Alexa glasovnog asistenta ali implementiranje nije opsežno kao kod Echo Show ili Echo Spot uređaja.

Ne mogu pokretati Amazon videe ili prikazivati tekstove pjesama putem Amazon Music kanala.

Facebook je primaran dok je Alexa sekundarna funkcija ovih uređaja.

Amazon Fire tableti i Show način rada

Amazon Fire tableti i Show način rada

Amazon Fire tableti i Show način rada

Amazon Fire HD tableti sadrže Show način rada što ih čini nalik Echo Show.

Amazon nudi postolje za punjenje koje tablet automatski prebacuje način rada u Show način.

To je funkcionalno riješenje i spretno riješenje ne želite li da vaš Fire HD tablet samo sjedi i ne koristi se dok se puni.

Tabletov prijenos zvuka nije kvalitetan koliko je kod Echo Show-a i nedostaje mu osjećaj trajnosti koje pametni ekrani nude.

Google asistent

Google asistent

Google asistent

Prvi pametni ekrani Google asistenta nisu bili proizvedeni od strane Googlea.

JBL i Lenovo su ih prvi proizveli. Google nije pustio u prodaju svoj Google Home Hub dok nisu drugi pametni ekrani izašli.

Home Hub je najmanji i najpovoljniji Google asistent trenutno dostupan na tržištu.

Nećete pronaći web pretraživač na niti jednom od ovih uređaja no možete pristupiti Youtube-u koji uključuje live TV kroz Youtube TV kanale i glazbu kroz Youtube Music.

Google asistent preferira pristup ovim medijima preko Youtube servisa umjesto kroz Google Play Music i Play Movies & TV stores.

Svi Google asistent pametni zvučni i pametni ekrani su kompatibilni sa Google Castom te možete jednostavno upaliti stream medija sa bilo koje mobilne aplikacije.

Uobičajene informacije i mogućnosti pametnog doma su također dostupne, Google asistent nema široki raspon pametnih kućnih uređaja koje podržava kao Alexa ali se malo bolje nosi sa jezicima i sintaksom.

Možete uspostavljati telefonske pozive putem pametnih ekrana, uspostavljati video chat kroz Google Duo (nemojte očekivati Skype na Google pametnim ekranima uskoro).

Kupovinom dobrog monitora, kojeg si možete priuštiti, je jedan od pametnijih poteza, prilikom slaganja stolnog računala.

Mnogi radije kupe skuplju video karticu ili veći hard disk na štetu monitora, što u konačnici i nije najpametnija odluka.

Na kraju krajeva, monitor je prozor koji gleda u dušu računala.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment