Najbolji kućni pametni uređaji za darivanje

Najbolji kućni pametni uređaji za darivanje

Poklonite nekome automatizaciju doma za poklon. Bilo da tražite način za spajanje rasvjetnih žarulja, sigurnosne kamere ili termostata, pokloniti ćete odlične pametne dodatke za dom koje smo isprobali.

Što je tehnologija pametnog doma?

smart home

Najbolji kućni pametni uređaji za darivanje

Što da su svi uređaji u vašem životu spojeni na internet? Ne samo računala i pametni telefoni, baš sve, satovi, zvučnici, svjetla, zvono na vratima, kamere, prozori, zastori, bojleri, kuhinjski uređaji, baš sve. I što da svi ovi uređaji mogu međusobno ”komunicirati” i slati vam informacije, primati vaše naredbe?

To nije znanstvena fantastika, to je Internet of Things (IoT) i to je ključna komponenta automatizacije doma i pametnih kuća.

Automatizacija doma je upravo to kako zvuči, automatizacija mogućnosti upravljanja stvarima koje se nalaze u kući, od sjenila na prozorima do hranilica za kućne ljubimce jednostavnim pritiskom na gumb (ili glasovnom naredbom).

Neke aktivnosti kao što su namještanje lampe da se pali i gasi na naredbu mogu biti prilično povoljne, druge kao što su napredne sigurnosne kamere, mogu zahtijevati veće ulaganje vremena i novca.

Postoje brojne kategorije proizvoda za pametni dom, tako da možete kontrolirati sve, od rasvjete i temperature do vrata i sigurnosti vašeg doma. Ovi proizvodi odličan su poklon za useljenje, blagdane ili bilo koju prigodu. Potražite u nastavku najbolje pametne dodatke za automatizaciju doma.

 

Pametni kućni hubovi i upravljači

Amazon Echo Family

Amazon Echo Famil

Amazon Echo Famil

Ovaj Echo je Bluetooth zvučnik koji podržava Alex-u, Amazonovog glasovnog asistenta.

Alexa radi sa nizom pametnih kućnih uređaja direktno kao i IFTTT (If This Then That) kako bi kontrolirali niz ”primatelja” naredbi koje možete sami postaviti.

Zadati ćete si posla no možete koristiti Alexu kako biste kontrolirali većinu uređaja u vašem domu putem glasa.

Ukoliko već imate omiljeni zvučnik, povoljni Echo Dot može se spojiti na njega i dodati mu Alexa mogućnosti.

Želite li dodati i ekran osjetljivi na dodir kako biste mogli uspostavljati video pozive, pregledavati informacije o uređajima potražite Echo Show i Echo Spot.

Wink Hub 2

Wink Hub 2

Wink Hub 2

Wink Hub 2 radi sa uređajima koji koriste Z-Wave, Zigbee, Lutron Clear Connect, Kidde, Bluetooth i putem Wi-Fi spajanja.

Podržavaju skoro sve uređaje u spektru pametnog kućanstva, od Philips Hue rasvjete do Netgear Arlo kamere i Google Home servisa za upravljanje.

To su najpouzdaniji hubovi širokog raspona koje smo isprobali.

Brilliant Control

Brilliant Control

Brilliant Control

Brilliant Control je jedinstveni zidni prekidač koji koristi Wi-Fi za spajanje i kontrolu niza pametnih uređaja u domu.

Sadrži veliki ekran osjetljiv na dodir u boji koji vam dopušta puštanje glazbe, kontrolu rasvjete, postavljanje temperature na termostatu, video interkom i niz drugih stvari.

Brilliant Control radi uz niz pametnih kućnih platformi kao što su Ecobee, Nest, Philips Hue, Ring i Sonos, ima ugrađenu Amazon Alex-a glasovno upravljanje koje vam omogućuje da uz Echo uređajem upravljate bilo čime.

U omjeru mogućnosti i cijene ovaj uređaj je pristupačne cijene.

Logitech Harmony Elite

Logitech Harmony Elite

Logitech Harmony Elite

Ne volite pričati i davati glasovne naredbe, više volite daljinske upravljače?

Logitech Harmony Elite je najbolji univerzalni daljinski upravljač, kontrolira više od vašeg televizora i radija.

Ovaj uređaj spaja sve uređaje sa Harmony Home Hub-om kako bi kontrolirao druge uređaje putem Bluetooth-a, Wi-Fi mreže, podrške kao što je Zigbee, Z-Wave ili onih koji sadrže infracrveno povezivanje.

Pametne kućne sigurnosne kamere

iSmart Alarm iCamera Keep Pro

iSmart Alarm iCamera Keep Pro

iSmart Alarm iCamera Keep Pro

iCamera Keep Pro iz iSmart Alarm linije je sigurnosna kamera koja sadrži sve mogućnosti te ne radi samo kao samostalni uređaj već može biti integrirana u iSmart Alarm DIY sigurnosni sustav.

Kamera sadrži niz korisnih mogućnosti kao što je 1080p senzor slike, pokreta i detektor zvuka, mehaničko okretanje i nagib te uključenje snimanja samo kad senzori detektiraju promjenu te senzor pokreta kojim kamera prati osobu dok se kreće po prostoriji.

Sadrži i besplatnu cloud pohranu materijala, mogućnost dodavanja SD kartice za lokalno pohranjivanje te podršku za IFTTT integraciju.

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2

Wyze Cam V2 je povoljne cijene, ima odlične performanse i mogućnosti te je jedna od najboljih kamera.

Odličan prethodnik nadograđen je senzorom pokreta uz snimanje u pokretu, poboljšane audio sposobnosti i još snažniji CMOS senzor.

To je najbolja najmanja kućna kamera po odličnoj cijeni.

SkyBell HD

Sky Bell

SkyBell HD

SkyBell HD je video interkom i zvono koje vam dopušta dvosmjernu video i audio komunikaciju između vas i nekoga tko vam je pred vratima.

Ova poboljšana verzija donosi vam video kvalitetu od 1080p uz noćno snimanje u boji i snima nekoliko sekundi prije nego što vam netko pozvoni.

Integrira se sa mnoštvom trećih pametnih uređaja u vašem domu i dolazi sa besplatnom cloud pohranom za snimke.

 

Pametno grijanje i hlađenje

Nest Learning termostat

Nest Learning

Nest Learning termostat

Nest Learning termostat sadrži Wi-Fi spajanje i možete ga kontrolirati iz daljine putem vašeg mobilnog uređaja, tableta ili računala.

Zadnja generacija ovih uređaja donosi vam veliki ekran i još nekoliko dodatnih senzora za razliku od prethodnika te geofencing postavke.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment