Najbolji android tableti
Najbolji android tableti

Najbolji Android tableti su postali sve popularniji u Hrvatskoj, a izbor je sve veći. Bez obzira tražite li tablet za rad, zabavu ili nešto između, postoji mnogo opcija koje se mogu prilagoditi vašim potrebama.

Kada je u pitanju odabir najboljeg Android tableta, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih čimbenika. Prvo, morate odlučiti koliko velik tablet želite. Veći tableti su bolji za rad i gledanje filmova, dok su manji tableti bolji za putovanja i čitanje knjiga. Također, važno je uzeti u obzir performanse, trajanje baterije, kvalitetu zaslona i cijenu.

U ovom članku, saznat ćete više o najboljim Android tabletima dostupnim na tržištu u Hrvatskoj. Od Samsunga do Amazona, istražit ćemo najbolje opcije koje su trenutno dostupne. Bez obzira tražite li tablet za rad ili zabavu, ovaj članak će vam pomoći da pronađete savršeni uređaj za svoje potrebe.

Table of Contents

Specifikacije

Kada birate najbolji Android tablet, specifikacije su jedan od najvažnijih faktora koje treba uzeti u obzir. Evo pregleda nekih ključnih specifikacija koje treba razmotriti prilikom odabira najboljeg Android tableta.

Procesor

Procesor je srce svakog tableta. Samsung Galaxy Tab S7 dolazi sa Snapdragon 865+ procesorom, dok Lenovo Tab P11 Pro ima Snapdragon 8 Gen 1 procesor. Oba procesora su vrlo brza i pouzdana, što omogućuje glatko pokretanje aplikacija i igranje igara.

RAM i ROM

RAM i ROM su još dva važna faktora koja treba uzeti u obzir prilikom odabira najboljeg Android tableta. Samsung Galaxy Tab S7 dolazi sa 6GB RAM-a i 128GB ROM-a, dok Lenovo Tab P11 Pro ima 6GB RAM-a i 128GB ROM-a. Oba tableta omogućuju brzo i jednostavno preuzimanje aplikacija i datoteka.

Ekran i rezolucija

Ekran i rezolucija su još dva važna faktora koja treba uzeti u obzir prilikom odabira najboljeg Android tableta. Samsung Galaxy Tab S7 dolazi sa AMOLED zaslonom veličine 11 inča i rezolucijom od 2560 x 1600 piksela, dok Lenovo Tab P11 Pro ima LCD ekran veličine 11,5 inča i rezoluciju od 2560 x 1600 piksela. Oba tableta imaju oštar i jasan prikaz slike.

Kamere

Kamere su također važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom odabira najboljeg Android tableta. Samsung Galaxy Tab S7 ima stražnju kameru od 13 MP i prednju kameru od 8 MP, dok Lenovo Tab P11 Pro ima stražnju kameru od 13 MP i prednju kameru od 8 MP. Oba tableta omogućuju snimanje visokokvalitetnih fotografija i videa.

Dizajn

Kada je u pitanju dizajn, Android tableti dolaze u različitim oblicima i veličinama. Mnogi korisnici preferiraju tanki i lagani tablet koji je jednostavan za nošenje, dok drugi žele veći tablet s više funkcija. U nastavku su navedene neke od najboljih značajki dizajna koje nudi nekoliko najboljih Android tableta.

Aluminijski dizajn

Jedan od najboljih primjera aluminijskog dizajna u Android tabletima je Samsung Galaxy Tab S7+. Ovaj tablet ima čvrstu metalnu konstrukciju koja mu daje izdržljivost i kvalitetu izrade. Također je iznimno tanak i lagan, što ga čini idealnim za potrošnju medija i korištenje prijenosnih uređaja na način na koji čak ni Tab S7+ nije.

S Pen olovka

S Pen olovka je jedna od najkorisnijih značajki koju nude neki Android tableti. Ona omogućuje korisnicima da pišu, crtaju i uređuju dokumente na zaslonu tableta. Najbolji primjer ovakve olovke je Samsung Galaxy Tab S7+, koja dolazi s poboljšanom S Pen olovkom koja ima nisku latenciju i osjetljivost na pritisak. Ova olovka također se može koristiti za upravljanje tabletom bez dodirivanja zaslona.

LCD zaslon

LCD zasloni su popularni među Android tabletima zbog njihove pristupačnosti i jasnoće prikaza. Lenovo Tab P11 Pro ima izvrstan 11,5-inčni LCD zaslon s rezolucijom od 2560 x 1600 piksela. Ovaj zaslon ima jake boje i dobar kontrast, što ga čini idealnim za gledanje filmova i igranje igara.

AMOLED zaslon

AMOLED zasloni su nešto skuplji od LCD zaslona, ali nude izvrsnu kvalitetu slike i živopisne boje. Samsung Galaxy Tab S7+ ima izvrstan 12,4-inčni AMOLED zaslon s rezolucijom od 2800 x 1752 piksela. Ovaj zaslon ima duboke crne boje i živopisne boje, što ga čini idealnim za gledanje filmova i igranje igara.

Ukratko, Android tableti dolaze u različitim oblicima i veličinama, a najbolji primjeri imaju aluminijski dizajn, S Pen olovku i kvalitetne LCD ili AMOLED zaslone.

Zvuk

Zvuk je jedan od najvažnijih faktora pri odabiru tableta, osobito ako ga koristite za gledanje filmova ili slušanje glazbe. Najbolji Android tableti obično imaju visokokvalitetne zvučnike koji pružaju jasan i snažan zvuk.

Zvučnici

Kada je u pitanju zvuk, neki od najboljih Android tableta imaju četiri zvučnika koji pružaju izvrsnu zvučnu kvalitetu. Primjerice, Samsung Galaxy Tab S7 ima četverostruke zvučnike koji su podešeni od strane AKG-a, što pruža bogat i uravnotežen zvuk.

Drugi tablet koji ima četiri zvučnika je Huawei MatePad Pro. Ovaj tablet također ima Harman Kardon zvučnike koji pružaju izvrsnu zvučnu kvalitetu. Osim toga, ovaj tablet ima i četiri mikrofona koji omogućuju jasno snimanje zvuka.

Lenovo Yoga Tab 13 je još jedan tablet s četverostrukim zvučnicima. Ovaj tablet ima JBL zvučnike koji pružaju izvrsnu zvučnu kvalitetu i Dolby Atmos tehnologiju koja poboljšava zvuk.

Na kraju, Amazon Fire HD 10 ima dva stereo zvučnika koji pružaju solidan zvuk, ali ne mogu se usporediti s četverostrukim zvučnicima drugih tableta.

Ukratko, ako tražite tablet s izvrsnom zvučnom kvalitetom, odaberite tablet s četverostrukim zvučnicima. Samsung Galaxy Tab S7, Huawei MatePad Pro i Lenovo Yoga Tab 13 su neki od najboljih Android tableta s četverostrukim zvučnicima.

Trajanje baterije

Trajanje baterije je jedna od najvažnijih karakteristika koju korisnici traže u tabletima. Srećom, većina najboljih Android tableta nudi impresivno trajanje baterije.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ima ogromnu bateriju od 10.090 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za cijeli dan korištenja. Lenovo Tab P11 također ima veliku bateriju, kapaciteta 7.700 mAh, koja bi također trebala trajati cijeli dan.

Osim kapaciteta baterije, važno je uzeti u obzir i druge faktore koji utječu na trajanje baterije. Neki od tih faktora uključuju:

 • Veličina ekrana: Veći ekrani troše više baterije od manjih ekrana.
 • Rezolucija ekrana: Veća rezolucija ekrana također troši više baterije.
 • Procesor: Brži procesori troše više baterije od sporijih procesora.
 • Korištenje aplikacija: Korištenje aplikacija koje troše više resursa, poput igara, također će utjecati na trajanje baterije.

Srećom, većina tableta ima načine za uštedu energije koji mogu produžiti trajanje baterije. Na primjer, Samsung Galaxy Tab S6 Lite ima način rada s niskom potrošnjom koji produžuje trajanje baterije.

Uz to, postoji nekoliko savjeta koje korisnici mogu slijediti kako bi produžili trajanje baterije svog tableta. Neki od tih savjeta uključuju:

 • Smanjite svjetlinu ekrana: Smanjivanje svjetline ekrana može značajno produžiti trajanje baterije.
 • Isključite Wi-Fi i Bluetooth: Ako ne koristite Wi-Fi ili Bluetooth, isključite ih kako bi smanjili potrošnju baterije.
 • Isključite neiskorištene aplikacije: Aplikacije koje su otvorene, ali se ne koriste, troše bateriju. Isključite ih kako bi produžili trajanje baterije.

Ukratko, trajanje baterije je važna karakteristika koju treba uzeti u obzir prilikom kupovine tableta. Većina najboljih Android tableta nudi impresivno trajanje baterije, a korisnici mogu slijediti nekoliko savjeta kako bi produžili trajanje baterije svog tableta.

Produktivnost

Kada je riječ o produktivnosti, neki od najboljih Android tableta nude značajne prednosti. Osim što su prijenosni, oni mogu poslužiti i kao zamjena za laptop.

Dex desktop

Jedna od najzanimljivijih značajki koju nude neki od najboljih Android tableta je Dex desktop. Ova značajka omogućava korisnicima da koriste tablet kao desktop računalo. Jednostavno se poveže s vanjskim monitorom i tipkovnicom, a zatim se Dex desktop pokrene.

Korisnici mogu koristiti Dex desktop za rad s više prozora, kao i za pokretanje aplikacija koje su optimizirane za desktop. Ovo je posebno korisno za one koji trebaju raditi s više aplikacija istovremeno, kao i za one koji trebaju koristiti aplikacije koje nisu dostupne na Androidu.

Međutim, važno je napomenuti da Dex desktop nije dostupan na svim tabletima. Trenutno ga nude samo neki od najboljih Android tableta, kao što su Samsung Galaxy Tab S7 i Tab S7+.

Uz Dex desktop, neki od najboljih Android tableta nude i druge značajke koje mogu poboljšati produktivnost, uključujući:

 • Snažne procesore koji omogućuju brzo pokretanje aplikacija i multitasking
 • Velike zaslone koji omogućuju rad s više prozora istovremeno
 • Mogućnost dodavanja vanjske tipkovnice i miša za lakše korištenje
 • Dugotrajnu bateriju koja omogućuje rad bez prekida

Ukratko, neki od najboljih Android tableta nude značajne prednosti kada je riječ o produktivnosti, posebno uz značajke poput Dex desktopa. Međutim, važno je odabrati tablet koji odgovara vašim potrebama i proračunu.

Cijena

Cijena je uvijek važan faktor prilikom kupovine novog tableta. Najbolji android tableti nude odličan omjer cijene i kvalitete, a u nastavku donosimo pregled nekih od najboljih tableta za različite budžete.

Budžet do 1000 kn

Za one s manjim budžetom, Lenovo Tab M7 je odličan izbor. Ovaj tablet s 7-inčnim zaslonom nudi solidne performanse i dovoljno prostora za pohranu. Cijena mu se kreće oko 800 kn.

Budžet do 2000 kn

Za nešto viši budžet, Samsung Galaxy Tab A7 Lite je odličan izbor. Ovaj tablet s 8.7-inčnim zaslonom nudi dobre performanse i kvalitetan zvuk. Cijena mu se kreće oko 1500 kn.

Budžet do 3000 kn

Za one koji su spremni izdvojiti nešto više novca, Samsung Galaxy Tab S6 Lite je odličan izbor. Ovaj tablet s 10.4-inčnim zaslonom nudi odlične performanse i kvalitetan zaslon. Cijena mu se kreće oko 2500 kn.

Budžet do 4000 kn

Za nešto viši budžet, Samsung Galaxy Tab S7 je odličan izbor. Ovaj tablet s 11-inčnim zaslonom nudi vrhunske performanse i kvalitetan zaslon. Cijena mu se kreće oko 3500 kn.

Budžet preko 4000 kn

Za one s najvećim budžetom, Samsung Galaxy Tab S7+ je najbolji izbor. Ovaj tablet s 12.4-inčnim zaslonom nudi vrhunske performanse, kvalitetan zaslon i premium izgled. Cijena mu se kreće oko 5000 kn.

Uz ove tablete, postoje i mnogi drugi odlični android tableti za različite budžete. Važno je pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

Najbolji Android tableti

Kada je u pitanju odabir najboljeg Android tableta, postoji mnogo faktora koji treba uzeti u obzir. Od kvalitete izrade, preko specifikacija, trajanja baterije, produktivnosti, pa sve do budžeta. U nastavku su navedeni neki od najboljih Android tableta na tržištu, koji se mogu prilagoditi različitim potrebama korisnika.

Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8 je jedan od najboljih Android tableta na tržištu. Ovaj tablet dolazi sa Snapdragon 8 Gen 1 čipom i 5G podrškom, što ga čini izuzetno brzim i sposobnim za multitasking. Također, ima izuzetno kvalitetan AMOLED zaslon sa oštrim i jasnim prikazom. Trajanje baterije je također impresivno, što ovaj tablet čini izvrsnim izborom za produktivne korisnike.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra je ultra-premium tablet koji dolazi sa Snapdragon 888 čipom i 5G podrškom.

Ovaj tablet ima izuzetno kvalitetan AMOLED zaslon sa oštrim i jasnim prikazom, kao i četiri zvučnika, što ga čini idealnim za gledanje filmova i slušanje muzike. Trajanje baterije je također impresivno, a tablet dolazi sa S Pen olovkom.

Samsung Galaxy Tab S7

Samsung Galaxy Tab S7 je jedan od najboljih Android tableta na tržištu. Ovaj tablet dolazi sa Snapdragon 865+ čipom i 5G podrškom, što ga čini izuzetno brzim i sposobnim za multitasking.

Također, ima izuzetno kvalitetan LCD zaslon sa oštrim i jasnim prikazom. Trajanje baterije je također impresivno, a tablet dolazi sa S Pen olovkom.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Samsung Galaxy Tab S7 Plus je ultra-premium tablet koji dolazi sa Snapdragon 865+ čipom i 5G podrškom.

Ovaj tablet ima izuzetno kvalitetan AMOLED zaslon sa oštrim i jasnim prikazom, kao i četiri zvučnika, što ga čini idealnim za gledanje filmova i slušanje muzike. Trajanje baterije je također impresivno, a tablet dolazi sa S Pen olovkom.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite je izuzetno kvalitetan tablet koji ima izuzetno kvalitetan LCD zaslon sa oštrim i jasnim prikazom.

Trajanje baterije je također impresivno, a tablet dolazi sa S Pen olovkom. Ovaj tablet je idealan za produktivne korisnike i studente.

Samsung Galaxy Tab A7

Samsung Galaxy Tab A7 je izuzetno kvalitetan tablet koji dolazi sa Snapdragon 662 čipom i 3GB RAM-a. Ovaj tablet ima izuzetno kvalitetan LCD zaslon sa oštrim i jasnim prikazom, a također dolazi sa S Pen olovkom.

Trajanje baterije je također impresivno, što ovaj tablet čini izvrsnim izborom za produktivne korisnike.

Lenovo Yoga Tab 13

Lenovo Yoga Tab 13 je izuzetno kvalitetan tablet koji dolazi sa Snapdragon 870 čipom i 8GB RAM-a. Ovaj tablet ima izuzetno kvalitetan LCD zaslon sa oštrim i jasnim prikazom, a također dolazi sa olovkom. Trajanje baterije je također impresivno, a tablet dolazi sa Dex Desktopom.

Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11 Pro je premium tablet koji dolazi s Snapdragon 730G procesorom, četverostrukim zvučnicima i izvrsnom kvalitetom izrade. Rezolucija zaslona je oštra i jasna, a trajanje baterije je impresivno. Ovaj tablet je idealan za produktivnost i zabavu.

Amazon Fire HD 10 (2021)

Amazon Fire HD 10 (2021) je pristupačan tablet koji dolazi s MediaTek Helio P60T procesorom, izvrsnom kvalitetom izrade i trajanjem baterije. Ovaj tablet je idealan za zabavu i produktivnost.

Amazon Fire HD 10 Plus

Amazon Fire HD 10 Plus je premium tablet koji dolazi s MediaTek Helio P60T procesorom, četverostrukim zvučnicima i izvrsnom kvalitetom izrade. Rezolucija zaslona je oštra i jasna, a trajanje baterije je impresivno.

PRITOM 10 Inch Android 12 Tablet, 6000 Mah, 32 GB ROM, Expandable to 512 GB, Quad Core Processor, 10 Inch Tablet, Android Tablets HD IPS Screen, Camera, Wi-Fi, Bluetooth, Tablet PC (Blue)

59.99  in stock
Amazon.de
as of July 12, 2024 5:16 pm

Lenovo Tab M10 (3rd Gen) 25,7 cm (10,1 Zoll, 1920x1200, WUXGA, WideView, Touch) Android Tablet (OctaCore, 3GB RAM, 32GB eMCP, Wi-Fi, Android 12) grau

130.50
124.90
 in stock
7 new from €124.90
8 used from €118.66
Amazon.de
as of July 12, 2024 5:16 pm

jumper Android 12 Gaming Tablet 10.51 Zoll, 128GB ROM 8GB DDR4 (TF 1TB), 4G LTE Dual SIM, T616 Octa-Core 2.0Ghz, 5G/2.4G WiFi, FHD 1920x1200 IPS, 4 Speakers, Kamera 13MP, BT5.0, GPS, 7000mAh, Type-C

 out of stock
Amazon.de

Blackview Gaming Tablet 10 Zoll, Tab 12 Pro,Android 12,14GB RAM + 128GB ROM(1TB TF), Octa-core, 4G LTE + 5G WiFi Tablet Pc,1920x1200 FHD+IPS, 13MP+5MP Kamera 6580mAh Typ-C/Face ID/GPS/BT5.0/OTG, Grey

 out of stock
Amazon.de

Tablet 10 Zoll, Blackview Tab7 Pro Android 12 Tablet(2023), 10GB+128GB(1TB TF), 4G LTE&5G WiFi Tablet/1920*1200 FHD IPS/13+8MP Kamera/6580mAh/Sim Kartensteckplatz/Type-C Gaming Tablet mit Face ID/GPS

 out of stock
Amazon.de

TECLAST T40S Gaming Tablet 10.4 Zoll, 16GB(8+8)RAM+128GB ROM(1TB TF)Android 12 Tablet 2k TDDI 2000x1200, MTK Octa-Core 2.0GHz CPU, 2.4G/5G WLAN/Bluetooth5.0, 6000mAh/Google GMS/GPS/Typ C/Metall (2023)

120.45  in stock
1 used from €120.45
Free shipping
Amazon.de
as of July 12, 2024 5:16 pm

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022 Edition), 10,4 Zoll TFT Display, 64 GB Speicher, WiFi, Android Tablet inkl. S Pen, Oxford Gray, 36 Monate Herstellergarantie [Exklusiv bei Amazon]

248.00
229.00
 in stock
21 used from €180.00
Free shipping
Amazon.de
as of July 12, 2024 5:16 pm

Tablet 10.1 Zoll mit Touchstift (2023), OSCAL Pad13 Android 12 Tablet 14GB RAM 256GB ROM (1TB TF), Dual 4G-LTE+5G WiFi, Octa-Core CPU, 18W /7680mAh Akku, FHD 1920x1200, 13MP+8MP, BT5.0, Google GMS/OTG

 out of stock
Amazon.de

Samsung Galaxy Tab S7 FE, 12,4 Zoll, 64 GB interner Speicher, 4 GB RAM, Wi-Fi, Android Tablet inklusive S pen, Mystic Black

649.00
408.19
 in stock
55 new from €408.19
19 used from €310.00
Amazon.de
as of July 12, 2024 5:16 pm

TECLAST P30S Gaming Tablet 10 Zoll, Android 12 Tablet, MTK Octa-Core 2.0GHz CPU, 4GB RAM+64GB ROM(1TB TF) 2.4G/5G WLAN+Bluetooth5.0, 1280x800HD, 6000mAh/Google GMS/GPS/Typ C/Metall (2023)

 out of stock
Amazon.de
Previous articleNajbolji tech pokloni za nju
Next articleBluetooth zvučnici: Kako odabrati najbolji model za svoje potrebe?
Tomislav Radić
Moje ime je Tomislav Radić, i ja sam autor web stranice SmartMall.hr. SmartMall je web stranica o Gadget trgovini koja prodaje uređaje, pribor i potrošni materijal. Naš cilj je pružiti našim korisnicima pristup širokom izboru proizvoda, najboljim cijenama i najboljim uslugama. Svojim korisnicima nudimo širok izbor između elektronike, pribora, potrošnog materijala i opreme za igranje. Možete pronaći veliki izbor najnovijih proizvoda od najboljih proizvođača u industriji, uključujući Apple, Samsung, Microsoft, HP, Lenovo, Canon, Sony i mnoge druge.