najbolji android tablet

Android tableti su odličan izbor ako želite da se zabavite.

Danas na tržištu ima dosta modela različitih cijena i performansi i potrebno je samo da odredite budžet odnosno iznos novca koji ste spremni da investirate i potraga za najboljim modelom koji odgovara vašim potrebama može da počne.

U sljedećih nekoliko pasusa pročitajte koji su to najbolji android tableti sa kvalitetnim performansama i odličnim ocjenama od strane kupaca.

Prilikom odabira tableta, morate da imate u vidu neke stvari koje su veoma važne za kupovinu.

Prije svega, treba da odlučite za šta ćete ga koristiti. Ako će krajnji korisnik da bude dijete, android tablet mora da ima dobru RAM memoriju i dosta interne memorije za igrice.

Ako ćete ga koristiti za posao, dobra internet veza je obavezna kako bi mogli da obavljate poslovne razgovore sigurno.

Sony Experia Tablet Z

Sve o izvrsnom Sony Xperia Tabletu Z saznajte iz ove recenzije

Sony Xperia je tablet koji je kvalitetan i ima unikatan dizajn. Sony je brend koji je i dalje sinonim za brzinu i kvalitet a tako će biti i ubuduće. Sony Xperia ima ekran od deset inča, procesor od 1,5 gigaherca a RAM memorija mu je dva gigabajta.

Sa težinom od nešto manje od pola kilograma i dimenzijama od dvadeset šest centimetara dužine i sedamnaest centimetara širine, Sony je definitivno pravi izbor.

Asus Nexus 7

Google Nexus 7 trenutno je Android tablet na tržištu.

Asus Nexus 7 je uvijek dobar izbor kada je riječ o manjim tabletima koji ne zauzimaju puno prostora.

Specifikacije ovog modela su mnogo bolje od prethodnog i parira mnogim proizvođačima kada je riječ o dizajnu i kvalitetu materijala.

Asus Nexus 7 ima ekran od sedam inča i dolazi sa rezolucijom od 1200 x 1920 ppi, ima dve kamere sa rezolucijom od pet i od 1.2 megapiksela dok je RAM memorija standardnih dva gigabajta.

Samsung Galaxy Tab A

SAMSUNG GALAXY TAB A T585

Samsung Galaxy je kvalitetan i tablet koji dugo traje. Ovaj model ima ekran od deset i po inča .Ono što ističe ovaj model od drugih je kvalitet zvuka, zahvaljujući quad zvučnicima koji koriste najsuvremeniju tehnologiju.

Dostupan je u crnoj i sivoj boji a baterija traje više od prosjeka. Pored igrica i slušanja muzike, tablet nudi i gledanje filmova u nevjerovatnom okruženju. Video zapisi se reproduciraju čisto i kristalno bistro, a baterija se može puniti u brzom režimu za samo tri sata.

Alcatel Pixi 4

Alcatel Pixi 4 (7) 3G - detaljne karakteristike

Alcatel Pixi 4 je sljedeći na listi, dostupan je u sivoj i bijeloj boji i veličine je sedam inča.

Sa procesorom od 1.3 gigaherca i RAM memorijom od jednog gigabajta spada u osnovne verzije tableta.

Dimenzije od osamnaest centimetara širine i deset centimetara dužine je i više nego dovoljna da vaš izbor padne baš na njega.

Alcatel Pixi 4 ima prednju VGA kameru i zadnju kameru od dva megapiksela, Bluetooth i wi fi vezu kao i mikrofon i zvučnik.

Interna memorija je osam gigabajta ali podržava i karticu do trideset dva megabajta tako da na njemu ima dovoljno mjesta za slike, video snimke i igrice.

Ako želite da kupite android tablet, ovaj članak će vam u tome pomoći. Na listi iznad predstavili smo nekoliko modela, odlučite se samo za jedan od njih i nećete pogriješiti.

Prilikom odabira tableta dobro obratite pažnju i na trajanje garancije kao i na samu performansu tableta kako posle ne bi imali problema.

Pročitat – A5X MAX Android TV BOX Bluetooth WIFI 4GB/32GB

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment