pametne narukvice njuškalo

UPDATE (2020) Najbolje fitness narukvice za 2020

Pametne narukvice su fokusiranije od pametnih telefona, fitness narukvice su nosivi uređaji koji će vam pomoći i potaknuti vas da se krećete više, spavate bolje, poboljšavate svoje cjelokupno zdravlje.

Broji više od koraka

Fitness narukvica nikada nije bilo više u ponudi, ali sa velikim izborom dolaze i velike nedoumice.

Koja narukvica ima mogućnosti koje su najbolje za vas i aktivnosti kojima se bavite? Ovdje su neki prijedlozi i savjeti kako odabrati najbolju narukvicu.

Prvi koraci

Želite li isprobati fitness narukvicu, isprobajte mobilnu aplikaciju koja broji korake, mobilni pedometar.

Ova metoda zahtjeva najmanju posvećenost te će vam biti zanimljiva ako ste početnik. Možete isprobati Argus, Fitbit ili Moves.

Argus, Fitbit ili Moves.

Vozite li bicikl, preporučamo vam praćenje krugova sa aplikacijom prije nego što se odlučite za kupnju fitness narukvica.

Neke narukvice svejedno uvjetuju nošenje pametnog telefona kako biste dobili što precizniji izračun udaljenosti, prijeđenih metara i mapiranje, stoga je najbolje isprobati da li vam odgovara nošenje i mobilnog uređaja ili narukvice koja ima ugrađen GPS kako ne biste morali nositi mobitel.

Možete isprobati Runtastic Pro, za trkače, Cyclemeter, za bicikliste, Strava aplikacija za trkače i bicikliste.

Runtastic Pro

Coros Linx Smart Helmet je zanimljivi dodatak za bicikliste koji se integrira sa vašim pametnim telefonom i GPS-om kako bi pratio vašu rutu vožnje i usmjeravao vas ukoliko koristite upute, puštao vam glazbu ili upućivao pozive.

Coros Linx Smart Helmet

Odredite koliko želite potrošiti

Većina narukvica kreće se od 350 kuna na više, platite li manje od 350 kuna vjerovatno ćete dobiti uređaj koji nije  dovoljno precizan i točan.

Povoljnije narukvice često nemaju ekran pa ne možete pratiti koliko ste koraka prešli bez da se spojite na vaš mobilni uređaj i otvorite aplikaciju.

Skuplje fitness narukvice obično u sebi imaju ugrađen monitor za mjerenje otkucaja srca i GPS koji su prilagođeni sportašima i rekreativcima.

Ukoliko vam je primarna vježba hodanje, ne treba vam monitor za praćenje otkucaja srca.

Ukoliko vježbate redovito potrošite više i odaberite sve mogućnosti koje će vam pomoći i olakšati praćenje podataka u aktivnostima.

Odaberite svoj stil

Vrlo važno pitanje prilikom odabira fitness narukvice je odabir stila i oblika narukvice. Pametne narukvice obično  su tipičnog uobičajenog oblika narukvice, no mogu se naći i u obliku sata ili kopče.

Uređaji na kopču nose se na ručnom zglobu, no narukvice i satove je teško izgubiti dok se uređaji na kopču lakše izgube ili završe u perilici rublja.

Narukvice i satovi mogu vam smetati dok radite na računalu ili perete suđe a uređaji na kopču nisu uvijek primamljivog izgleda kako bi odgovarali vašem odjevnom stilu. Smeta li vam nositi nešto cijeli dan, onda će vam uređaj na kopču više odgovarati.

Uređaji na kopču su manji i diskretniji kada se nose na pojasu ili zakačeni na naramenicu od grudnjaka.

Većinom nemaju ekran te ćete se morati osloniti na vaš pametni telefon kako bi mogli pratiti svoju aktivnost.

Motiv Ring donosi praćenje vaših sportskih aktivnosti na dodir prsta, ima sve mogućnosti kao i fitness narukvice no dolazi u obliku dizajnerskog prstena.

Ne zaboravite Fido uređaj, uređaj koji prati kretanje vaših ljubimaca.

Fido uređaj za praćenje

Želite li monitor koji prati ritam i otkucaje srca?

Monitor za praćenje otkucaja srca zvuči kao odličan dodatak no postoje različiti monitori za praćenje otkucaja srca, no nekim ljudima on nije uopće potreban, no znatno utječe na cijenu.

Optički monitor za praćenje srca su ugrađeni u uređaj. Fitbit Charge 2 ima jedan.

Neke odlične fitness narukvice nemaju ugrađeni monitor za praćenje ritma srca ali se mogu spojiti sa remenčićima za prsa.

Skoro svaki Garminov i Polarov uređaj u svom setu sadrži trakice za prsa (kao i super Polar H10) i možete ih dodati u set kada kupujete fitness narukvicu.

Zanima li vas praćenje ritma i rada srca te otkucaja ne morate samo zbog toga kupiti fitness narukvicu kako biste to mogli pratiti.

Mnogi aplikacije na pametnim telefonima omogućuju vam praćenje ritma rada srca i otkucaja u 15 sekundi putem kamere pametnog telefona. Provjerite svoj puls jednom ili dvaput dnevno.

Najbolje pametne narukvice za 2020

Želite li pratiti san?

Mnoge fitness narukvice mogu pratiti san. Kada su uključene, prate kretanje koristeći akcelerometar sa tri osi koji je osjetljiviji nego tijekom dana.

Neki uređaji prave grafička izvješća koji pokazuje vrijeme laganog i dubokog sna ovisno o vašim kretnjama tokom noći.

Postoje i uređaji za praćenje sna koji se postavljaju na madrac kao što je SleepAce RestOn no ne pružaju veliku razliku u mogućnostima pred fitness narukvicama koje prate san.

Ako vam se ne sviđa nositi nešto na ruci dok spavate odaberite uređaj za praćenje sna koji se stavlja na madrac ili obrnuto ako je situacija drukčija.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment