android tv box

Kupnja Android media player uređaja

Ukoliko ste filmofil, volite se opuštati uz TV serije ili video igre te glazbu, sigurni smo da će vas Android media player ili TV box uređaj oduševiti.

Ovaj maleni ali snažni uređaj, biti će ostvarenje vašeg sna, nećete više morati koristiti nekoliko uređaja, pametni mobilni telefon, tablet ili laptop te igraću konzolu već ćete moći ovaj uređaj malih dimenzija spojiti na vaš televizor te imati sve svoje aplikacije vidljive u kvalitetnoj slici na vašem TV uređaju.

Kupnja Android media player uređaja

Kupnja Android media player uređaja

Što radi Android media player?

Android media player je uređaj malih dimenzija koji vam prenosi velike količine sadržaja i programskih mogućnosti na vaš televizijski ekran. Ovaj uređaj će neovisno o preferencama, mogućnostima vašeg televizora i njegovih sposobnosti pretvoriti svaki televizor u pametni Smart TV uređaj.

Media playeri najrašireniji su u Android operacijskom sustavu, iako media playeri postoje i u drugim operativnim sustavima kao što je iOS, Android operativni sustav je najrašireniji kada su pametni uređaji u pitanju.

Android media playeri ovisno o tipu može doći uz prethodno instalirate i postavljene postavke dok može doći i ”blank canvas” te ćete ga postaviti od samog početka, od preuzimanja programske podrške do personaliziranih aplikacija koje će odgovarati vašim navikama i vašim potrebama kao što su društvene mreže, portali za praćenje vijesti, aplikacije za vremensku prognozu, željene radio stanice, omiljeni streaming servisi za serije i filmove te vama najdraže video igre.

Prilikom preuzimanja aplikacija potrebno je obratiti pozornost o tipu vašeg Android media player uređaja budući da nisu sve aplikacije kompatibilne za svaki uređaj ali i operativni sustav na kojemu se nalaze.

Neke aplikacije, imaju jednokratnu cijenu koju ćete morati platiti prilikom preuzimanja, kao što su neke video igre ili samostalne aplikacije koje koristite, na primjer za pisanje, specijalizirani programi za rad…

Dok će neki streaming servisi, najčešće medijski servisi za serije, filmove, live TV te radio imati određenu cijenu, odnosno pretplatu, ovisno o servisu, odnosno programu, tu cijenu možete plaćati mjesečno, godišnje, doživotno ili ovisno o njihovom ponuditelju i mnogim drugim čimbenicima.

Android media player ne omogućuje vam samo prijenos streaming servisa i tome sličnih kanala koji su besplatni ili se plaćaju. Android media player je uređaj koji vam omogućuje prikazivanje vaših medijskih sadržaja i ostalih datoteka sa drugih uređaja koje posjedujete te će ti uređaji biti u funkciji ”vanjskog prostora za pohranu”, odnosno raditi će poput USB uređaja.

Što radi Android media player?

U te svrhe možete koristiti svoje osobno računalo, laptop, tablet, pametni mobilni uređaj, vanjsku memoriju te razne druge uređaje. Imate li na svom računalu pohranjene vaše omiljene serije, filmove, glazbu moći ćete ih vrlo jednostavno prikazivati na većem ekranu, vašem televizoru putem Android media playera.

Potrebno vam je svega nekoliko stvari kako biste to postigli, HDMI kabel kojim ćete spojiti Android media player na vaš televizor te kućna Wi-Fi ili ethernet veza putem koje ćete prenositi sadržaj na vaš TV ekran, ovisno o tome kakve su mogućnosti vašeg Android media player uređaja. Kroz svega nekoliko klikova moći ćete uživati u vašoj omiljenoj seriji.

 

Kako radi Android streaming media player?

U mračnim vremenima prije širokopojasnog interneta ako ste htjeli gledati nešto pohranjeno na internetu, doista biste ga trebali (polako) preuzeti prije reprodukcije. Kako su se brzine Interneta povećale, nema potrebe da to radite više, jer većina domova sada ima dovoljno snažnu internetsku vezu za HD video, tako da se može reproducirati izravno putem širokopojasne veze.

 

Razlika između Smart TV uređaja i Android Media Player uređaja

Smart TV uređaj je koji vam sam po sebi nudi niz aplikacija i mogućnosti korištenja te ukoliko ste zadovoljni njegovom kvalitetom slike, brzinom prikaza i ponudom sadržaja nije potreban još i Android Media Player budući da su to srodni uređaji. Možda vaš Smart TV, ovisno o generaciji nudi zaista sve što vam je potrebno.

Gaming konzole

Gaming konzole

Gaming konzole nove generacije odlična su zamjena Smart TV uređajima kao i Android media player uređajima. Gaming konzole poput Xbox-a One ili Playstation-a 4 odličan su odabir.

Ukoliko ih već posjedujete, sa nekoliko jednostavnih radnji mogu postati idealan streaming uređaj koji će vam uštedjeti novac te proširiti svoj raspon mogućnosti i učiniti vaš TV zabavnim centrom u kući. Obratite pozornost na troškove koji prate pojedine gaming konzole.

 

Pametni BluRay uređaji

Ovi pametni uređaji nasljednici su DVD player uređaja. Pomoću ovih uređaja možete gledati video materijale koji su najviše kvalitete no isto tako sve više njih ima funkciju streaminga video i audio materijala sa raznih streaming kanala. Jednako kao što vam to omogućuju pametni Android media playeri.

 

Kako mogu postaviti, povezati i koristiti Android media player?

Želite li koristiti samo reprodukciju na lokalnim medijima, trebati će vam neki uređaj za pohranu koji je priključen ili umetnut (USB, SD kartica itd.) U streamer s nekim videozapisom, glazbom ili fotografijama spremljenim u nju.

U današnje vrijeme većina ljudi ima veze s internetom i kućnom mrežom, što znači da možete reproducirati medije iz umreženog prostora za pohranu ili čak Clouda, tj. satoteke spremljene na poslužitelju temeljenom na internetu.

Jasno je da, ako planirate koristiti internetske glazbene ili video streaming servise, morat ćete osigurati da vaš uređaj za streaming medijskih sadržaja ima kvalitetnu internetsku vezu. Za videozapise visoke razlučivosti trebat će vam do 10Mbps brzine preuzimanja, no bilo bi idealno i više, dok za Ultra HD streaming trebate najmanje 25Mbps internetske brzine.

Veza između Android media playera i televizora ili projektora obično se spaja putem jednog od njegovih HDMI priključaka, što je preduvjet za streaming videozapisa visoke razlučivosti, ali neki dopuštaju i kompozitnu video vezu. Moramo naglasiti da kompozit trebate koristiti samo kao posljednji izbor, jer je to najniža moguća kvaliteta videozapisa.

U nastavku vam donosimo najpoznatije Media Player uređaje koji sa sobom donose niz prednosti i mogućnosti za jednostavno korištenje višestrukih audio i video te gaming usluga putem samo jednog uređaja u vašem domu u visokoj kvaliteti na velikom ekranu.

Android media player

Google Chromecast

Google Chromecast povoljan je i jednostavan način prijenosa video sadržaja na TV. Natječu se s Rokuom i Apple TV-om, Chromecast se uključi u vaš TV i omogućuje jednostavan pristup višestrukim streaming kanalima, od Netflixa i YouTubea do Hulu i Google Play. Možete čak i spojiti svoj preglednik na mobitelu ili laptopu na veliki zaslon.

 

Što je potrebno za Chromecast media player USB?

Trebati će vam Chromecast dongle, HD TV sa slobodnim HDMI priključkom, stabilna Wi-Fi veza i računalo ili mobilni uređaj. Chromecast USB sadrži USB kabel za napajanje i adapter za napajanje.

Ako vaš TV ima USB priključak, možete priključiti kabel za napajanje. Ako ne, možete koristiti zidni adapter. Uređaj možete kontrolirati pomoću pametnih telefona ili tableta koji rade pod operativnim sustavom Android ili iOS, kao i na računalima s operacijskim sustavima Windows ili Mac OS.

 

Kako funkcionira Chromecast USB media player?

Chromecast djeluje kao odašiljač između TV-a i pružatelja usluge streaminga videozapisa, poput tv box-a ili antene. Netflix (ili YouTube, Hulu ili Google Play) prenosi sadržaj na vaš Chromecast, koji se zatim prikazuje na televizoru.

Chromecast USB media player

Kako postaviti Chromecast USB media player?

Samo ga priključite na televizor, koristite vaš pametni telefon ili tablet i slijedite upute.

Čim se Chromecast i daljinski upravljač spoje na isti Wi-Fi, trebali bi se međusobno prepoznati i provesti vas kroz ostatak postupka.

Tomov vodič sadrži sveobuhvatan upute o tome kako to postići, ako zapnete.

 

Što mogu gledati na Chromecastu?

Chromecast ima pristup video i audio sadržajima sa mnogih streaming kanala.

Google prati mnoge od njih na svojoj službenoj web-lokaciji, iako ne postoji detaljan popis. Otkako je Google izdao komplet za razvoj softvera za Chromecast, nove su se aplikacije često pojavljuju.

 

Mogu li glasovno upravljati Chromecast media player uređajem?

Da. Ranije ste svoje naredbe Chromecast morali usmjeriti putem Google Home uređaja, ali sada možete dati glasovne naredbe izravno putem Google Assistant aplikacije. Google ima kompletne upute za postavljanje, ali je funkcionalnost sama po sebi razumljiva.

Jednostavno povežite Chromecast i svoj telefon na istoj kućnoj mreži, a glazbu i videozapise možete prenijeti na TV pomoću samo nekoliko riječi.

Chromecast media player

Apple TV

Apple TV je streaming media player, što znači da vam omogućuje gledanje videozapisa, slušanje glazbe, igranje igara i korištenje drugih vrsta aplikacija s interneta na televizoru. Apple TV podržava 4K Ultra HD i HDR video. Ima 32GB i 64GB opcije, ali su inače identični.

Da biste postavili Apple TV, jednostavno ga priključite u HDMI priključak na televizoru i pomoću priloženog daljinskog upravljača slijedite upute na zaslonu za povezivanje s internetom i odaberite željene aplikacije.

Osim Appleovih digitalnih video mogućnosti, uređaj podržava i većinu drugih vrhunskih pružatelja usluga zabave: Netflix, Amazon Video, Hulu, HBO GO / HBO NOW, WatchESPN, PBS, YouTube, itd.

Nažalost, čini se da je Apple sa svoje web-lokacije uklonio sve informacije o tome koje aplikacije podržava.

Ako želite znati je li određeni davatelj sadržaja za streaming dostupan, najbolje je da Google nazovete davatelja usluge plus “Apple TV”.

Kupnja Apple TV-a ne daje vam pristup sadržaju koji možete gledati na njemu, baš kao što kupovina televizora ne daje pristup kabelskim TV emisijama.

Morate imati račune u svakoj usluzi za streaming koja pruža sadržaj (neki besplatni, neki plaćeni) i / ili se pretplatiti na kabelski / satelitski paket koji vam daje dozvolu za pristup emisijama iz određenih mreža putem Apple TV-a.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment