blank

DJI Mavic 2 Pro dron

DJI Mavic obitelj izmjenila je sve svoje uređaje Phantom serijom za dronove komercijalne upotrebe. Mavic dronovi su manjih dimenzija, rasklopivi su te jednostavniji za pohranu i transport. Najbolji model Mavic 2 Pro ima najveći senzor slike kod dronova njegovih dimenzija.

 

To znači da slike i video imaju puno bolju kvalitetu od onih koje pružaju drugi dronovi. Pro je malo skuplji ali to kompenzira kvalitetom slike i videa te vrijedi uloženog novca. Mavic 2 Pro je najbolji dron za pilote entuzijaste.

 

DJI Mavic 2 Pro

 

Najbolji sklopivi dron

 

Mavic 2 Pro je preuzeo dizajn od orginala Mavic Pro, ali je malo većih dimenzija no ima jednostavan sistem za sklapanje. Vrlo ga je jednostavno složiti samo se morate sjetiti otvoriti prednje ručkice prije donjih. Zbog dimenzija i težine od pola kilograma zahtjeva FAA registraciju za leteće objekte u Americi. Unatoč tome što je nešto veći od Mavic orginala i Mavic Air drona, Mavic 2 Pro je i dalje jednostavan za prenošenje.

Svojim dimenzijama stane u torbu za kameru te zauzima prostor kao tipični 70-200mm f/2.8 sa zoom lećama. Malo više mjesta ćete morati napraviti za upravljač, punjač i dodatne baterije, ali nećete morati nositi cijeli ruksak samo za drona kao što se moralo sa prethodnim dizajnom.

DJI razdvaja Mavic 2 liniju na modela Pro i model Zoom koji ima 2x optičku zoom leću ali je veličine pametnog telefona te ima 12MP senzor fotografije. Mavic 2 Pro sadrži 1 inčni senzor i četiri puta veći prikaz slike od Mavic 2 Zoom leća.

 

Veća površina dopušta mu i veću rezoluciju slike (20 MP) te bolju kvalitetu videa.

Upravljač koji dolazi sa dronom identičan je kod oba Mavic modela. Sivi je, ima kratki zamjenjivi kabel za spajanje sa vašim pametnim telefonom koji se postavlja ispod upravljača. Dvije kopče drže vaš mobilni uređaj, dovoljno su velike da stane i manji tablet ili mobitel koji je u maskici, no ako koristite veće i deblje zaštitne maske morati ćete ih skinuti prije umetanja pametnog telefona u daljinski upravljač.

 

Kablovi za mobilne uređaje koje sadrži su Lightning, micro USB i USB-C portovi.

Daljinski upravljač ima monokromatski ekran, pokazuje status baterije, telemetrijske podatke i druge informacije. Moguće je upravljati Mavic 2 bez priključivanja na mobilni uređaj, ali trebati ćete Anroid ili iOS uređaj za upravljanje DJI Go 4 aplikaciju kako bi aktivirali dron prije prvog leta. Ne preporučamo vam letenje bez priključenog pametnog telefona, bez njega nećete vidjeti sliku sa kamera.

 

blank

 

Letački upravljači se mogu skidati zbog prostora uključuju upravljanje kotačima i gumbima na ramenima. Lijevi kotač mijenja nagib kamere gore ili dolje dok desni podešava svjetlinu ekspozicije, dok gumbi služe za fotografiranje ili početak snimanja videa. Daljinski upravljač također mijenja načine letenja na svojim bočnim stranama, te gumb koji sadrži mogućnost ”povratka kući” vašeg Mavic drona kao i gumb za Pauzu kako bi se dron zaustavio na mjestu. Tu je i mali četverosmjerni upravljač koji se koristi kako bi namjestio kameru da gleda u određenom pravcu, ravno ili dolje.

 

Dva kontrolna gumba koja se mogu programirati dodatno.

Mavic 2 Pro može letjeti 31 minutu sa punom baterijom. Taj broj je baziran na količini vremena koliko se dron može lebdjeti na mjestu, u stvarnom životu oduzmimo nekoliko minuta od tog vremena. Prosjek je 27 minuta leta, što je malo više od Mavic Pro drona koji ima vrijeme od 23 minute.

Mavic 2 ima senzore koji gledaju u svim smjerovima. U većini letačkih postavki svi senzori su uključeni cijelo vrijeme te zaustavljaju dron na mjestu ukoliko detektiraju zapreku. Prebacuje se na Active Track kada Mavic identificira objekt koji se kreće te uključuje bočne senzore.

 

Dronovi također rade i u Tripod postavkama (postavke stativa), postavke niske brzine koje omogućuju fotografima pomicati dron vrlo sporo kako bi postigli najbolje fotografije. Mavic 2 ima i Sport postavku, postavku vrlo visoke brzine, najviše brzine od 32mph do 45mph, senzori za zapreke su isključeni kada se koristi u Sportskom načinu rada stoga je potrebno dodatno paziti na dron tokom letenja.

DJI je početo dodavati internu memoriju svojim dronovima, prvi od njih je Mavic Air. Mavic Pro 2 odgovara Airovom kapacitetu od 8GB i ima prostor za dodavanje microSD kartice. Dodatak za karticu je potreban budući da 8GB memorije nije dovoljno za spremanje veće količine snimljenog materijala.

 

Mavic 2 snima 4K materijal sa 100Mbps te ćete sa internom memorijom biti ograničeni na 15 minuta snimljenog materijala.

 

DJI Mavic 2 Pro

 

DJI Go 4 aplikacija i mogućnosti

 

Kao i drugi DJI dronovi, Mavic 2 Pro radi sa DJI Go 4 aplikacijom, koja je dostupna za besplatno preuzimanje za Android i iOS uređaje. Aplikacija ne podržava veliki niz stvari, ali što je najvažnije omogućuje vam kontroliranje drona i kamere te vam pokazuje kut snimanja 1080p kvalitete. Također vam pokazuje karte svijeta, podatke o videu te možete pozicionirati Mavic prema vašem položaju na karti.

 

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment