Boom pametnih uređaja

Boom pametnih uređaja

Pametni zvučnici su sve popularniji, ali video zabava kao što su pametni TV uređaji se predviđaju da će dominirati pametnim domovima.

Inicijalna procjena tržišta uređaja za automatizaciju doma, IDC predviđa snažan, dvoznamenkasti rast u narednih pet godina. Kako bilo, kategorija uređaja za video zabavu koja uključuje pametne TV uređaje, digitalne media adaptere i druge video uređaje koji se spajaju putem IP veze se predviđa da će dominirati kategorijom pametnih domova za dvije trećine kroz narednih pet godina.

 

To predstavlja 9 posto prihoda od kretnji na današnjem tržištu. To ne znači da video uređaji neće zauzeti središnje mjesto u pametnim domovima. Godinama proizvođači podupiru kontrolu pametnog doma putem TV sučelja. Apple, Amazon i Samsung i dalje razvijaju takvu mogućnost. Uz 32 posto godišnje stope rasta, predviđa se rast tržišta pametnih zvučnika za najviši postotak od svih pametnih uređaja u kategoriji automatizacije kuće, iako će u naredne četiri godine činiti i dalje manje od 10 posto u proračunu.

 

Pametne žarulje i termostati su povezani uz dvije od najpoznatijih tvrki koje proizvode uređaje za automatizaciju doma od kojih su najpoznatije Nest i Philips Hue čija instalacija može zahtjevati intervenciju po instalacijama u zidu od kojih je značajan odskok Amazon Echo i njihovo spajanje putem Wi-Fi mreže.

 

Nest i Ring, sada su dio Amazona također su dio kućnog sigurnosnog sustava i praćenja prostora. Tržište se predviđa da će rasti preko 12 bilijuna dolara u narednih pet godina, iako ovi proizvodi mogu zahtijevati dodatan napor prilikom implementacije.

Finalni, najveći dio na tržištu predviđa se da će otići na dio drugih proizvoda, od pametnih sjenila za prozore  koja se sama automatski zatvaraju kada pada kiša.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment