pametni telefon

Iako je tehnologija tu da nam olakša živote, postaje sve teže i teže odabrati između dostupnih modela pametnih telefona.

Nasreću, već se zna koji su mobiteli apsolutni pobjednici na tržištu 2018. godine. Pogledajte o kojim je uređajima riječ i zašto su tako visoko rangirani.

 

5 najboljih pametnih telefona 2018. godine

Samsung Galaxy S9 Plus

Veći Samsung mobitel od ovog teško ćete naći – S9 Plus ima zakrivljeni ekran od 6.2 inča.

Osim veličine, prednost mu je i fantastična kamera koja pogotovo dobro radi u uvjetima sa slabim osvjetljenjem.

To je djelomično tako zbog napredne dvostruke leće. I oni koji uživaju u glazbi voljet će dosta glasne zvučnike ovog pametnog telefona, ali S9 Plus ima i neke nedostatke.

Naime, nije toliko drugačiji od prethodnog modela i mnogi smatraju da veći ekran ne opravdava i znatno veću cijenu. Nasreću, postoje i refurbished proizvodi koji budu dosta sniženi.

Google Pixel 2 XL

Najbolju kameru od svih pametnih telefona ima upravo ovaj Googleov model, uglavnom zahvaljujući inteligentnoj leći kakvu svijet dosad nije vidio. Uz do 128 GB prostora za pohranu, Snapdragon 835 i $ GB RAM-a, njegova snaga i brzina zadovoljit će svakog korisnika. Osim toga, jako ga je ugodno držati u ruci, što nije od male važnosti. Mobitel, naravno, ima i neke nedostatke, tj. jednu manu. Ekran of 6 inča i više je nego dovoljno velik, ali mnogima se ne sviđa to što daje malo beživotnu sliku.

Samsung Galaxy Note 8

Nakon opoziva Note 7 modela, Samsungu je kvalitetan proizvod koji će se svidjeti kupcima bio jako potreban. Ostvarili su to uz pomoć Note 8 modela, uređaja koji jedini ima veći ekran od gore spomenutog S9 Plus modela.

Međutim, zaslon od 6.3 inča nije sve što nudi – tu je i 6 GB RAM-a za mnogo brži rad i dvije vrhunske stražnje kamere.

Jedini nedostaci ovog mobitela prosječno je jaka baterija, za neke možda malo preveliko tijelo i pozamašna cijena. Ovo zadnje nije presudno kad kupujete refurbished uređaje, ali s ostalim biste nedostacima možda imali problema.

iPhone 8 Plus

Ovaj model svjetski poznate iPhone marke pokušao je nadmašiti svoje prethodnike, a iako nudi neka zanimljiva poboljšanja, ne bi se moglo reći da mu je uspjelo. Dual kamera moćno je sredstvo u svim vremenskim prilikama, ali to vrijedi za skoro svaki iPhone. Nudi vrlo korisno bežično punjenje koje nam svima jako dobro dođe. Također, staklena pozadina daje mu dašak luksuza. Osim toga, više je imitacija iPhone X modela nego nešto novo.

Motorola Moto E4

Unatoč tomu što se radi o jednom of jeftinijih pametnih telefona uopće, Motorolin Moto E4 svejedno uspijeva zadiviti svoje korisnike.

Osim što radi na Android Nougat i ima senzor za očitavanje otisaka prstiju, iznimno je pouzdan i lagan za korištenje.

Baterija mu se može zamijeniti, što je dodatan plus kad se kupuju refurbished proizvodi. Da stvar bude još bolja, ovaj mobitel se može pohvaliti jednim od elegantnijih dizajna. Jedini su mu nedostaci to što nije dovoljno snažan za mnoge korisnike pametnih telefona.

Sve u svemu, odaberete li bilo koji od gore navedenih pametnih telefona, sigurno nećete pogriješiti.

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment